Любители на Котки - Тема 133

• 22 986
  • 744
  •   1
Отговори
# 90
Не, моят така ги нареди тези двамката, че аз докато се усетя вече беше късно, такива не ми трябват.
Една позната от работата дойде на гости, през цялото време мрънкаше, че имам котка, как ходел по дивана, по пода, казах ѝ в прав текст, че това е първото и последното гостуване, малоумница. У тях пък е такава мизерия, иначе се хванала за моята котка, само служебно с нея,  извинява се, но не приемам, котката е част от семейството и на когото не му е приятно с удоволствие ще затворя вратата под носа му, личен избор и точка.

Тук, на новото място, от терасата виждам отсрещните, блока е на буквата Г, та на вторият етаж има една рижа красота, която си се разхожда на терасата, същата е необезопасена, на третият етаж има едно светло рижаво породободно персийче, толкова много прилича на Топче, то се качва на парапета и стои, мъжът ми ми е забранил да вися на терасата, че ще взема да получа удар само докато го гледам, та това същото е със сплъстена козина, на терасата е адска мизерия, има изпражнения кой знае откога, г-жата простираше дрехи допреди малко, като знойно вееше гръд, мъжът ми се шегува, че ако беше на първия етаж досега да го е откраднал, жал ми е за хайванчето, жалко, че има такива хора, ако имаше адекватна зоополиция като в Щатите досега да са им го взели, лично щях да се обадя, да ги видя как ще доказват в съда, че се грижат добре за животното....

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 15:12 от Ивекс

# 91
  • София
Здравейте котешко семейство! Токова много се радвам да ви видя. Липсвахте ми, но бях много заета и нямах време за форума.
 Изчетох предната тема и се радвам за оздравелите душички и бързо възстановилите се след кастрация. Бегинс ще е добре! Имайте надежда и го обичайте все така силно! И добре дошли на новите котенца! 💕
А, данъците са прекрасни! Много зареждащо ми действат.
Данък и от нейно Височество стачкуващата Клеопатра. Не иска да си яде консервите на Козма, за които досега изпълняваше арии, а съм се заредила с предостатъчно. И.... реших ... и аз ще стачкувам. Няма да й купя други.

# 92
Аз да се оплача от поведението на Мъри. Вместо да се подобрява, става все по-зле.
Става дума за случаи, когато влиза външен човек в къщи, дори и да й е познат.
Още като звънне звънеца, тя се държи като агресивно куче-пазач..Изръмжава злобно и хуква към антрето. През седмицата имах проблеми с жената, която отчете топломерите на парното. Все пак опазих жената от нараняване.
Снощи беше кошмар. Една приятелка дойде на гости. Познават се добре с Мъри, дори преди години се грижеше за нея, докато нас ни нямаше. Отказа се за винаги, след като гадината скочила на гърба й и сериозно я издрала.
Отделно преди месец-два без никакво предизвестие мустакатата си заби жектоко три нокъта в прасеца й, без никакви признаци за агресия преди това - седеше излегната на пода до нея. Трудно успяхме да спрем течащата кръв от раните.
За снощи - нашата сума време ръмжи заплашително, гонихме се доста време по хола, докато я затворя в дневната. Ако ме беше докопала, и аз щях да бъда сериозно пострадала...
А като няма външни хора, е най-любвеовилното животинче. Спи до мене, като седна на стол, обикновено се пльосва на скута ми и мърка като компресор.
По дяволите, какво я прихваща, като дойде някой на гости? Социално животно съм, няма как да се затворя без гости. А гадинката става все по-агресивна с всеки изминал ден.
Приятелката каза, че ревнувала (не е запозната с котешкото поведение), но не ми се вярва да е това. Снощи беше много агресивна и към мене, което никога не се е случвало.
Някакви идеи на какво се дължи това неадекватно котешко поведение и как може да се коригира?
Допълнителна информация - невероятна бъзла е, изпада в шок, щом трябва да ходим на доктор за ваксина.
Не е уличница, селско коте е, родено от невръстна майка, преди да я кастрират.
 Никога не е подлагана на никакво насилие - от любящата майка и добре гледащите я хора дойде у нас. Никога не е била нито удряна, нито насилвана, нито наказвана по какъвто и да е начин. В момента стои примижала на съседния стол, кротка и спокойна и гледа към мене.
Скапана снимка от момента от телефона.

# 93
Недоволна , не знам защо е така. Но кажи ми имаш ли достатъчно играчки и катерушки за котката ?
В момента се опитвам да се сетя за уроците на Джаксън.

Аз пък да се похваля. КИАРА закараха на ветеринар , всичко е наред. Стомахчето е раздразнено и й биха 2 инжекции и казаха в продължение на 20 дни да й даваме витамини , купихме ги. В момента е с такъв страх , Малее... крие се , мяука проглушително ,  свива се на топка ... голям страх , голямо нещо.. Но пък аз съм толкова спокойна вече Heart само нямам търпение да надебелее, че наистина драстично отслабна животинката.. 

# 94
  • София
Мда. Може да е дори неподходяща храна, коятода я прави хиперактивна.
А за гостите, просто е. Защо не я затваряте преди да дойдат, а се гоните и изнервяте след като вече се е превъзбудила.
И чак пък да не можете да спрете кръв от прасец....

Игри и уморяване на котето, хранене с хубаа беззърнена храна, избягване на стресови ситуации, а не писане за кървави подробности във форума постфактум.

То сеирджииска работа, дай да видим ще ухапе ли някого, ако и дам възможност.

# 95
  • София
Скрит текст:
Не, моят така ги нареди тези двамката, че аз докато се усетя вече беше късно, такива не ми трябват.
Една позната от работата дойде на гости, през цялото време мрънкаше, че имам котка, как ходел по дивана, по пода, казах ѝ в прав текст, че това е първото и последното гостуване,
Скрит текст:
малоумница. У тях пък е такава мизерия, иначе се хванала за моята котка, само служебно с нея,  извинява се, но не приемам, котката е част от семейството и на когото не му е приятно с удоволствие ще затворя вратата под носа му, личен избор и точка.

Тук, на новото място, от терасата виждам отсрещните, блока е на буквата Г, та на вторият етаж има една рижа красота, която си се разхожда на терасата,
същата е необезопасена,
Скрит текст:
на третият етаж има едно светло рижаво породободно персийче, толкова много прилича на Топче, то се качва на парапета и стои, мъжът ми ми е забранил да вися на терасата, че ще взема да получа удар само докато го гледам, та това същото е със сплъстена козина, на терасата е адска мизерия, има изпражнения кой знае откога, г-жата простираше дрехи допреди малко, като знойно вееше гръд, мъжът ми се шегува, че ако беше на първия етаж досега да го е откраднал, жал ми е за хайванчето, жалко, че има такива хора, ако имаше адекватна зоополиция като в Щатите досега да са им го взели, лично щях да се обадя, да ги видя как ще доказват в съда, че се грижат добре за животното....

Идиотка. Mr. Green И къде да ходи котето? Rolling Eyes
Да виси от тавана като прилеп? Stop

И при мен от кухненския балкон се вижда коте, което се "разхожда" по парапета от 1-2 см на 8-я етаж, от както го видях съм пуснала завесата на остъклението и не излизам на този балкон, че не ми се гледат летящи котки.

И.... реших ... и аз ще стачкувам. Няма да й купя други.

Cesari, умрях от смях. hahaha hahaha hahaha
Да видим кой ще е победител, обаче.  Wink Laughing

Недоволна, ревнуват и то много.
Маци-Златина беше същата. Хвърляше със зъби и нокти и то на баща ми и с ръмжене само ако открехнеше вратата на стаята в която съм,  независимо че я е гледал не веднъж и два пъти,когато ни е нямало, нападаше и мъжа ми, ама не с такава злоба, че той подмазвач си пада. hahaha А и няма как. Гости не е нападала, ако някой от нас е вкъщи, но бяхме оставили 2-ма майстори в нас и беше ги нападнала, та не искаха да идват ако не бяхме вкъщи...въобще към мъже беше много зла, много мога да разказвам. До характер на котка си е. Сегашният опашат пък така се сърди, че просто ме втрещява. Даже някак се е научил да уф-ка, ако е седнал в човек и въпросният човек се помръдне. Mr. Green Ревнува ме ако не му обръщам внимание и директно идва и си ме захапва, това особено при наличие на гости, иначе само със сърдене се разминавам. Към мен е много по-привързан, но и ревнив, дори не го пускаме в спалнята докато аз не заспя, ако ме разбираш какво искам да кажа. Embarassed Беля си е понякога.
От моя опит: дръж Мъри в себе си и я гали когато идват гости. Постепено ще привикне, надявам се. Hug

# 96
Уф, след някои отговори съжалявам, че споделих проблема.
По повод на катерушки - безсмислено е да загробвам куп пари в нещо, което само ще събира праха в къщи. Има две лъскави неща за драскане, но НИТО веднъж не ги е ползвала. За сметка на това повечето столове в къщи са тотално съсипани. Обмислам закупуването на столове без тапицерия, да им направя възглавници, които да прибирам, когато някой не седи на тях.
Играчки - моментно внимание и до там.
За храната - не само тя яде беззърнеста суха премиумна храна, но и уличните котки, защото яде някоя марка за известно време и после прави гладна стачка.
Изхвърлих куп почти не хапнати консерви Козмо и други от същия клас. За сметка на това умира за паучовете Феликс. Като иска да се самоубива, да го прави.
Седяла е два- три дни без нищо да хапне, при поднесени два вида премиум гранули и една консерва, всичките без зърно.
Резултатът - консервата в боклука, гранулите на уличните котки.
Не искам да описвам кървави драми, а се опитвам да  разбера къде е проблема. Да не говорим, че това със забиване на нокти в нечий крак се случи два пъти. Не говорим за одраскване, а на целенасочено забиване на целите нокти. След това наистина трудно спира кръвта.
Това е третата котка, с която съжителствам. И първата, която се държи по този идиотски начин.

Мъжката част не ревнува, добри приятели са.
А няма как да държа котка и да я галя, за да чакам гости, на които трябва да отворя. Да не говорим, че тя идва и се гали, само когато го иска. В противен случай аз имам някоя драскотина, а тя е избягала далеко от мене.

Последна редакция: нд, 19 май 2019, 17:15 от Недоволна

# 97
Не знам какъв съвет бих могла да ти дам Sad ако искаш вземи още едно коте , току виж се почувства по - добре да не е самотна.
Агресията е нещо лошо , като цяло (от животните ).

# 98
  • София
Да не говорим, че тя идва и се гали, само когато го иска. В противен случай аз имам някоя драскотина, а тя е избягала далеко от мене.
Много ми е познато всичко, което си написала. Wink
Златина е "изяла" доста шамар Wink, затваряне в стая, която не се ползваше активно тогава, "говорене" с нея, разни дресировки, даже вече не си спомням всичко. Искам да кажа, че с постоянство и мнооого търпение ще се промени с времето и с годините. Ако е възможно, естествено може да я затваряш някъде, ама пък рискуваш да се озлоби повече или да ти прави напук, затова предложих да я държиш и галиш, естествено не непрекъснато, то не е възможно реално, просто да не приема гостите като заплаха или там както ги приема. Hug

Butterfly:3, да това е вариант, който обаче не е винаги е възможен, а и ефективен.
Моята живееше с куче и си мисля, че част от агресията й се дължеше на ревността й към кучето, което беше и 1-во по време. Hug 

# 99
  • София
Ами както го описваш са си драми и преиграване. Всички сме имали котки и все ни се е случвало да откачат. Хапала ме е и ме е драла котка, не веднъж, знам колко кръв тече и как се случва.

Като кажеш, да се самоубива, не се ли сещаш, че е като с прекалената консумация на захар при дете, превъзбуждат се и стават неконтролируеми.

И да, елементарно е да прибреш котето преди да дойде външен човек, не е голяма нуждата задължително да се среща с всички.

Моите също си избират кога искат да бъдат галени. Не им досаждам и не ме дерат.

# 100
  • София
Не съм съгласна, че може директно да се правят сравнения. Peace
В смисъл, че ако даден човек има един опит с любимци, той е приложим и при друг човек с други любимци.
Затова дадох моето предложение.
Аз не видях кървави истории, преиграване или драми.
Преживяла съм подобни проблеми с ЕДНА от котките, които съм гледала и ми е много познато.
Това, че с другите котки /Чарла, Чап, Мучачо/ такива проблеми не е имало, не означава, че с Маци не са съществували.  bowuu

# 101
  • София
Все пак опазих жената от нараняване.
Снощи беше кошмар. Една приятелка дойде на гости. Познават се добре с Мъри, дори преди години се грижеше за нея, докато нас ни нямаше. Отказа се за винаги, след като гадината скочила на гърба й и сериозно я издрала.
Отделно преди месец-два без никакво предизвестие мустакатата си заби жектоко три нокъта в прасеца й, без никакви признаци за агресия преди това - седеше излегната на пода до нея. Трудно успяхме да спрем течащата кръв от раните.
За снощи - нашата сума време ръмжи заплашително, гонихме се доста време по хола, докато я затворя в дневната. Ако ме беше докопала, и аз щях да бъда сериозно пострадала...

Баш драматизиране си е.
Познавам го, защото и аз често го използвам, особено като се изнервя от нещо.
А отговора ми е базиран на факта, че стигне ли се до "гонене" из хола с потенциална опасност и за собсвеничката, са отекли нещата.

Дали ще използва моя или твоя похват е все тая, важното е, че трябва да направи нещо адекватно преди да се стигне до кървави последствия.

# 102
  • Варна
Имала съм котарак, който откачаше, когато идваха леля ми и братовчедките ми. Ами затваряхме го в друга стая преди да дойдат. Другият ми котарак налиташе на ММ, когато бяхме гаджета. Ми и него затварях. Това е положението, в тоя смисъл съм съгласна с Possessed. Няма смисъл от експерименти.

# 103
  • София
"Простото" затваряне на дадено животно няма как да реши поведенчески проблем.

Ако за някой живият живот е драма, отдавна не е за този свят. 

# 104
  • София
Е оставянето животнотода налита на хора и гоненето после и допълнителното стресиране също не е решение на поведенчески проблем.

Моите котки се страхуват от хора. Не ги стискам насила да се запознават, оставям ги да си се крият.
А затварянето на коте в част от собствения му дом за час няма да му навреди никак. Не повече от оставянето му само за ден, два, три или пет. Нека не преувеличаваме.

Кое е по-безопасно и за двете страни? Отделянето за малко или насилственото запознаване? Еле пък при котка, която изначало не дава да я гушкат и стискат.

И къде казахме да не се пробва приучаването. А и момичето каза, че котето първо си лежало, после скочило. Я е мръднала рязко гостенката, я нещо друго. Нещо е предизвикало нападението. Как ще се предотврати подобно изненадващо късно нападение. Аз не мога да измисля начин.

Познаваме доста истории на агресивни котки захвърлени а село, защото не могат да се справят с тях и да ги изтърпят. Предполагам, че няма да е такъв случая с Недоволна.
Но ако много от собствениците на изхвърлени котки бяха реагирали адекватно и спокойно, доста котета щяха да са си още щастливи вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт