Любители на Котки - Тема 133

• 23 001
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Уф. Прибирам се и що да видя - Мая повърнала. Само не знам защо. Покривката на масата беше събрана, на килима имаше умряла оса. До вратата на балкона, на паркета повърнато, ама доста - несмлени гранули и пастет, не видях и не напипах твърди неидентифицирани елементи. Това и е второто повръщане откакто я осиновихме. Първият път беше заради парченце станиол, което се опитала да изяде, но се задави и го повърна, аз писах тогава. Сега обаче не знам защо. Дали не е преяла, купичката с гранули беше празна, а и от пастета беше яла. В чудо съм. Знам, че еднократното повръщане не е повод за тревога, но се притесних. Иначе е игрива, мърка, гали се, даже похапна няколкото изостанали гранули в купичката. За всеки случай изхвърлих останалия в купата и пастет, който старателно душих и не миришеше на развален, ама знам ли, макар да го държа в хладилник. Или пък е някое по голямо парченце от пастета, който не е много фино смлян и съм намирала някоя и друга жила, която съм отстранявала. Ох, в чуденка съм сега. Дано не е нещо сериозно.

# 136
  • Варна
Кетя повръща редовно, от трите ни котки тя е с най-кекав стомах. Редовно ходи да пасе трева и цветята ми на терасата, после повръща космарлаци, явно я дразнят. Ленка се скубе повече от нея, но не повръща. Може би е въпрос на организъм, не знам. Щом е игрива не виждам повод за тревога, може да се е задавила, може да се е нагълтала с косми, може дори да е опитала да яде осата, всичко може. Ако има проблем ще е вяла и отпусната, а не игрива.

# 137
  • Шумен
Котките повръщат често - преяждане, чужди елементи, космени топки. Ако е свързано със заболяване повръщането не е еднократно за деня, ами няколко пъти, животинчето е апатично, не се държи както обикновено, забелязва се промяната. Тази оса ?!

# 138
Благодаря за отговорите, момичета. Понеже Мая не е повръщала досега, извън станиола, леко се притесних и реших да споделя и да се допитам до вас.

Оса мисля, че е. Ама може и пчела да е, не знам, не ги различавам. Явно е влязла отвън и мисля, че Мая я е убила, тя пощурява види ли летящи гадинки. Не беше ядена, цяла си беше, макар Мая да я буташе с муцунка. Изхвърлих я веднага щом я видях.  Огледах Мая, няма видими следи от ухапване или подутини.

# 139
  • Страната на чудесата
Демон редовно се "влюбва" в осите отвън, какъв поглед, какъв копнеж
И ми помага с печивата:

# 140
  • София
Демон на печивото му бае Simple Smile.

Малкия ми син каза, че е видял как Барни (преди онзи скок) е скочил и изял някаква голяма муха. Така че е напълно вероятно Мая да е убила пчелата.

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 16:44 от Sharky*

# 141

Тутизавър Joy

# 142
  • София
Гледам снимката на Тути и си мисля как всички се забавляваме с "езика на тялото" на любимците си. Ще се опитам да снимам Барни как драматично стои свел глава до празната си паничка (от която преди 5 минути е омел пастета).

# 143
Зуки Су,

Бегинс чувства, че го обичате и за него това е най-важното. Предполагам, че като лежи долу в колата, по-скоро търси сигурност, защото най-вероятно е леко уплашен от това, че не си е в дома. Не мисля обаче, че е силно притеснен, защото ако беше така, щеше да обикаля и мяука.
По отношение мнене от друг ветеринар. Аз силно препоръчвам д-р Димов от Бест Вет. Намира се в кв. Стрелбище, ако ви е удобно там.

# 144
  • София
Butterfly:3, много полезна е това инфо за пръскането с вода. Ефективно, а често се забравя. Hug

Гълъбите са изнагляли страшно. Зарешетихме като в Централния софийски затвор мин година и какво гледам: гълъб се захванал от външната стана и кълве Котунчо по главата. Angry Ако я беше вдигнал можеше и оченце да замине... За тази година-флоберка за тях. А като си спомня колко гълъби сме спасявали, че и някакво пак хвъркато, дето към защитените се води, направо съжалявам.

Зуки, не съм маял. Joy  Joy Joy
След Mayya  е буквата - "I" не  "L" / по необходимост/. Grinning
Скрит текст:
Аз ти препоръчвам Бест Вет и специално Димов. http://bestvet.poleznobg.info/
От екипа на Аминков хич не съм доволна с уговорката, че ако са същите от преди 5-6 г. Бяха хем некомпететни, хем нагли. Ако искаш подробно ще ти напиша, че сега ще стане дълго.
Св. Антим не беше ли клиниката в която заразиха Шарко на Intrida ?
Аз не виждам нищо странно в поведението на Бенингс в колата. Стоят там, където им е комфортно. Казвам го от собствен опит след возене на мои котки и тези на приятелки. Не се притеснявай.

Барни е класика направо. Червен чорап преди, сега - черен. Hug Хайде, още малко.

Балкай Бартокомляс, не е възрастна. 12 часа преди операцията не трябва да яде и 2 часа да не пие вода. Кога точно ще излезе от упойката зависи каква е тя. Инхалационна или венозна, то ясно че се почва с премедикация, но после с какво ще продължи. Час-два след операцията ще ходи, но като пияна. Дръж я на топло и на ниско. На топло, защото от упойката им става студено и не могат да се справят с терморегулацията, а на ниско, защото поради дезориенираността може да падне от някъде и да навехне/ счупи/ нещо Някои котки не гризат шева, но някои го правят, препоръчвам боди, има описано на 1-ва стр. как се прави, или яка, която ще ви дадат от клиниката, но това в краен случай, ако почне да къса шева.

Джаста Праста, не се притеснявай! Повръщат си чат-пат като се набалбучат с косми. Виж, ако продължава в същия ден с повръщането вече има място за притеснение.

Демон Heart

# 145
  • София
И както обещах, 20 min. след като е изял цяла консерва Аплауз :

# 146
  • София
И както обещах, 20 min. след като е изял цяла консерва Аплауз :

Лъжеш!  Laughing Това коте не е хранено поне от седмица!  Laughing

Наско е много драматичен като е гладен. Започва да стърже с език по празната купичка, докато на някой му писне. Богдана и тя ни действа на нервите, но като ближе найлони.  Laughing Абе, всеки луд с номера си!  hahaha

Ех, тези нахални гълъби! Как може да кълват Котунчо!  Shocked

Да, "Свети Антим" е клиниката, в която заразиха Шарко. Sad

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 20:19 от Тaня67

# 147
  • София
Ако не е гранули, паничката се овършава (забележете колко добре се е справил въпреки фунията) до голо на един дъх. После се клатушка из всекидневната като препълнена бъчва.

# 148
  • Варна
Понякога завиждам на котката, честно Joy

# 149
Мира, аз й завиждам постоянно😂

Последна редакция: вт, 21 май 2019, 21:52 от gabidi

Общи условия

Активация на акаунт