Лятото на прага ни стои - майски двучертичков дъжд ще ни вали!

• 25 098
  • 718
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте момичета! Nature High Brightness
Чета ви вече месец и реших  най-после и аз да се разпиша тук Simple Smile
Първо искам да пожелая на всички вас, които мечтаете за две чертички в най-скоро време да ви се сбъднат!:blush:
Така, малко предистория...Края на Януари бях писала в темата за Хашимото, понеже ми бяха излезли високи резултати на ТСХ
TSH 5.04 /0,27-4,20/
FT4 18.55 /12-22/
FT3 5 /3,1 - 6,8/
MAT 6.06 /0-34.0/
TAT 10.00 /0-115/
Момичетата от темата ми казаха, че съм в много ранен етап на Хашимото.
Все още не бяхме започнали опитите за бебе с ММ и ендокриноложката ми изписа Еутирокс, за да свалим ТСХ-то и ми каза да си изследвам пролактина (той е ок, излезе 285.8 /102-496 небременни/). Та тогава освен него си пуснах и ТСХ- то отново и резултата беше 4.07 /0,27-4,20/, което ме обнадежди и реших да не вземем Еутирокса. 
Аз съм на 26г, 163см;  43кг. Не ми се искаше да си затормозявам излишно организма, т.к никога не съм вземала хормони, не пия алкохол, кафе, не пуша. Реших да си променя начина на хранене и да включа спорт. Освен това чета много и тук във форума прочетох, че жени са забременявали с много по-високи стойности от моите и си казах, че ако е писано, ще стане. Повече изследвания не съм си пускала.
Март месец, за пръв път си купих тестове за овулация Овю и реших да ги пробвам ей така от любопитство. Всичко мина като по учебник Grinning
Втората черта ми се насити за 3 дни и освен това на деня на О си ми дойдоха болките в овулиращия яйчник, както и белтъкообразната ЦС. Зарадвах се и решихме с ММ да пробваме за бебе от април месец. (По принцип не ми е фикс идея бебето и тази година ни е "Пробна").Така и стана, но този път се доверих само на ЦС. За добро или зло май месец ми дойде. Викам си: Нищо, ще пробваме този месец, но пак ще си купя тестове Grinning И нали Вселената има странно чувство за хумор, миналия месец си правих тестове почти цяла седмица през фертилния перод и така и не можах да си хвана овулацията, все отрицателни бяха. Имам и FLO и Ovia, с които си следя цикъла. На 29, 30, 31, 1 и 2 ми се появи краткотрайна болка в левия яйчник и то само когато сядам. Та заради тази болка си записах час при гинеколожка (която между другото е от клиника за репродуктивни проблеми), който обаче е чак на 19-ти. Според мен или имам задържан фоликул или миналия месец е бил без овулация, или е била много късна.
Аз по принцип съм с много нередовен цикъл - 30, 32 дори до 37 дни. Имам диагноза поликистоза от един лекар, на който никак не му се доверих, а когато отидох за второ мнение, ми казаха, че тези кистички, които е видял доктора всъщност са били фоликули.
Стигаме и до същността заради която пиша. Днес съм с 4 дневно закъснение, преди 2 дни си правих тест и беше само с една черта, дори и помен от втора няма. Мисълта ми е, че се моля за лелка, защото ММ има рожден ден (прави 29) на 30-ти и живот и здраве тогава трябва да ми е О:relaxed: Мисля си, че трябва да ми дойде на 13-ти или 15-ти. Стискайте палци момичета...
Като цяло съм си дала срок до края на годината да видя двете чертички и да го карам по ларж, а ако не стане, тогава да се занимавам с още изследвания + спермограма на ММ. Мисля си този месец да си купя и Глайтгелен, понеже ползваме Дюрекс череша като лубрикант, но си мисля, че може да убива плувците. Така поне, ако не няма Б идните месеци, няма да е причина лубриканта Grinning
Та това е моята драма, исках просто да споделя, да си излея душата... съжалявам ако съм ви досадила или отегчила.
Относно заглавието на следващата темичка, аз гласувам за 4 и 6.

# 616
Здравейте!
Момичета, аз не пиша от доста време, но, позволете ми да кажа нещо като страничен наблюдател. Тази тема защо е станала толкова мрачна? Къде са усмивките, къде са шегите? Къде е онова приятно усещане, което лъхаше от тук?
Йо направи толкова цветна и пролетна тема...
Проблеми всички имаме, живота е гаден, знаем го това. Доктори, изследвания, лелки, драми.
Хайде всеки да каже по нещо хубаво! Ей така, да разнообразим, какво ще кажете?
Хайде аз ще съм първа. Детето на един колега идва на работа за по час и по незнайни причини е влюбена в моя телефон 🤣 и както си разцъква из дербите на личния ми живот се извиква гръмогласно пред всички “абе защо телефона ти в пълен с бременни???” Таааа сега всички ме подозират 🤣🤣🤣 Е почервих се малко ама к’во да се прави.
Аз си продължавам с опитите, не сме се отказали, но сме решили да се радваме на идващото лято, да поживеем малко, да се обичаме и да вярваме, че бебчо ни чака и всичко ще бъде наред!
Поздрави момичета и повече положителни емоции!

# 617
Добре дошла, Диди! Пожелавам ти престоя тук да е кратък! 🌹
Относно историята ти мисля, че поне еутирокса трябва да си пиеш. Вероятно заради високото тсх не се получава. И аз съм така, но чак петък ще отида да ми видят изследванията и да ми кажат какво ще правим. Ако не го смъкнеш има риск плода да е с някакви проблеми (не искам да те плаша, но така съм чела). Относно О - миналия месец си имах перфектен + тест, а реално съм задържала фоликула. Така, че и тестовете са 50 на 50 сигурни. Върви на лекар, пий си междувременно лекарствата и дано скоро се похвалиш! Simple Smile
Лило, съгласна съм, че нещо стана мрачна темата. Мисля, че и времето си влияе. 😃 В този дъжд как да не се депресираме? Ама като се оправи времето и тръгнем по почивки ще е друго. Wink

# 618
Аз гледам да разведрявам както мога! Даже само им влизам на контра на момичетата да им обяснявам как нищо не е така черно както изглежда, те накрая ще ми гласуват отвод от темат. Joy

Аз забавно мога да кажа само, че си купих тест за Б, щото от предната ми Б ММ отказа да ми купува повече тестове (понеже съм била изчаткала) и сега чакам кога да го правя. То тва не е забавно де. Ама не знам кога...щото не знам кога трябва да ми дойде...едва 3ти Ц ще ми е след лапарото и няма нищо общо с това, което беше преди да забременея. Някви цикли по 38 дни...не е много обнадеждаващо, но аз съм оптимист! (Изненада!) Grinning

# 619
Най забавното е, че май всички сме изчаткали. Grinning ММ като започна да му обяснявам това онова и ми вика: "Да да ти само ми казвай кога". Хич не му се слуша на милия вече . Grinning

# 620

Добро утро и от мен!
Тук е страшна жега, време е за море.
Напоследък не се заварваме много, много с ММ
унас а, смешното е,че вчера говорех със свекървата и тя каза: Айде сега като излезеш отпуска заключвайте се с мъжа ти и работете искам да ставам баба, аз умрях от срам.

Къде са останалите?
Липсвате!
😍😍😍😉😉😉🍀🍀🍀

# 621
Съгласна съм с Лиилоо Heart
Аз този месец съм без-симптомна Simple Smile хахаха  никакви болки в гърдите , никакви течения... нищо...  освен някакви странни придърпвания в областта на матката... и спад на БТ тази сутрин (ден 9ти след О. )
Момичета как се справяте с жегите , вчера и онзи ден ми прилошава , свалям кръвно , а лятото и жегите тепърва предстоят... А що иде реч за развеселяване ММ е по нетърпелив от мен , от както е минала О. всеки ден ме пита " -Днес тест прави ли ...?"

# 622
Blackwidow1322, забременяват момичетата и с високо TSH, не е невъзможно, но веднага и го смъкват заради плода. Не се притеснявай, стискам палци само това да ти е проблемът и бързо да се реши и да се похвалиш! Simple Smile
Ivied, аз имам един шуър чек, купен още миналото лято и си чака момента... Grinning Иначе имам куп лентички от eBay, за спорта, но шуъра го пазя да го направя, когато забременея, само да не му изтече срока и да излезе невалиден накрая... Grinning

# 623
Съгласна съм с Лиилоо Heart
Аз този месец съм без-симптомна Simple Smile хахаха  никакви болки в гърдите , никакви течения... нищо...  освен някакви странни придърпвания в областта на матката... и спад на БТ тази сутрин (ден 9ти след О. )
Момичета как се справяте с жегите , вчера и онзи ден ми прилошава , свалям кръвно , а лятото и жегите тепърва предстоят... А що иде реч за развеселяване ММ е по нетърпелив от мен , от както е минала О. всеки ден ме пита " -Днес тест прави ли ...?"
Зле съм с кръвното през лятото, постоянно е ниско и ми става лошо, а тук са не по-малко от 45 градуса.. Иначе, преди 2г съм припадала даже случвало ми се е два пъти, да чукна на дърво не ми се е случвало вече.
И си пия вода и захар.
По 2 литра вода за деня и така.

# 624
tinti, може да е имплантационен спад. На 9-ти ден е мноооого възможно, не го отписвай месеца! Дано!

# 625
Момичета докато пия тези лекарства да правим ли опити или въобще да го отпиша този месец. Защото днес или утре би трябвало да ми е О.
(Док нищо не каза на прегледа. Предписа ми Сайкъл баланс и неофолик. Взе ми цитомнамазка и на нея излезе gardnerella vaginalis. Прати ми лечението по имейла , а тя излезе отпуска и не можем да се видим скоро. )
Благодаря предварително .

# 626
Момичета докато пия тези лекарства да правим ли опити или въобще да го отпиша този месец. Защото днес или утре би трябвало да ми е О.
(Док нищо не каза на прегледа. Предписа ми Сайкъл баланс и неофолик. Взе ми цитомнамазка и на нея излезе gardnerella vaginalis. Прати ми лечението по имейла , а тя излезе отпуска и не можем да се видим скоро. )

Този Levofloxacin е антибиотик и е непрепоръчителен при бременност.Миналата година бях забременяла,за съжеление не знаех и го пих.После направих мисед,така и не се разбра той ли е причина или е било случайно.Преди няколко месеца и на мен ми намериха нещо подобно и моят док ми изписа антибиотик,който не е опасен при бременност,но аз реших да спрем с опитите от страх.Моят съвет е,да продължите с опитите след лечението.Антибиограма инаш ли?

# 627

Този Levofloxacin е антибиотик и е непрепоръчителен при бременност.Миналата година бях забременяла,за съжеление не знаех и го пих.После направих мисед,така и не се разбра той ли е причина или е било случайно.Преди няколко месеца и на мен ми намериха нещо подобно и моят док ми изписа антибиотик,който не е опасен при бременност,но аз реших да спрем с опитите от страх.Моят съвет е,да продължите с опитите след лечението.Антибиограма инаш ли?
Не , не съм правила до сега .

# 628
Хелоууу лейдисс
Как сте?
Предните 2 дни тестовете за О бяха положителни действахме добре. Моя толкова се е ентусиазирал за бебе ,толкова ми е сладък 😆 Всяка вечер е готов за подвиг 😆🙄

# 629

Не , не съм правила до сега .
Когато докторите изписват антибиотик е редно, да пуска и антибиграма,с нея се вижда към кои антибиотици са чувствителни тези бактерии и гъбички,защото ако не се изпише подходящо лечение после няма отърване от тях.Стават резистентни.

Общи условия

Активация на акаунт