Избор на сушилня - Тема 12

• 55 597
  • 757
  •   1
Отговори
# 630
Някой да ползва кошница за сушене на обувки/вълна на gorenje?Нещо не мога да открия такава,а в упътването пише,че може да се поръча допълнително.Сега пуснах запитване към gorenje ,а пък да видим.

Моля да споделиш като ти отговорят, че и аз искам да взема такава. Търсих в интернет и нищо не открих.

# 631
  • Варна
Не знам защо имам някакъв спомен,че кошница на Bosch става за gorenje,но изобщо не съм сигурен в това.Ще чакам някой да го потвърди,ако е вярно.Може и да се бъркам със свързващия кит.

# 632
# 633
  • Варна
Благодаря.
А дали можем да намерим някакъв артикулен номер за поръчка?

# 634
м с п/съкратен вариант на ник'а/, не мога да ви дам кат. номер. Поръчката е през съпорт само при определени модели, но налични в Slovenia. Мястото на производство.Налични добавени приспособления за кодезни и кодезни с ТП от 2010г.По стъпки:
1.gorenje.com
2.Slovenia
3.
4.dodatki
Полиглот съм, но не владея вс. езици писмено.
Успех на вас с добрата СМ!

/

Последна редакция: вт, 01 окт 2019, 21:57 от niljaniljo

# 635
  • Варна
м с п/съкратен вариант на ник'а/

Grinning

Благодаря,ще потърся.

# 636
Здравейте. Мъж с пушка ако разбереш къде ги има тези кошници сподели и аз искам да взема.
Аз съм с тази на горение ds92ils 9 килограма. Като я купихме казаха от технополис че има само 2 бройки във всички магазини , но дали само в технополис не знам. Дано успеете да я намерите.
На първо четене съм много доволна от нея даже като първа сушилня надвиши очакванията ми...  Функцията с пара още не съм я пробвала, но прането и без това не излиза смачкано, а мекичко.
Процедирам като мъж с пушка от коша всичко се пере и после в сушилнята суша само разделям по цветове. Ако трябва да деля по материи този огромен барабан няма пълнене. Но това е мой риск. Онзи ден например вместо 2 сушилни на микс понеже е 3,5кг пуснах детски дрехи около 5-7 кг на памук за гардероб с 2 слънца и всичките лепенки, картинки, надписи, ластици и тн оцеляха за около 2 часа и малко.
И сега един въпрос слагате ли омекотител на дрехите при пране или се обезмисля ползването му? След пералня миришат на омекотител, а след сушилнята миришат на прахта за пране!

# 637
  • София

мъж с пушка, при gorenje епосочена Т, /40 и 50/както и е описано коя програма за какви материи е.
Добре де,но къде е посочено? При производителя пише само това: "Сушилните с термопомпа имат висока енергийна ефективност и, освен че са пестеливи, сушат по-деликатно от конвенционалните модели. Температурата в сушилна с термопомпа достига около 50 °C, което позволява сушене на почти всички видове дрехи и предпазва от прекалено изсушаване и свиване."

Скрит текст:
Покажете ми къде пише,че различните програми сушат на различна температура и каква е тя?
Според мен,всички програми сушат на една и съща температура.Разликата е в алгоритъма на въртене на барабана и евентуално степента на изсушаване.
Скрит текст:
При температура 40-50 C не вярва на някоя дреха да и се случи нещо.Лятото в 40 градусови жеги да не ви се разтичат дрехите?
Скрит текст:
Здравейте,
След прочит на последните страници се спрях на Gorenie DA83IL/I, ползвам я от няколко дни и за сега все още разучавам и експериментирам. За първи път ползвам сушилня и нямам предишен опит, така че ще ми е от голяма полза да следя темата.
Чудя се този мъх, който се събира във филтъра на вратата и филтъра отдолу в ляво от дрехите ли е, нормално ли е след всяка доза дехи да се събира такова количество?
Един глупав може би въпрос, но от къде да си закупя топки за сушилня и какви(видях, че сте коментирали и за вълнени) ?
Здравей.Да,мъха е от дрехите и е нормално да се събира такова количество. Топките за сушилня аз си закупих от Техмарт,заедно със сушилнята.Бяха към 18 лв,вълнени 3 бр.
Според теб ако всички бяха на една Т дали пък и на излизане нямаше да са еднакво парещи? Ама май не са?! Както пералните имат различни гр. за различни програми, така е и при сушилните. Нали не смяташ, че програма бельо, вълна и памук биха съществували на ~50-54гр.? Вземи един лазерен термометър и по средата на програма отвори вратата и си измери коя прогр. на колко градуса ти е, щом ти е важно.

# 638
  • София
Омекотител за пране не ползвам изобщо. Ползвам кърпички за  сушилня и то не всеки път (забравям...).

# 639
Отдавна спрях да ползвам продукти които остават след изплакването.
Нито омекотител,нито соли за гланц в миялната.
Дрехите са си меки от сушилнята,дори дънки,хавлии,всичко е различно от обикновенното сушене

# 640
  • София
Аз ползвам. Коколино с бергамот остава след сушилня.

# 641
  • Варна

Според теб ако всички бяха на една Т дали пък и на излизане нямаше да са еднакво парещи? Ама май не са?! Както пералните имат различни гр. за различни програми, така е и при сушилните. Нали не смяташ, че програма бельо, вълна и памук биха съществували на ~50-54гр.? Вземи един лазерен термометър и по средата на програма отвори вратата и си измери коя прогр. на колко градуса ти е, щом ти е важно.

Добре миличка,ще направя така точно както ти казваш Simple Smile

# 642
Vera Vasileva аз използвам омекотител и дрехите след сушене си миришат на него , а не на праха за пране . Не знам защо при теб е обратното ?
Иначе наистина след сушене в сушилня дрехите стават меки и пухкави .
А това , че се сушат всички видове материи на една програма памук и не са се свили , не значи че е правилно . Просто късмет с дрехите .

# 643
Не знам защо имам някакъв спомен,че кошница на Bosch става за gorenje,но изобщо не съм сигурен в това.Ще чакам някой да го потвърди,ако е вярно.Може и да се бъркам със свързващия кит.

Здравей,

Трява първо да си сигурен, че модела на твоята сушилня позволява поставяне на кошница, защото до колкото знам  не на всички модели може да се поставя такава било то Бош, Горение, АЕГ и т.н.

# 644
Нещо много полезно ако се осъществи.
"Новите разпоредби са одобрени заради жалби на потребители от Европа и Северна Америка, които са недоволни, че електроуредите се развалят ВЕДНАГА след изтичането на гаранцията им".

https://www.dnevnik.bg/evropa/2019/10/02/3970986_za_elektrouredi … ravo_na_popravka/

Общи условия

Активация на акаунт