Истанбул [тема 49]

• 57 500
  • 738
  •   1
Отговори
# 210
Само за информация, картата на релсовия транспорт, която е същата, която евентуално може да намерите някъде, е само 1.4 МБ като jpg (снимка) и още по-малко 0.8 МБ като pdf (документ) и двете са по-малко от мястото, което заема една единствена снимка направена със съвременен смартфон.

https://www.metro.istanbul/YolcuHizmetleri/AgHaritalari 

# 211
  • Варна
Александра, това не е карта на целия транспорт. Тя не включва автобусите и фериботите, а те са немалка част от транспортната мрежа на града.
Информационен център има почти пред входа на Капалъ чарши, зад спирката на трамвая, както и на Сиркеджи. От там може да си вземете и книжка с разписанието на фериботните линии на Шехир хатларъ.

# 212
Привет, момичета,
Имам време до 30.08., пък и преди това подготвям друго пътешествие, ама нещо все ме тегли да се стягам за Истанбул. 😊
И в този ред на мисли, да питам как да стигнем до новата джамия?
Даже не знам дали ми се ходи, ама тук скоро някой писа, че си заслужава. 😊
И кварталът Кузгунджук е на дневен ред.
А и Кючюксу все не му идва времето, сега дано.
До там има ли начин по вода, че нещо ми се плава. 😊

# 213
Привет, момичета,
Имам време до 30.08., пък и преди това подготвям друго пътешествие, ама нещо все ме тегли да се стягам за Истанбул. 😊

Привет, ние ще пътуваме на 26.08 и нас все ни тегли Simple Smile . Доколкото знам на 30.08 посещението на Долмабахче е безплатно.

# 214
За Кючуксу знам само това разписание, но то е хоп он/хоп офф обиколка на дворците и идва доста по-скъпо от редовния билет с Шехир Хатлари. И Шехир имат една линия, но е удобна само за работещи в работни дни.
Може пък на някой да му свърши работа.
Ние се дрънкахме с автобус по крайбрежната, но пък стигнахме много бързо (шофьорът пропусна доста спирки без пътници и нямаше трафик). Така забелязах кварталчето Ченгелкьой, където слязохме да ядем миди.

# 215
Маслинке, благодаря.
Ще поразровя и старите си записки.

# 216
  • София
pepel_ot_rozi,  Alexandra_19, Това за тегленето към Истанбул ми е много добре познато и отлично Ви разбирам Simple Smile.
И аз съм като Вас, макар миналия месец три пъти да бяхме в любимия ни град. Първо два дни и заминахме за Кападокия, след Кападокия останахме 5 дни, след което заминахме за Анталия и след Анталия отново два дни и ... се прибрахме в София Simple Smile
Та тогава успяхме да видим и новата джамия. Много е бяла, много е голяма и много е хубава, а панорамата от нея е страхотна.  Simple Smile Simple Smile И вътре в нея е пак така- много голяма и много хубава.
Между другото там за първи път видяхме нещо, което досега не сме забелязали в други джамии не само в Турция ами и в други държави, в които сме влизали в джамии.
Видяхме оставени на втория етаж на джамията страшно много броеници. Ама стотици...
Стана ми интересно за какво са оставени, но така и не зная все още отговора. Ако някой има представа ще се радвам да науча...
pepel_ot_rozi, Много лесно се стига до нея. Най-добре е или от Юскадар с автобус 15С / автогарата до фериботния терминал/ или от Кадикьой с автобус 14F / тръгва от автогарата до фериботния терминал/. И на двата автобуса крайната им спирка е Джамията.
Има още три автобуса до джамията- 15СА, R7, 320, но така и не се загледах откъде и докъде са, видях само разписанието им на спирката на джамията.

# 217
Роже, благодаря.
От Юскюдар  знам къде спират 15 -ките.
Значи ще се справя. Simple Smile
А  кой автобус препоръчваш ?
Завиждам ти, че толкова пъти си бил в любимия град за толкова кратко време.
Никога не омръзва, нали?
Нямам търпение.
А после как ще ближа рани, не знам....

# 218
  • София
Пепелче, със сигурност ще се справиш. То няма и нищо сложно. Слизаш от ферибота и пред теб са спирките на автобуса  Simple Smile
Лично аз предпочитам от Юскадар, защото пътят е доста по-кратък, отколкото от/до Кадикьой.
А и ако след това искаш да се прибираш към полуострова с Мармарая спестяваш прехвърлянето, което трябва да направиш ако пътуваш от Кадикьой с метрото. Колкото до ферибота няма значение дали ще го хванеш от Юскадар или от Кадикьой... почти все едно е като път. Така че доста по-бързо е от/до Юскадар Simple Smile

# 219
Ок, и без това имам пропуснати едни шарени възглавнички в Юскюдар.  Simple Smile
А като си започнал с добрините  : )  да продължа: като стигнем вижда ли се тази джамия отдалече. ?
Има ли си име? Simple Smile

Последна редакция: вт, 02 юли 2019, 07:44 от pepel_ot_rozi

# 220
  • София
Büyük Çamlıca Camii/ Çamlıca Mosque- това е името на джамията.
Паркингът на джамията е точно под нея.
Спирката на автобусите е тази
Скрит текст:
Можеш да слезеш ако искаш на предпоследната спирка / в автобуса на табло се изписват всички спирки/ и вървейки около 200метра ще видиш това
Скрит текст:
Ако слезеш на последната спирка пред очите ти се открива това
Скрит текст:

# 221
Роже, имаш едно турско 🍵 или чай от мене при първа възможност. 😊

# 222
Здравейте дами -ползвах линка от първата страница но не се справих:disappointed_relieved:  - затова моля, някой от  пътуващите с кола стъпка по стъпка да ми обясни как да проверя какво е останало във винетката

# 223
Здравейте, имам питане как се оправяте с интернета и телефона в Истанбул. Сега звънях на Теленор, предлагат ми пакет интернет за 3 лв на ден 100 МВ. За разговори нищо не могат да ми предложат. Това е супер скъпо. Вие как процедирате? Има ли някакви по-изгодни планове?

# 224
Здравейте, имам питане как се оправяте с интернета и телефона в Истанбул. Сега звънях на Теленор, предлагат ми пакет интернет за 3 лв на ден 100 МВ. За разговори нищо не могат да ми предложат. Това е супер скъпо. Вие как процедирате? Има ли някакви по-изгодни планове?
Здравейте,
Бих искала да предупредя тези от вас, които са на Теленор. Бях преди 3 дни в Истанбул с моя приятелка. Тя си беше активирала този пакет на Теленор с 100 MB интернет.Първия ден пусна интернета за нещо елементарно беше, след това до вечерта никакво пускане и на следващия ден и дойде съобщение че има сметка до момента - 180лв.Така, че, бъдете внимателни и имайте едно наум.

Общи условия

Активация на акаунт