За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

• 34 361
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
От един блат ли е само? Отдавна съм ѝ мераклийка, но все отлагам. Но ако е само един блат, може и да се мотивирам до края на седмицата. Blush

Да, от 1 блат е

# 136
Минтай и Пангасиус едно и също ли е?

# 137
  • Sofia
Може ли да се подкваси мляко със закваска от кисело мляко без лактоза?

# 138
  • София
По рецептите видях, че шоколадовото суфле може преди печене да се сложи във фризера. Колко време може да престои там? Мога ли да го изпека след 2-3 дни, че направих по-голяма доза?

# 139
Минтай и Пангасиус едно и също ли е?

Различни са, минтай е трескова /треска риба, пангасиус лъчеперка. от семейство Pangasiidae.

# 140
Аз така го изпекох, на порции да е топло за  всеи гост  и този път бе перфектно.
За Ваня  ,шоколадовото суфле.

# 141
По рецептите видях, че шоколадовото суфле може преди печене да се сложи във фризера. Колко време може да престои там? Мога ли да го изпека след 2-3 дни, че направих по-голяма доза?
Държала съм по няколко дни, предполагам че и повече може да стои, все пак е замразено.
Само бих се постарала да го опаковам добре. Ако е само колкото да замръзне преди печенето все тая, но ако ще престоява го опаковам хубаво с прозрачно фолио.

# 142
  • София
Благодаря ви, момичета!

# 143
Държала съм ги месец и половина, нищо им нямаше, нито вкусово, нито външно. Яйцата нали ги дават, че се съхраняват до 3месеца във фризера, та си мисля, че и суфлетата ще издържат толкова без проблем. След  като замръзнат ги слагам по 4 в найлонова торбичка.

Благодаря, Лабрекс 💐.

# 144
Откакто видях, че ми се получават тия суфлета, винаги си държа по няколко във фризера, за да имам, ако ми дойдат изненадващо гости или пък не ми остане време за десерт.

# 145
1,5 - 2 бара бял шоколад, това пише в рецептата, която смятам днес да направя. Какво количество е това?

# 146
Бар= на бройка. В случая шоколад и половина, два.

# 147
mariat, благодаря ти!

# 148
Преди няколко дни си разбих заквасена сметана с къпини. Да си направя „режимен сладолед„. След час във фризера опитах и беше ок. Но днес се оказа, има вид на пресечено.  Защо?

# 149
Как мога да "омекотя" изсъхнал хляб? Да може да се нареже по-лесно. Питка с лимец е и в хладилника я държа в оригиналния плик. Но стана твърда като камък.

Общи условия

Активация на акаунт