Светът на Дж. Р. Р. Мартин и Песен за огън и лед - 30

• 12 908
  • 740
  •   1
Отговори
# 300
  • Чужбина
При мен четенето започна - сега.Grinning
Още съм съвсем в началото и ми прави впечатление , че сериалът и книгата са 1:1.
А вие тук толкова интересни истории разказвате - оставам с впечатлението, че не са в тези книги.

Ти още на първата книга ли си?

Ох, завиждам ти! Да, в началото почти всичко е, както в сериала. Дори има диалози, които са 1:1.

Но скоро ще почнат отклоненията - наслаждавай се.

Пиши, кои глави са ти най-интересни.

# 301
  • Варна
Наслаждавай се на първия път Simple Smile Направо ти завиждам!
Това, което не ти е познато от сериала, ще го срещнеш по-нататък. А и в книгите дори познатото е много по-подробно и въздействащо. А има и скрити лимонки, да знаеш!

# 302
  • Чужбина
Да, трябва да се чете внимателно. Даже понякога ще се връщаш, когато разбереш, кой кой е.

Пиши тука да обсъждаме.

# 303
Еми на първата .Blush
п.п.Само да кажа, че още от самото начало и в книгата Санса не ми хареса.Stuck Out Tongue Winking Eye

# 304
  • Чужбина
Еми на първата .Blush
п.п.Само да кажа, че още от самото начало и в книгата не ми хареса Санса.Stuck Out Tongue Winking Eye

Ааааа, чакай чакай. Тя в началато е една малка кифла. После ще порасне.

# 305
Аз пък се чудя какво толкова не и харесват на Санса. Първо гледах сериала и признавам, че първите сезони ми се сливат малко, но още тогава ми стана любимка. Най - късно в началото на втори сезон да съм я захаресала.
Та преди да почна книгите, ми обясняваха как там била по - зле.🤣🤣🤣
А после установих, че там ми харесва още повече.
Не я намирам за кифла, беше разглезена и наивна мечтателка, но според мен не чак толкова, че да буди толкова много негативизъм.😀

# 306
Ох,какво да ти кажа.Grinning И в началото на книгите и още повече  в края на сериала успя да предизвика само неприятни чувства в мен.

# 307
  • Чужбина
Санса е много готина в книгите, според мен. Повече я разбирам някакси.

Хората харесват различни неща - или се идентифицират с някого, или харесват абсолютната противоположност на самите себе си.

Аз я харесвам Санса повече заради това, че си приличаме. И аз бях такава наивна, хвърчаща в облаците, преди, но после ми показаха, откъде изгрява слънцето.
При Санса не ми харесваше отношението към Джон. За това, обаче, е по-виновна Кат.

Ох,какво да ти кажа.Grinning И в началото на книгите и още повече  в края на сериала успя да предизвика само неприятни чувства в мен.

Какво точно не ти харесва?

# 308
  • Вестерос
Напарфюмираният сенешал не мислихме ли, че е Варис? Нещо такова ми се върти.

# 309
  • Чужбина
Напарфюмираният сенешал не мислихме ли, че е Варис? Нещо такова ми се върти.
На него най-много прилича.

# 310
Наивна? Понеже съм в началото и първото, което ме отблъсна - лъжата и  след като Нимерия нападна Джофри. Тя видя какво се случи, но излъга. Действията и за мен бяха пресметливи.Наивна, че с действията си ще се размине с кофти ситуацията. А постави Нед и сестра си в ситуация, недопустима за член на домът Старк. Дори и девизът на Тъли е свързан със семейство.Къде е Санса тогава?

# 311
  • Чужбина
Реално Санса пострада от тази ситуация.

Ти как предлагаш, че трябваше да се разреши проблемът?

# 312
Може и Варис да е, но в момента е много далеч от Дани.
Според мен е този Резнак(?) в Мирийн.

За Нимерия.
Ако Санса беше казала истината и самата Аря нямаше да излезе в добра светлина.
Отделно сериалния Нед го обясни много добре : ако беше говорила против годеника си, той най - вероятно щеше да се обърне срещу нея.Нед казва на Аря за Санса:
"She must take his side, even when he is wrong."
По принцип не съм много съгласна с него, но явно в Мартиновия свят е така.

Последна редакция: пн, 27 май 2019, 22:54 от EsmeWeatherwax

# 313
Естествено
Нали кат взима страната на Нед. Wink Очаква се жената да вземе страната на мъжа си, еле па принц...
Санса в началото е чак нелепо едностранчиво наивна и кифла, чак клише Simple Smile Почти няма друг такъв образ в поредицата, даже Денерис е просто сладко тъпа Wink и не дразни като Санса. Затова и промените после са интересни. Simple Smile Бавни, почти неусетни.

# 314
При мен четенето започна - сега.Grinning
Още съм съвсем в началото и ми прави впечатление , че сериалът и книгата са 1:1.
А вие тук толкова интересни истории разказвате - оставам с впечатлението, че не са в тези книги.

Интересните истории не са в този сериал.

Санса адски ме дразнеше в началото, защото е точно моя противоположност. Започнах да я виждам от друг ъгъл след срещуте ѝ с Хрътката. Мога да кажа, че едва в спойлната глава изпитвам симпатия към нея. Вчера си мислех на кой бих се оприличила аз самата. Най много смятам, че приличам на Аря, имам някои от чертите на Джон и Ариан и за ужас на Джонито, някои черти и на Кат 😁

Малко се връщам назад. Тивин с радост ще прати Тирион на Вала и обвиненията в убийството на Джофри му идват като бонус. Разбира се, че знае, че Тирион не би го отровил, по скоро би платил на някой като Брон да му види сметката. Но ако Тирион е на Вала няма да има никакви претенции към Скалата, която му се полага по право. Той все още иска да я даде на Джейми.

По отношение на плановете на Варис и Илирио съм съгласна Хексе. Залагали са на Визерис, не на Денерис. И ако са смятали, че въобще Визерис ще стигне до  Вестерос, са смятали само да покажат лудия наследник на лудия крал, който да дестабилизира разклатената ситуация и тогава да се появи техния Егон, син на обичния принц Регар и всички да го предкрепят. За скакалци и сенешали нищо не мога да кажа, защото главите на Денерис ми бяха най скучни и нищо не помня.

Общи условия

Активация на акаунт