GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 29 681
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 615
Явно са го отрязали, за да може да се шегуват за това после. 😂😂😂
Тая книга пък защо Робър я поръчал и то "Песен за огън и лед" Grinning боже, боже. Или пак нещо не съм разбрала, бях ядосана че да слушам всичко. Наистина Тирион защо го няма, един вид нищо не е направил и постигнал ?
Книгата би трябвало да е хроника включваща управлението на Робърт и приключваща с крал Бран.

# 616
Тая книга пък защо Робър я поръчал и то "Песен за огън и лед" Grinning боже, боже. Или пак нещо не съм разбрала, бях ядосана че да слушам всичко. Наистина Тирион защо го няма, един вид нищо не е направил и постигнал ?
Името го е измислил Сам. По време на престоя си в OldTown стана въпрос за тая книга с история. И мейстърът беше измислил някакво тъпо име, което Сам каза, че не става (общо взето, не помня точни думи).
Та сега Сам обясни, че е измислил името "Песен за Огън и Лед". Simple Smile

# 617
# 618
Мили хора, не успях да ви изчета. Благодаря на всички разумни пишещи в темата, които уважиха и писаха в скрит текст.
Снощи изгледахме и ние и вече толкова го коментирах с мъжа ми, че не знам какво да напиша.
Ужасно съм разочарована. Аз принципно съм от оптимистите винаги, но последните два епизода за мен (простете сравнението) са умствена диария на двама творчески инвалиди!
По-нелогично, абсурдно и недоклатено нямаше как да го направят. Подиграха се с най-великата телевизионна продукция, истински културен феномен. Разбирам че може и Мартин така да им е подал развитията на сюжетните линии, но сигурно и той не е очаквал да са толкова бездарни да напишат сценария.
Най-потресаващите неща за мен:
1. Червеят задържа Тирион и Джон и вместо да ги светне на секундата чака да се съберат лордовете и лейдитата, които кралицата му искаше да ликвидира и на които не вярва, за да решат съдбата им че и им противоречи на решенията?!
2. Бран дето не можеше и не се вълнуваше да е лорд на ЗХ, радушно приема да е крал на Вестерос?!
3. Без никаква дискусия и създавайки предпоставка за гражданска война се съгласява Севера да е независим, но остава абсолютно безгръбначно по отношение съдбата на Джон?!
4. Червеят не вярва на порядките във Вестерос, но вярва че на Вала е достатъчна присъда, която ще се спазва?!
5. Всите дотраки и неопетнени напускат Вестерос и никой не се сеща да помилва Джон и да го оставят сам да решава съдбата си?!
6. Никой не каза и дума за произхода на Джон?!
7. Подиграха се на Сам за предложението, после решават порочните лордове и лейдита да избират новите владетели. Избират нарочно човек който не може да има наследници, после като не могат да изберат нов какво, пак война?!
8. Брон?!?!
9. Тирион хвърли Джонпод влака почти тъй както хвърли и Варис!
10. Защо бе, защо съсипаха образа на Джон?! Кво стана с песента за огън и лед?! Тия ДиД могат ли, мам¢а му да четат?!
Уф, още много имах да пиша, но започнах пак да се изнервям!
Последните два епизода ще са единствените които няма да съм гледала повече от веднъж!

# 619
Бяха само 3 колелетата, което за мен беше супер странно.

# 620
# 621
  • 221B Baker Street

# 622
Аз да попитам- кой ѝ сплете плитките на Данка?!

и от къде нови одежди и този голям флаг с герба 😂

100 про червеят ѝ ги е плел 😜

# 623
Ето една сценка на Тирион след като намери Церсей която не ни показаха Simple Smile
https://9gag.com/gag/aKxXZ1W

# 624
Ето една сценка на Тирион след като намери Церсей която не ни показаха Simple Smile
https://9gag.com/gag/aKxXZ1W

Показаха ни я.

# 625
  • 221B Baker Street

# 626
Защо Бран? Ще ме прощавате, че често го извъртам към политика, но филмовата индустрия отдавна вече не е само зрелище и забавление. Цитирам какво написах на 6-ти май:
Цитат
Ето още един въпрос за милион долара: ще имат ли смелостта D&D да противопоставят хетеросексуалния бял мъж в конфликт с еманципираната, пък макар и бяла жена, и да го оставят да я затрие? Не и ако преди това не опропастят напълно образа ѝ.
Е направиха го. Но после трябваше да отстранят и Джон и да издигнат неутрална фигура. Не знам дали замисълът на Мартин е бил такъв, или сценаристите го комерсиализираха. Не знам обаче и дали имате представа какъв хейт щеше да се излее към Джон, най-вече отвъд океана, ако беше заел мястото на Дани. Можеше ли да стане той крал все пак? Можеше, но някой друг трябваше да я убие Дани. Аря примерно, но избраха да я използват срещу КН. Денерис не трябваше да убива КН, защото това щеше да я героизира допълнително и да ги отклони от посоката на развитие на образа ѝ. Ако беше го убил Джон, щяха да го направят малко нереален. Един вид Супермен, комиксов герой. А и малко трудно щеше да му е да "счупи колелото" ако беше станал крал. Трябваше да има все пак някакъв смисъл от всички усилия и жертви на Денерис. С Бран се получи някакъв вариант на промяна, някак от само себе си. С Джон не знам как щяха да го натамънят.

Така че аз логика за всичко намирам, но я търся на съвсем друго място, не в книгите. Политика и комерсиалност, това е нишката, която следват при развитието на образите /да не забравяме все пак, че говорим за измислени герои/. Мартин е писал по призвание, но сериалът в крайна сметка е бизнес. Той може да пише каквото си пожелае, но ДиД трябва да се съобразяват с много други неща. Защото сериалът достигна невиждано голяма аудитория. За книгите е много по-малка и никой в нищо не би го обвинил Мартин. А и да го направи, няма да има голям отзвук.

В анкетата гласувах с НЕ. Развалиха ми приказката с тъпата им политкоректност. Ще ми се да не виждах нещата от този ъгъл.

п.п. Трябваше да има и успяла жена в края, да тушира феминисткото недоволство, затова и с такава лекота харизаха Севера на Санса.

# 627
  • Варна
п.п. Трябваше да има и успяла жена в края, да тушира феминисткото недоволство, затова и с такава лекота харизаха Севера на Санса.

А не. Това си е край подаден от автора, не сценаристка идея.
Както и Бран за крал. Сега вече доколко Бран е Бран и кой е той всъщност ще разберем от книгите.

# 628
  • 221B Baker Street

# 629
  • Отвъд алеята зад шкафа
Имате ли някакво обяснение защо първо Санса, Тирион, Варис (писал вероятно до всички лордове), много искаха Джон да седне на трона като пръв по кръв, като за целта можеше да прегази Денерис, а когато я уби, изведнъж го низвергнаха и заточиха на Вала като израз на милост, представете си?!?! Той уби тази, която никой не искаше на трона, той има правата над него по кръв, а пък за благодарност - Нощния страж? А Джейми като уби Лудия крал защо не отиде на Вала? Това беше много нелогично в този сезон!

Общи условия

Активация на акаунт