GoT 39 ПОСЛЕДЕН СЕЗОН - Кралица на пепелища /19.05-26.05/

• 30 162
  • 1 082
  •   1
Отговори
# 735
  • България
Здравейте.
Много пусто и тихо.
Живота си продължи, точно както във Вестерос.

Тихо, ами как.
Аз още не мога да приема участта на Джон.
И после, защо децата ставали зли.
 Ами с такива внушения, че доброто се наказва, какви други да растат.
Самият Джон можеше да избере да заживее отвъд Вала, но не мога да се примиря с пропъждането му.
Едно е да избере сам такава съдба, друго е да го натирят натам.
Не можа ли Аря да го свитне тоя Сив глист, а го оставиха да се наложи над всички?

# 736
Ох, не мога. Не знам дали някой го е писал преди, ама току що чух най-смешната смешка. Satisfied
Дрогон, като е подбутвал Дани с нос, всъщност е питал Джон: 'Това ще го ядеш ли?" LaughingLaughing

# 737
Ох, не мога. Не знам дали някой го е писал преди, ама току що чух най-смешната смешка. Satisfied
Дрогон, като е подбутвал Дани с нос, всъщност е питал Джон: 'Това ще го ядеш ли?" LaughingLaughing
Много мъчно ми стана за дракона. Силна сцена. Денерис я обичах, драконите повече.

# 738
  • Вестерос
И аз очаквах, че Джон сам ще се предложи да замине за Вала, защото ще страда и другите ще се съгласят... Много по-добро решение щеше да е...

# 739
Не мисля, че Бран е безсмъртен. Предната ТВ беше "заседена" и от там черпеше живот.
След смъртта на Бран лордовете ще изберат нов крал. Интересно как ще се спогодят.😂😂😂

# 740
И така да е, за мен точно това послание е кофти начин да приключиш 8-9-годишен труд. Някакси останалите трагични удари, които направиха ГОТ честен и реалистичен пред феновете имаха по-нечерногледи послания на фона на черногледи събития.

Например, смъртта на Нед ни научи, че честта и дългът са едно, но когато си във враждебна среда сред интриганти трябва да си по-внимателен и да не разчиташ, че всички ще са като теб. Той хукна да предупреждава Сърси, че знае тайната й, знаейки каква змия е, и затова си загуби главата.

Червената сватба (и предателството на Теон) показа, че прекалено доверие не може да се гласува на никого. Семейството е най-малката и единствена единица, в която може да си позволиш да имаш пълно или почти пълно доверие. Всички останали заклети, незаклети, приятели или не са си хора, които гонят техните интереси и не можеш да разчиташ да сложат твоите на преден план. Същото донякъде може да се каже за предателството на Нощния Страж, когато убиха Джон.

Премеждията на Тирион показаха, че хората винаги ще съдят по външността и по разни техни си критерии, което обаче не значи да се отчайваме, ако съдбата ни е дала слаби карти и да компенсираме с каквото можем.

Смъртта на Станис и погрома над семейството му дадоха урок, че не може сляпо да се вярва в пророчества, предчувствия и тн, които могат да бъдат подвеждащи... и тн.

Всичко има положителен нюанс.
Това последното не мога да го смеля. То ми е точно: Бъди хитър, нахален и гледай да се скатаеш, докато балъците свършат всичко и понесат всички жертви, част от тях по пътя ще дадат фира, а останалите ще са прекалено изморени да ти се противопоставят на исканията.

Поста ти ме замисли, че смъртта на Денерис Таргериен искаше да сложи край на деспотството на Таргериените и силата, която черпят от драконите за да подчиняват и властват. Отдавна имам теория, че властта и парите са бреме, което никой не може да носи и хората изперкват. Защото дадохте пример с Хитлер, аз ще дам със Сталин. Избрали са го защото е бил никой, невзрачен, учил е за свещеник като млад, властта го прави изрод. Явно това стана с Денерис, явно затова затриха Джон, но нескопосано пресъздадено. Тогава идва и логично Бран да е крал, който е над нещата и власт и пари не го интересуват. Да им носил бил спомените за злото от жажда за власт, което са причинили.... , но пък и не всички инвалиди са бездетни, как се реши за Бран?

Санса каза , че той не може да има деца.

Много мъчно ми стана за дракона. Силна сцена. Денерис я обичах, драконите повече.

И аз много плаках за Дракона. Много ги харесвам . много мъчно ми стана.

# 741
И аз очаквах, че Джон сам ще се предложи да замине за Вала, защото ще страда и другите ще се съгласят... Много по-добро решение щеше да е...

Ми то Вал няма, защото магията е свалена, няма бели бродници от които да ги пази вече са и в съюз със свободните, ама за да има къде да го натрият го измислиха. Как пък дето толкова го обичаха и искаха да е крал, не се вдигнаха в негова защита. Сив червей и дотраките нямат избиване бе. От къде я изкара тази армия Данка?

П.п. Санса от къде знае, че той не може да има деца? Изследвания му е правила, пращала го е на курва да види дали може да го вдигне? Сори че съм груба, все пак троновете коментираме. Някои инвалиди са напълно сексуално способни, по-рядко не са.

# 742
Сив червей и дотраките нямат избиване бе. От къде я изкара тази армия Данка?
Размножават се чрез мейоза?Laughing

# 743
  • Вестерос
Точно.

И нещо , което видях във фейса

"Ще кажа само това, което прочетох в един руски форум: сериалът беше като напиване с тежък качествен алкохол. Последният сезон беше като сутрешен махмурлук: гадно ти е, но пак би повторил."

# 744
  • Чужбина
В книгите още Нед мислеше за това, че Бран няма да може да има деца.

Това не е просто измислица на Санса. И тука си говорим за света на Мартин, а не за някакви вероятности, дали един парализиран човек може да има деца.

# 745
Точно.
И нещо , което видях във фейса
"Ще кажа само това, което прочетох в един руски форум: сериалът беше като напиване с тежък качествен алкохол. Последният сезон беше като сутрешен махмурлук: гадно ти е, но пак би повторил."
Не мисля, че ще го повторя. Много серии съм изгледала двукратно. Сватбата на Джофри може би четирикратно, ама от 3-ти епизод нататък не ми се повтаря нищо.

# 746
  • София
Единствено дракончетата я обичаха безрезервно Денерис... както се казва от пръв поглед...
С Дрого се заобичаха.. след време...
А Джора, ех Джора ти единствен можеше да я закриляш.. като баща, приятел и да топлиш постелята и. Ако беше останал до нея, тя можеше и да не е изперква.
До последно си мислех, че ще се опомни
и няма да срива всичко.. но било и писано друго....

# 747
В книгите още Нед мислеше за това, че Бран няма да може да има деца.

Това не е просто измислица на Санса. И тука си говорим за света на Мартин, а не за някакви вероятности, дали един парализиран човек може да има деца.
На просташки казано, прекъсва им се нещо и не може да го вдига. Не всички са така, много инвалиди си имат техни деца. Нед пък го заклаха от преди Бран да е в пубертета, така, че и той е нямало как да знае.

# 748
  • България
От къде я изкара тази армия Данка?
Сигурно прототип на образа ѝ е Язон или Кадъм.
Посяла е зъбите на драконите си Joy
Ето рецептата: "После трябва да засее в нива, която е разорал с впрегнатите преди това бикове, част от зъбите на убития от Кадъм дракон, син на Арес. От зъбите поникнала армия от войни."

# 749
  • 221B Baker Street

Общи условия

Активация на акаунт