Женени от пръв поглед < II сезон > тема 12 /20.05 - 26.05/

• 64 595
  • 1 852
  •   1
Отговори
# 1 140
  • София
Аз ще напиша за пореден път (пък който иска да вярва), че Юлия е виждала на снимка предварително Мишо, в сайта, в който са се видели, са изградили мнение един за друг. На сватбата Юлия, под влияние на изградената представа, еуфорията и алкохола, се държеше по онзи начин - флиртуваше, целуваше, смееше се, забавляваше се, че и близнаци започна да чака. На следващия ден (или още през брачната нощ) се е сблъскала челно с реалността. Разбира се привличането е въпрос на вкус, Мишо не би ме накарал да се чувствам женствена, когато ме желае. За мен лично има доста отблъскващи ме неща при него, за интимност говоря. Предполагам, че и при Юлия проблемът е, че не го е харесала, затова е тръгнала да търси конкретни причини, че не става. Може и да има, може и да няма толкова непростим дефект Мишо, факт е, че Юлия изобщо не го желае. И ето тук е отношението на самата Юлия - при тази ситуация тя се държи като принцеса, на която принцовете трябва да се изреждат да искат ръката, а можеше просто да се държи приятелски, да накара Мишо също да се чувства добре в нейната компания по време на снимките, да опита да се забавлява с него,  да се държи като с равен, като с приятел. Аз писах, че според мен е идеален за брак, защото изглежда готов на компромиси, но Юлия сама си измисли, че не ставал за брак - да прикрие собственото си усещане, че не го иска. (Още едно доказателство на съмненията ми, че тя самата пишеше от профила на майка си.) Така или иначе, тя остава с проблемите в главата си и все по-малко шансове да бъде щастлива, за разлика от Мишо.

# 1 141
Скрит текст:
Само да ви кажа, че мъж с такъв спретнат вид и с такива зъби, НЕ Е нечистоплътен. Мърлячите се виждат от далече само като им видиш устата.
Добра логика. Грешна, но добра.
Въпрос на житейски опит. Няма как да обориш личния ми такъв. Мога много да говоря за зъби, нокти и обувки. И ако се загледаш от днес нататък по тия три неща в хора, в които до сега не си обръщал внимание на това, ще се впечатлиш доста какви хора познаваш. Може и мнението за всеки един от тях да си обърнеш на 180о.
Аз не се и опитвам да оборя личният ти опит. Ти обаче не си споменала, че говориш единствено за личен опит. Твърдението ти звучи доста генерално.
Човек със скъпи и чисти обувки, скъпи дрехи, поддържани нокти и идеални зъби - може да е ТОТАЛЕН мърляч. Нищо не пречи такъв човек да се опитва да вмени на околните, че е чист, но у тях да е конюшна.
Ние видяхме, че у Мишо не е конюшна, ако се отнесем към конкретния случай.
Впрочем, не познавам човек със скъпи и чисти обувки, скъпи дрехи, поддържани нокти и идеални зъби с дом-конюшна, а доста хора познавам, мисля. Дори има обратното - външния вид неглиже (не мръсен), а домовете стерилни! Не знам ти какви хора познаваш.
Имала съм преживяване с мъж, по чието тяло нямаше един косъм, изглежда като Давид на донатело в тялото, излезе от банята и всичко беше наред физически ... но на следващия ден не исках да говоря с него и да ме докосва. Това е усещане обаче и лесно се изказва с думи, а не се подхвърлят недомлъвки и хората с бедна фантазия или без опит да се ограничат само до миризма.

Да допълня: точно както Монако каза, затова Юлия е кучка, защото вмени такива инсинуации. А с човека, който споменах, до днес сме приятели.

# 1 142
Абе, ако жените ги бяха събрали с мъже с пари и , ако не са пълни психопати, също така със самочувствие, изведнъж щяха да станат красавци. А, хъркането щеше да се превърне в музика

# 1 143
Хм..., последното нещо, което ще е чисто у един мърляч, ще да са обувките. Или пък зъбите. ( освен ако не са му генетично здрави и бели).
Сетих се пак за дългата коса. Между другото наистина доста хора робуват на мнението, че дълга коса = на слаба хигиена. А не винаги е точно така. Лошото е, че заради едното клише могат да те набедят, че си някой миризлив мръхльо доста по-низши и нехигиенични твари. Но от друга страна е възможно да не понасяш добре телесната миризма на конкретен човек и само ти да го усещаш така. На мен ми се е случвало определен индивид да ми мирише на някой от ромския етнос, и да се окаже, че това си е лично мое възприятие.

# 1 144
Такива неща не трябва да остават недоизказани, ако имаш 2 грама усещане. Или мълчиш и изобщо не казваш нищо или си открит на 100%. Просто за пореден път се вижда, че Юлия не е от тази планета и не мисли за ничие достойнство. Хвърли го на кучетата с това изказване.

Цялата работа е малоумна и съм сигурна, че няма нищо, което да е направило чак такова лошо впечатление, че не е за казване. Просто иска да излезе чиста и невинна от цялата работа (сякаш някой ще я обвини, че не го е харесала). Поредна грозна постъпка.

Такива неща се говорят на 4 очи - не се казват в ефир. Юлия постъпи много правилно - едно е да кажеш Той има недостатъци, а съвсем друг ефект ще има примерно Смърдят му краката. Второто ще се разнася като клеймо за цял живот и ще го сочат с пръст, въпреки че не е кой знае какъв кусур, но хората обичат да ти се подиграват за всичко ей така - за избиване на комплекси или просто за забавление

Не съм съгласна. В такава ситуация, ако изобщо те интересуват чувствата на другият и не искаш да го злепоставиш или дадеш свобода на всички да спекулират, би следвало да поемеш вината върху себе си или просто да кажеш, че сте прекалено различни и не би се получило нищо, да насочиш вниманието към разликите в характерите.
Защото иначе се получава каквото става сега - теории, от нечистоплътност, до окосмяване. И дори да е вярно, трябва ли да става достояние на всички? Умните хора мислят поне 1-2 крачки напред, трябваше отдавна да е помислила какви обяснения ще дава и как ще го измъква от ситуация, ако това изобщо й е било цел. За мен не е, за мен целта е тя да излезе неопетнена. Само че е късно вече Grinning

# 1 145
  • София
Мишо създава едно необяснимо с думи усещане (поне за мен на екрана), което ме отблъсква, дори това гъгнене като говори. Като музикант и ерген, може и да е мърляв, но това е поправимо. Той поне изглежда добър човек и не заслужава отношението на Юлия. Тя пък си е злобничка и прехвърля собствените си липси в неговия двор. Ето и сега създаде полемики, които обиждат Мишо, хората гадаят кое му е гадното. Такова ѝ е отношението към всички "неудачници", които е срещала и ще среща.

# 1 146
  • София
След вчерашното предаване Ивана ми стана още по-симпатична. Простовата е, издразни ме с хвърлянето на балоните, но смятам, че ако, някой ѝ обясни, би разбрала. Не ми пречи, че е фолк певица, дано само поизрасне, а не остане на нивото на Меди, защото съвсем ще затъне, а има потенциал. Смятам, че е много по-умна от Юлия, положителна и добър човек.

# 1 147
Юлия така се опетни, че се лекьоса даже... Няма излизане от светлината, в която сама се представи. За мен човек с моите представи за нормалност, никога не би се захванал с подобна жена да гради връзка и семейство.
Да не реши някой, че Мишо е "мой тип", затова така пламенно го защитавам. Не, съвсеем други мъже са ми по вкуса. Просто има чисто човешки принципи на общуване, събиране и разделяне и всичко подобно на това, което виждаме в Юлия и Светозар конкретно, е лошо възпитание и кофти характер. Да внушиш на хората, че другият не става, а ти си ангел небесен и той затова не те заслужава. Подлост му се казва.

# 1 148
  • София
На мен Ивана не може да ми стане симпатична, по-скоро безразлична, защото тя си живее в своя розов свят, задоволява си собствените потребности и не ѝ пука кой какво си мисли и чувства. Лошото е, че Мерал ми става все по-малко симпатичен, а в началото го харесах - като поведение.

# 1 149
Той прекалява с тези демонстрации на привързаност, но това, което говориха при психолога, че драматизирал, не беше правилно. Тя му казала, че не иска да има нищо общо с него, при което той си поискал ключовете. Е, как да реагира - да й остави ключовете за дома си, за да си направи купон с Меди ли?

# 1 150
Ние видяхме, че у Мишо не е конюшна, ако се отнесем към конкретния случай.
Впрочем, не познавам човек със скъпи и чисти обувки, скъпи дрехи, поддържани нокти и идеални зъби с дом-конюшна, а доста хора познавам, мисля. Дори има обратното - външния вид неглиже (не мръсен), а домовете стерилни! Не знам ти какви хора познаваш.
Имала съм преживяване с мъж, по чието тяло нямаше един косъм, изглежда като Давид на донатело в тялото, излезе от банята и всичко беше наред физически ... но на следващия ден не исках да говоря с него и да ме докосва. Това е усещане обаче и лесно се изказва с думи, а не се подхвърлят недомлъвки и хората с бедна фантазия или без опит да се ограничат само до миризма.

Каза, че 2 дни е чистил. Като се замисля, за 2 дни ще успея да сменя мебелите в 2 стаи с нови и да почистя след това. Не знам какво е това чистене, което отнема 2 дни. И то при положение, че не видях да има някакви лавици, секции и етажерки. Само мебели по земята. Дори няма и много прах къде да се събере.

Какво ти говори това? Че преди не е било особено чисто и подредено.

Не е нужно лично да познавам някой човек, за да мога да го наблюдавам.

Хм..., последното нещо, което ще е чисто у един мърляч, ще да са обувките. Или пък зъбите. ( освен ако не са му генетично здрави и бели).

Тоя футболяга милионер според вас дали има скъпи обувки, скъпи дрехи и поддържани нокти?

Ousmane Dembele’s troubled month gets worse as former Landlord sues him!
http://dailyactive.info/2018/11/16/ousmane-dembeles-troubled-mon … andlord-sues-him/

Ето ви още:

20 Celebrities With The Worst Personal Hygiene
http://www.lifedaily.com/story/20-celebrities-worst-personal-hygiene/

Външният вид си е една фасада. Както някой е мърляв, така може да стане и спретнат само и единствено с желание в рамките на час и половина. На сила ако щете. Малко като жените, които вървят на неудобни токове в името на .... нещоситам.
Чувстват се некомфортно като трябва да поддържат фасадата, но го правят. Това не е гаранция, че не са тоталната противоположност на имиджа, който се опитват да прожектират.
Опитвам се да кажа единствено, че външния вид, дори и да е лесен начин за преценка - не е гарант, какъвто се опитвате да го изкарате.

Неколкократно съм виждал в клубове как поддържани на вид мъже излизат от тоалетната и не си мият ръцете.
Същото и с жените. И това ако не спада към графа "нечистоплътност", не знам какво е.
Също и да яде някой мазен чипс, а после да пипа някакви неща. Или да ги потрие само, сякаш магически всичко се оправя.. Ugh..

# 1 151

познавам лично на вид перфектни ама домът им е кочина Simple Smile

Цитат

като е лесно защо ти не го изкажеш с думи? Защо не искаше да те докосва на следв ден не стана ясно на никой. Фантазията ми иначе е толкова богата, че много от тукашните няма да я разберат и затова  давам елементарен пример с миризливи крака.

# 1 152
Не е нормално при така създадена "връзка" да се вкопчиш по подобен начин в отсрещния човек. То и в "нормална" връзка, започнала по всички житейски правила на обвързването, едно вкопчване плаши и другият дава заден ход на такава лепка. Това има своето обяснение от психологическа гледна точка. Във всички случаи е неправилен подход за по-нататъчно развитие на отношенията и може така да блокира отсрещната страна, че изобщо да изгуби желание да опознае човека и да гради връзка с него.

Skrekkelig, каквото съм имала да казвам за това че не искам да бъда с него, съм казала на него, на теб не ти дължа обяснение. Примерът ми беше, за да обясня, че чист, мил, добре сложен физически и приятен в леглото мъж, отгоре на всичкото умен и добър човек, може просто да не е твоя човек. Но този човек и до днес е мой приятел, защото е нормален в отношенията си с хората.

# 1 153

Само да ви кажа, че мъж с такъв спретнат вид и с такива зъби, НЕ Е нечистоплътен. Мърлячите се виждат от далече само като им видиш устата.
Добра логика. Грешна, но добра.
Въпрос на житейски опит. Няма как да обориш личния ми такъв. Мога много да говоря за зъби, нокти и обувки. И ако се загледаш от днес нататък по тия три неща в хора, в които до сега не си обръщал внимание на това, ще се впечатлиш доста какви хора познаваш. Може и мнението за всеки един от тях да си обърнеш на 180о.

Аз не се и опитвам да оборя личният ти опит. Ти обаче не си споменала, че говориш единствено за личен опит. Твърдението ти звучи доста генерално.
Човек със скъпи и чисти обувки, скъпи дрехи, поддържани нокти и идеални зъби - може да е ТОТАЛЕН мърляч. Нищо не пречи такъв човек да се опитва да вмени на околните, че е чист, но у тях да е конюшна.
Познавам такива "дами" за съжалие..

И веднага се сещам за една серия от Приятели, в която Рос излизаше с много секси колежка, която се оказа тотална мърлячка..

# 1 154

Skrekkelig, каквото съм имала да казвам за това че не искам да бъда с него, съм казала на него, на теб не ти дължа обяснение. Примерът ми беше, за да обясня, че чист, мил, добре сложен физически и приятен в леглото мъж, отгоре на всичкото умен и добър човек, може просто да не е твоя човек. Но този човек и до днес е мой приятел, защото е нормален в отношенията си с хората.

Ми тогава не прави половинчати изказвания с които възбуждаш хорското любопитство. На всички ни е ясно, че на вид симпатичен човек изобщо не е задължително да предивиква любовни чувства у всички. Но ти явно си го харесала първоначално щом се е стигнало до кревата. Значи все пак в кревата се провалил щом тази нощ е била фатална за връзката ви.

Общи условия

Активация на акаунт