Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 299
  • 295
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Привет anima. Сърдечната дейност на бебо ми я остановиха с вагинален ехограф, но само това, т.е. не ми е правен мануален преглед. Първо опита на коремен, но се видя само плоден сак. Лекарката беше много внимателна - няколко пъти ме попита дали ме боли. Според мен не е страшно.
Така или иначе предполагам, че първо ще те погледне на коремен и ако се види ясна сърдечна дейност едва ли ще те гледа и на вагинален.

# 121
Колко сте се разписали не мога да ви следя вече  Grinning
Бях на лекар днес и се видя сърчицето има си сърдечна дейност, обаче ми преместиха термина за 02.03, аз пък бих искала да остана при вас защото си свикнах вече тук, може ли да остана при вас, въпреки, че вече не съм февруарка  Blush Дадоха ми книжка на майката и ме регистрираха и на кръв и урина ме пратиха, изобщо като  бременна вече ме третират.
Кафе винаги съм пила по едно на ден и още не съм чула да е толкова вредно, по-вредна е цигарката дето върви с него  Whistling  Иначе на мен ми предписа лекарката фолиева киселина и магнезии 300 мг. на ден, сестра ми после ми обясни, че киселината била за бебето, а магнезия за мене да не ми изпадали зъбите и косата.
Откакто съм бременна ме гледат на вагинален ехограф, и мърда нищо му няма (да чукна на дърво), пак сестра ми (моят съветник с опит) ми каза, че е нормално в началото и нищо страшно няма, все пак лекарите нямат за цел да убиват децата ни.  Laughing В началото и мен ме гледат всяка седмица, сега вече няма понеже лекарката ми излиза в отпуск и аз другия петък пътувам за Българя  Grinning Толкова се радвам едвам чакам. Ще ям чушки, чушки и пак чушки с доматен сос в киселкия сос с копър и магданоз, люти в марина ух само да си ида в къщи....

# 122
green_dawn благодаря ти, но не трябва ли да вземат влагалищни секрети за изследване на гъби и тем подобни? Като гледам изследванията по здравна каса такива се правят в началото и в края на бремеността Sick

# 123
  • София
Anima, на мен ми пусна изследвания за кръв и урина, а аз си поисках допълнително токсоплазмоза заради котката. Тези неща, за които ти говориш може би следващия път.
От друга страна тази лекарка си е моята лекарка и при нея аз си правих разни цитонамазки и микробиологии точно преди да забременея. Може и заради това да не ми е пускала други изследвания.
Като казах котката, откакто съм забременяла нашата котка не идва вече при мен - само аз ако я погаля. Може и да усеща животинчето нещо.

# 124
  • София
Добро утро на всички  Laughing До колкото разбрах от моята лекарка, секрети се взимат задължително (освен ако не са правени през последните няколко месеца), защотот е добре да се проверят родовите пътища преди бебето и евентуално да се вземат мерки на време. Мисля, че се правеха в началото и после май към края на 8 месец  newsm78. На мен ми забраниха кафето още на първият преглед и следващите няколко дни бяха кошмар  Sick , но се свиква  - минах на мляко с какао  Joy . Освен фолиева киселина пия и Hipp нещо като нектар за бременни, Герикапс и Дуфастон.... дано не се увеличава този списък ( като дядо ми и аз с едно пликче хапчета  Mr. Green )

# 125
  • Пловдив
Добро утро момичета-Сега бях на лекар и ме притесниха по дата на последна менструация 24 май термина излиза 1 март.Гледаха ме само на коремен видяха само плоден сак и казаха че отъговарял на 5г.си 2 дни+-8 дни newsm78 И ми каза Термин 13 март+-8дни.Аз се шашнах.При ннякоя от вас случвло ли се е!

# 126
Терминът е малко относително понятие.
А и определянето по видеозон поне за мен е неточно. Ти гледай да сте добре с бебчо и не се притеснявай.

# 127
Не се тревожи бе момиче. Simple Smile
Термина не може да се определи точно!
Моя доктор ми каза предния път, че бебто може да е станало по всяко време и е още мноооого рано да се определя термин! Simple Smile
Пък и знаеш ли колко му пука на бебока ти кога ти е термина. И без това ще излезе когато си реши! Simple Smile
Аз днес съм на лекар и смятам да попитам за токсикоплазмозата, че предния път се шашнха и забравих.
Мисля че успях до някъде да се преборя с гаденето с най-обикновени бискивтки! Но да не се хваля много че още нищо не се знае!
Стискайте ми палци за чичо доктор днес и дано да чуем сърчице най-после! Simple Smile

# 128
 Здравейте отново, момичета. Simple Smile
 До Anima: Не се тревожи за вагиналиния преглед на ехограф. На мен на първия преглед, за да ми потвърдят бременността на такъв ме гледаха. Не боли, почти не се усеща, само  като завъртят уреда, за да огледат матката и яйчниците от всички страни  се усеща неприятна тъпа болка. Ами това е. Не е страшно. Simple Smile
 Мен вчера ме болеше главата, а и ми се гадеше. Честно казано едва идвам на работа.
Между другото, забравих да спомена в първия си постинг тук, че съм на 25 год. и че това ми е първата бременност. Simple Smile

# 129
Забравих да напиша, че понеже останах без работа и сега имам доста примамливо предложение, мислите ли, че е разумно да започвам сега?
Имам още ден да си помиля и не мога да реша. Sad какво бихте ме посъветвали вие?

# 130
Забравих да напиша, че понеже останах без работа и сега имам доста примамливо предложение, мислите ли, че е разумно да започвам сега?
Имам още ден да си помиля и не мога да реша. Sad какво бихте ме посъветвали вие?
Ако смяташ, че после безпроблемно ще те пуснат да си ползваш майчинството, приемай. Така поне ще си подсигуриш някакви доходи.

# 131
  • София
Wish, ако новият ти работодател знае за положението ти и това не го притеснява, на твое място бих приела веднага, защото така ще си решиш въпроса с болничния по майчинство, който не е никак маловажен.

# 132
Ами не, не знае. Когато бях на интервю не му казах защото и аз не бях сигурна. Преди няколко дни ми се обади да ми каже, че съм одобрена и ще ме назначи на 6-месечен пробен период. Работата е приятна и доста добре заплатена. Но след 6 месеца аз така или иначе ще трябва да излизам вече в болнични и няма да ме пуснат на трудов договор. Освен това аз не се и чувствам много добре сега. Макар че мисля че започнах да овладявам гаденето. Не знам какво да правя.
Мисля да си призная, когато му звънна след няколко дни и да си кажа че съм бременна. Той да реши какво да ме прави!

# 133
  • София
Според мен ако не започнеш работа някъде да ти внасят осигуровки, се посъветвай със счетоводител какво да правиш, за да получаваш после болничния.

# 134
wish: защо не почнеш нищо не губиш а мисля че ако е свестен човек това че си бремена не би трябвало да му пречи. Поне тия 6 месеца ще ти дадът после по високи болнични акто сума
не знам пък ако ти е зле защо да се мъчиш.

Мен лекарката ми направи сума ти изследвания но не ми взе вагинален секрет верно че аз скоро съм ходила при нея ама все пак
ще я питам вторник съм на лекар а искам и токсоплазмоза щото имах коте като забременях

Общи условия

Активация на акаунт