Малък Сечко е далече, мъничко е още февруарското човече...

• 15 301
  • 295
  •   1
Отговори
# 135
  • offshore & overseas
anima, не се притеснявай за вагиналните прегледи, напълно безопасни са и дори се препоръчват за по-точна диагностика в ранна бременност. Но ти си в 9-10 г.с. и трябва да се вижда вече и с коремен ехограф, та можеш да помолиш за такъв -- защо да се тормозиш, ако по принцип ти е неприятно. Всъщност, гинекологът сам може да реши да погледне първо през корема  doctor

Аз пък ту пия, ту не пия кафе. На мен ми е необходимо заради ниското кръвно, но напоследък не се наливам както преди -- смук-смук през целия ден  smile3504 Обаче това за Инка-та с мляко е вдъхновяващо.  Joy

Интересна е забележката за цигарката с кафето. Аз отказах цигарите при предната бременност, но оттогава пуша само по сбирки и ресторанти и то не винаги. Въпреки това, никога не съм свързвала цигарата с кафето, т.е. никога не съм била истински пушач, макар да съм стигала до две кутии дневно  smile3513

kiselina, странно -- и на теб ти се ядат същите неща като мен, а и на мен ми излизат доста повече пъпчици отколкото през пубертета и кожата ми стана по-мазничка. Е, не са страшни обриви, но не ми е приятно да се гледам така. Чудя се, да не би това да се дължи на Utrogestan-a, който пия. Ти също пиеш прогестерон, макар и под друга форма, а аз прочетох в лекарствената листовка, че това може да е един от страничните му ефекти.

Аз също вече имам малко коремче, но то за мен е нормално, защото преди бях "обратно вдлъбната"  preggo

wish, недей да започваш нова работа, освен ако нямаш наистина голямо желание за това и не изпускаш шанса на живота си. Работата не носи само положителни емоции, а често и големи дози излишен стрес. Освен това съм забелязала, че нещата често изглеждат измамно привлекателни преди да започнеш, а после.... Относно болничните, можеш да помолиш твои познати с фирма да те водят на заплата и да им даваш парички да ти внасят осигуровки, според сумата, която си готова да поемеш. Една моя колежка направи така и нямаше никакъв проблем. Самият факт, че се колебаеш дали да започнеш на мен ми говори, че не ти се иска чак толкова или че имаш някакви притеснения, които може и да са основателни. Иначе идеята да запознаеш бъдещия шеф със ситуацията май е доста добра, но се подготви за вероятен "удар под кръста"    341uu

# 136
Ами не, не знае. Когато бях на интервю не му казах защото и аз не бях сигурна. Преди няколко дни ми се обади да ми каже, че съм одобрена и ще ме назначи на 6-месечен пробен период. Работата е приятна и доста добре заплатена. Но след 6 месеца аз така или иначе ще трябва да излизам вече в болнични и няма да ме пуснат на трудов договор. Освен това аз не се и чувствам много добре сега. Макар че мисля че започнах да овладявам гаденето. Не знам какво да правя.
Мисля да си призная, когато му звънна след няколко дни и да си кажа че съм бременна. Той да реши какво да ме прави!

Най-правилно е да му кажеш, че си бременна , но мисля , че не си длъжна. Когато започва изпитателен период, се подписва трудов договор, само че срочен и си вървят всичките му там осигуровки стаж и тн, след тези 6 месеца, ако работодателя ти не реши да прекрати договора, той се трансформира в безсрочен . Така беше с мен , когато аз започвах работа...

# 137
  • offshore & overseas
Разбира се, че не е длъжна, но знаете ли какво направи предишният ми работодател (иначе коректен, но хитряга Twisted Evil)? След като преминах през всички задължителни за медицинското удостоверение прегледи, той ме накара да отида на гинеколог ("любезно"  уреден от него, без да знам аз, че отивам на гинеколог и защо отивам на такъв) и докато се усетя бях на магарето за преглед с вагинален ехограф, където онзи ми обясни, че шефът просто искал просто да разбере дали не съм бременна. Е, видя, че не съм, а на медицинското записаха -- "гинекологично здрава". Не знаех, че да си гинекологично здрава значи да не си бременна  Joy Унизително и излишно -- поне да ме беше попитал! Въпреки, че бях бясна, смутена и т.н., аз трябваше да се съобразя, защото иначе нямаше да подпиша договор, пък и, както споделих, много късно разбрах замисъла.
Друг един пък, при който ходих на интервю вика: "Ще ТЕ (на ти още от интервюто!!!) накарам да подпишеш, че ако родиш дете ще го гледаш 2-3 месеца, а после ще приемеш от нас помощ 200-300 лв., за да си намериш бавачка. Не можем да губим обучени хора за цяла година!"
Имам и други случаи -- то си е цяло портфолио, но не ми се пише толкова. В днешно време да не си на тоя хал да си търсиш работа -- всеки гледа да те изстиска, а за твоите интереси и здраве пет пари не дават. Само дето не се досещат, че служителят на първо място трябва да се чувства добре, за да работи добре. В края на краищата, да не сме крави и волове, я!  smile3515 Жени сме, и то бременни!

# 138
_MEGI_, на мен ми се случи, нищо страшно няма, след две седмици вече ясно ще видиш или чуеш (зависи от апарата) сърчицето му, всичко е наред, все пак наистина можеш да забременееш по всяко време и бебето ще се роди когато си иска, абсолютно нищо притеснително няма.
Мяуче, започват от време навреме и да се сещат, че ако служителят е добре получават повече от него, само дето са ми толкова смешни на всичките реклами и брошури ще прочетеш как имаме права и дрън, дрън, ама на практика си ни третират като болни, пък и в България като родиш е още по зле не те взимат заради детето, кумата на сестра ми едвам си намери работа понеже има малко дете, изроди да ги питаш те деца нямат ли.

# 139
Здравейте февруарки и от мен Simple SmileОт сутринта чак сега намерих време да прочета кой какво е писал. Да ви кажа аз имам едни плачливи състояния и всички ме дразнят. Кафе пия само сутрин по едно малко и по-слабо, иначе от ниското кръвно започва да ме боли зверски главата.
И мен ме гледа доктора с вагинален ехограф - не е страшно , не ме и боляло. За болките, от време на време , които имам ту от едната страна , ту от другата ми изписа Папаверин или Но - шпа - едно от двете. Има ли някой болки такива и какво пиете?
Вие регистрирахте ли си бременността вече?
Днес май доста въпроси зададох Wink

# 140
_MEGI_ няма за какво да се тревожиш , както са ти казали момичетата. След седмица 2 ще се вижда по-добре и ще се успокоиш . Стискам палци Simple Smile иначе как се чувстваш? Имаш ли гадене, световъртеж, желание да ядеш определени храни ?

# 141
  • offshore & overseas
Присъединявам се към останалите по повод тревогата на _MEGI_! Наистина няма за какво, но ако можеш, _MEGI_, уреди си преглед с вагинален ехограф, за твое успокоение! С него по принцип се вижда по-ясно и диагностиката ще е по точна. Всъщност, ти не се безпокоиш за термина (доколкото разбирам), а за това, че бебето евентуално не се е развило. Възможността за това е минимална. По-вероятно е просто да не са видяли добре или пък да не са изтълкували точно видяното. Момичетата от януарската тема споделят, че е важно специалистът, който те гледа, да може да разчита правилно това, което вижда... Абе, върти-сучи, все едно излиза -- иди пак при друг гинеколог и то по-скоро!  doctor

# 142
Момичета и на вас да кажа! Simple Smile
Имам термин 08.03. - явно бебето е станало по-късно от колкото си мислех аз. Simple Smile
Но предпочитам да си остана и тук с вас. Все пак може да реши бебока пък точно февруари да се роди! Simple Smile
Видяхме сърчицето!
Много съм щастлива! Simple Smile
Имаме си сърчице! Simple Smile

# 143
Момичета и на вас да кажа! Simple Smile
Имам термин 08.03. - явно бебето е станало по-късно от колкото си мислех аз. Simple Smile
Но предпочитам да си остана и тук с вас. Все пак може да реши бебока пък точно февруари да се роди! Simple Smile
Видяхме сърчицето!
Много съм щастлива! Simple Smile
Имаме си сърчице! Simple Smile

Честито ,Wish   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet.
Усещането е невероятно, нали Simple Smile  Като видях сърчицето и после не можех да си сваля цял ден усмивката от лицето, хората по-улиците сигурно за ме мислили за луда  Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 144
Аз не го видях, но за мен е по-важно, че доктора го видя и се усмихна широко! Simple Smile
За работата ще реша утре. Днес съм прекалено щастлива и не ми пука за абсолютно нищо, за да мога да взема каквото и да е правилно решение! Simple Smile
Бебчо си има сърчице! Simple Smile
Нищо не е по-важно в момент за мен! Simple Smile

# 145
  • Пловдив
Благодаря ви момичета!За всеки случаи ще ида и на вагинален-но вие ме поуспокоихте Heart Eyes
Radostche имам леко гадене отвреме на време-нищо особенно но се кефя че го имама то ми е признак че всико е наред.Иначе съм доста изнервена старая се да съм спокоина но не е толкова лесни.

# 146
Момичета сутринта се събудих в 5 часа с чувството че нещо ме ръчка от вътре беше едновремено гадно и приятно
гадно щото болеше на моменти
приятно щото чувствах бебето
продължи до 10 часа
имах чувство че ,ако сте гледали пришълеца дето извънземното им излизаше от коремите,
така се чувствах и аз но се кефех
случвало ли ви се на мен ми беше запърви път да ме събуди бебчо Simple Smile)

За вагиналния ехограф нямаш грижи малко неприятно ан моменти и лигав но иначе не боли

# 147
_Megi_, според мен ако наистина си в 5 или 6 г.с., както казва доктора, е рано за вагиналния ехограф. Стискай зъби да влезеш поне в 7-ма, за да има по-голям шанс да видите нещо и да се успокоиш . Търпение... и наистина в книгите пише, че гаденето е знак , че нещата се равиват добре, така че - спокойно.
Joya, ти в коя седмица си ?

# 148
  • offshore & overseas
По принцип Radostche е права, но при цялата усукана информация не е ясно в края на краищата в коя седмица e _MEGI_. Всъщност, дори и в шеста г.с. понякога се вижда сърдечна дейност с вагинален ехограф, особено ако е по-чувствителен. Искам да предупредя, че гаденето не е достатъчен признак, че всичко е наред (въпреки, че го пише в статията на bg-mamma), но това не е причина за безпокойство!! Нека и друг доктор се изкаже по въпроса, аз наистина намирам, че разликата е драстична smile3543 Е, ще стане както _MEGI_ реши... Нима всички ние не очаквахме с нетърпение да дойде следващия преглед и да видим повече, нека и тя да има този шанс   bouquet
И нещо вън от контекста, момичета, вие какво работите? Важно ли е за вас или можете и да спрете за малко. Нали се зачекна и тази тема и аз затова взех да я разтеглям. Аз например съм преводач по професия и мога ако искам да работя вкъщи, но пък не ми се занимава да си внасям застраховки, да подавам данъчни декларации и т.н. Иначе работа засега дал Господ. Дай, Боже, и в бъдеще да има толкоз, че и повече, за да има всичко за "нероден Петко"  newsm17 Все пак, в момента работя в преводаческа агенция като мениджър проекти и преводач и съм доволна. Изключвам факта, че през последния месец не ми се ходеше на работа и дори най-дребната задача ми изглеждаше непосилна. То още е така, ама май почна да ми минава. Дано, че ще се побъркам -- аз съм работохолик по принцип  newsm79

# 149
  • offshore & overseas
Ех, увлякох се и забравих:
Честито, wish!!  newsm51 smile3525
Това ти е първият най-хубав ден от бременността!
Аз моя преди две седмици не го изживях достатъчно радостно, защото бях изтощена от притеснения и неизвестност, но дано всичко оттук насетне е ОК за всички бъдещи мами   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт