СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 87 079
  • 847
  •   1
Отговори
# 525
Определено не е както дойде 🙂 Математиците си изкарват класовете до края. В нашия випуск, сега 10 клас, са класни на А и Б (английски) , в които са събрани учениците, на които са преподавали до 7 клас. Преподават и на Д и Е (немски) , пак на своите си ученици. На В и Г, които са външни, преподават други математици. Нашият випуск беше 4 класа до 7-ми. В долните випуски не знам как е организирано, предполагам по подобен начин. Обикновено учителите по БЕЛ също са от 5 до 12-ти, нашият випуск е изключение. По ИТ и информатика всяка година са различни. По останалите предмети имат учители, с които са заедно от 5 клас, имат и нови.

# 526
А немската паралелка от кой се поема в 5 клас? Има ли някакво правило или случайно от един от трите преподаватели?
Още до какво ниво стига по немски и английски до 7 клас? Благодаря!

# 527
Май няма съвсем строга закономерност. В 12ти клас водещите учители по математика (поели децата от 5ти клас) са класни на А и В, в 11ти - на Б и Д, в 10ти на А и Б, в 9ти - А и В, в 8ми - А и Г.
Сегашните седмокласници са първите с 6 паралелки от 5ти клас. И това е единственият випуск с 4-ма математици от 5ти клас, като единият миналата година излезе в майчинство. Как точно ще продължат може би ще трябва да питаме изрично. За БЕЛ единият ни учител е същият, който е бил до 7ми клас на сегашните десетокласници и не е продължил в гимназия. Ако тя продължи и нагоре, моето ще вземе да върне в списъка с желания смг, толкова обичан учител е. Ако ни проведат плануваната РС ще можем да питаме за учителите, които ще продължат.
Немската паралелка в нашия випуск се води от преподавател по ИИ, а по математика са с учител, който води само тях.
По АЕ докъде се стига специално за нашия набор няма как да отговоря, много сложен въпрос.

Десети клас дали си направиха онлайн РС? Те бяха първи планирани за РС и сигурно вече са им гласувани профилите. Дали ги има някъде обявени?

# 528
Май няма съвсем строга закономерност. В 12ти клас водещите учители по математика (поели децата от 5ти клас) са класни на А и В, в 11ти - на Б и Д, в 10ти на А и Б, в 9ти - А и В, в 8ми - А и Г.
Сегашните седмокласници са първите с 6 паралелки от 5ти клас. И това е единственият випуск с 4-ма математици от 5ти клас, като единият миналата година излезе в майчинство. Как точно ще продължат може би ще трябва да питаме изрично. За БЕЛ единият ни учител е същият, който е бил до 7ми клас на сегашните десетокласници и не е продължил в гимназия. Ако тя продължи и нагоре, моето ще вземе да върне в списъка с желания смг, толкова обичан учител е. Ако ни проведат плануваната РС ще можем да питаме за учителите, които ще продължат.
Немската паралелка в нашия випуск се води от преподавател по ИИ, а по математика са с учител, който води само тях.
По АЕ докъде се стига специално за нашия набор няма как да отговоря, много сложен въпрос.

Десети клас дали си направиха онлайн РС? Те бяха първи планирани за РС и сигурно вече са им гласувани профилите. Дали ги има някъде обявени?

Не, все още не е направена онлайн родителската среща за 10 кл . Профилите ги очакваме тази седмица.

# 529
За 10 клас: преди време директорът ни изпрати презентацията от несъстоялата се РС. След като я разгледахме, ни пуснаха анкета за бр. допълнителни профилиращи предмети. Тези дни ще ни изпратят резултата от анкетата, придружен с нова - кои точно 1 или 2 (колкото е решено на база на 1-та) ученикът желае да изучава. След като се обработи тази анкета, ще станат ясни профилите, които ще се изучават в СМГ и учениците ще подадат заявления.

# 530
Седми клас ще сме ви благодарни ако споделите крайното решение (когато стане ясно) какви и колко профили ще се изучават, както и как ще са формирани - на групи ли, класове ли ще се преформират. Знаем, че за всяка година вероятно ще са различни, но е добър ориентир.
За нас още няма подготвена презентация, но то и от мон още нямат яснота по нашия случай. Лично аз предпочитам онлайн РС, дано направят.

# 531
Решението, което ще се вземе за нас, няма да важи за вас, защото се взема на база желанията на учениците. Затова по-важен е начина, по който се решава.
Засега единственото нещо, което е решено е, че всички деца ще учат или 1 или 2 предмета.
Както за учителите по мат след 7 клас - същественият момент е, че всеки ученик от 5 до 12 клас е с един учител, а не на кой клас е решил да е класен. Вероятно учителите си избират по това колко състезатели ще са в немската и колко в английската паралелка, не знам. Нашият набор се бяха разбрали с госпожите си предварително на кой език ще са класни, затова много деца бяха писали първо желание английски. Може да попитате класната си. 🙂

# 532
Решението, което ще се вземе за нас, няма да важи за вас, защото се взема на база желанията на учениците.
Знам, писах го и по-горе. Но все пак е ориентир. Не виждам причина да е тайна.

Засега единственото нещо, което е решено е, че всички деца ще учат или 1 или 2 предмета.
Това няма как да е така, по закон са 3 или 4, а не 1 или 2. Профили 1 и 2 (за СМГ математика и информатика) са решени на национално ниво и сте ги знаели с приема. Дали ще има 3 или 4 профила вече е решение на ПС. Това решение ни интересува и вярвам, че ще е принципно за всички випуски, защото се основава на някаква логика. Кои ще са профилите вече е въпрос на интереси на съответните деца.

Може да попитате класната си. 🙂
Да, ще питаме, но ми се иска да е на РС, а не в неформален разговор.

# 533
Никаква тайна няма да е, но никакви изводи не могат да се направят, защото са изцяло на база на анкети.
През цялото време говоря за допълнителните профилиращи предмети, първите 2 са ясни от 8 клас.
"Договарянето"  с учителите е неофициално и няма как да стане на РС. Ще прозвучи като агитация за избор на език. В уговорките не сме участвали родителите, само децата и учителите. Няма официален и задължителен характер.

# 534
Здравейте! Може ли някой да ми даде повече информация до каква степен се запазват учителите на децата от 5-7 клас в 8 клас - учител по МАТ, БЕЛ, ИТ, класни ръководители. Има ли някакво правило или както дойде.

Зависи в кой клас ще попаднете. Ако от Английската отидете в немската ще има разместване. Но ако останете в АЕ не

# 535
Момичета, не виждам на сайта на СМГ условия за прием за 2020-2021 след 7 клас. Аз ли не се справям с търсенето или не са публикувани?

# 536
Защо на сайта? Виж Държавния план-прием.

# 537
благодаря!
За мен е нормално да е обявено на сайта. За 2019-2020 е било Simple Smile.

# 538
  • Sofiq
Детето ми от 5 клас за 6 вече веднъж преживя смяна на учители по БЕЛ, История, География, ЧП. Доколкото разбрах, догодина пак вероятно ще има  смени и така всяка година. Никой не гарантира, че учителите ще са едни и същи. А пък от 5-7 за 8 хич и не вярвам да са същите.

# 539
Смяната на учители в последните години е свързана и с увеличения брой паралелки за 5-7 клас. Всяка година идват нови преподаватели. Години наред в СМГ само една учителка преподаване по ЧП и една по ДБТ(сега май се казва технологии). Училището не е строго разделено на гимназия и прогимназия, едни и същи учители може да им преподават от началото до края, ако не се налагат промени.

Общи условия

Активация на акаунт