СМГ "Паисий Хилендарски" - тема 11

• 86 969
  • 847
  •   1
Отговори
# 705
Мария, АК ли е новото училище?
Другата седмица ще знам.

# 706
  • в страната на чудесата
Моят син също не е вече част от СМГ и мога да кажа, че също си тръгва с хубави емоции.
Хм? Не е ли бъдещ седмокласник синът ти? Или пък времето лети толкова бързо?
Две години за една или друго училище?

Успех, Мария! Надявам се да споделиш, изборът ви ще е ценен опит за останалите нас.

# 707
Аз не видях някой да пише на родителите какво да изберат. Но може и да съм пропуснала някой пост.
Мария, успех на детето в новото училище и е хубаво, че тръгвате с добри емоции.
Моят син също не е вече част от СМГ и мога да кажа, че също си тръгва с хубави емоции.
Успех на следващите СМГейци!

Елица, мисля че предизвика фурор с този пост.
Всеки, който следи изявите на най-добрите математици, както и информатици, знае, че синът ти завърши шести клас и сега се питат кое училище сте избрали по средата на курса 5 - 7 клас. И аз включително Smile
Успех!

# 708
  • Sofiq
Чак пък фурор. Заради логистиката покрай това, че трябва да търся школа по БЕЛ и АЕ , а все пак имам две деца, ми беше по-лесно да го преместя в училище, което му е съвсем близо. Върнах го в старото му училище - STEM училище ЧОУ "Томас Едисън" и той даже си  ходеше на лятната школа там доскоро, преди да отпраши за почивка по планини. Та както виждате - нищо кой знае колко тайнствено няма Simple Smile

# 709
  • в страната на чудесата
Абсолютен фурор, Еличка!
Пожелавам ви успех Wink

# 710
  • София
Здравейте, моля ви да споделите впечатление от организацията на дистанционното обучение в СМГ - по-конкретно ме интересува за интервала 5-7 клас. Детето ми най-вероятно ще бъде прието в училището и съм в голяма чуденка дали да го запишем или да остане в сегашното си училище. Много ме притеснява перспективата "ново училище - нов клас - нови учители", ако се вземе решение следващата учебна година да стартира с ДО, което ще продължи незнайно докога. В сегашното училище нямаше никакъв проблем с организацията и учебният процес си вървеше нормално.

Четох назад в темата, но отзивите, макар и положителни, не бяха толкова много и сякаш се отнасяха повече за по-големите ученици.

# 711
В 7-ми клас ДО беше перфектно (а аз съм критична, особено на тема образование) и го гледах от първи ред, а не ми е преразказано.

# 712
  • София
Здравейте, моля ви да споделите впечатление от организацията на дистанционното обучение в СМГ - по-конкретно ме интересува за интервала 5-7 клас. Детето ми най-вероятно ще бъде прието в училището и съм в голяма чуденка дали да го запишем или да остане в сегашното си училище. Много ме притеснява перспективата "ново училище - нов клас - нови учители", ако се вземе решение следващата учебна година да стартира с ДО, което ще продължи незнайно докога. В сегашното училище нямаше никакъв проблем с организацията и учебният процес си вървеше нормално.

Четох назад в темата, но отзивите, макар и положителни, не бяха толкова много и сякаш се отнасяха повече за по-големите ученици.

Включвам се тук като активно следяща тази тема + темата за 7 клас, тъй като и нас ни чакат същите страсти след две години.

Дъщеря ми е 5- клас в СМГ и също мога да потвърдя за перфектно ДО независимо,  че едва бяха се поопознали децата и посвикнали през първия срок.

Успех на детето Ви!

# 713
Не трябва вероятността да се стартира с дистанционно обучение да влияе на решението ви за избор на училище. Колкото и дълго да е онлайн обучението, няма да е три години все пак.

# 714
  • София
Благодаря на всички за отзивите!

Soul Free, не мога да не отчета качеството на ДО като фактор за избора на училище. Не казвам, че ще е единствен фактор, но напълно допускам, че по-голямата част от следващата учебна година може да мине като ДО и, ако същото не е добре проведено, си е сериозен пропуск на материал, който не знам как би се наваксал впоследствие.

# 715
  • София
Аз не мога да потвърдя перфектно ДО за 5 клас - по БЕЛ не се провери нито едно писменно домашно, нито в УТ, нито под формата на преразказ, по география уроците бяха от вида - слушайте khanacademy и  ми изпратете план,  по ИТ, повечето ученици се оправдаваха, че нямат word и не могат да работят и др., но не мога да не похваля часовете по история и ЧП. Но това не трябва да Ви е критерии в избор на училище.

# 716
  • Sofia
ДО при нас в 6 клас беше добре. По математика и БЕЛ си се учеше и се пишеха домашни сериозно. Нямат пропуски. Като цяло ако учителят е строг няма значение дали си ДО или не. При по-големите ученици предполагам е по-различно, но опира и до децата - те какво искат. Сериозните деца си учат и материала се взема. Децата, които по принцип скатават - и сега скатават. Иначе присъствах на няколко от уроците и по математика, и по някой от другите предмети - материала беше добре преподаден. Даже 6 клас успяха по математика да вземат част от материала за седми.

# 717
  • София
Аз не мога да потвърдя перфектно ДО за 5 клас - по БЕЛ не се провери нито едно писменно домашно, нито в УТ, нито под формата на преразказ, по география уроците бяха от вида - слушайте khanacademy и  ми изпратете план,  по ИТ, повечето ученици се оправдаваха, че нямат word и не могат да работят и др., но не мога да не похваля часовете по история и ЧП. Но това не трябва да Ви е критерии в избор на училище.

Явно децата ни са при различни преподаватели по БЕЛ и география... Simple Smile Това вече е човешкият фактор, за съжаление. Не е организационен дефект на самото ДО. Simple Smile

# 718
(6 клас) ДО беше много добре. Единствен проблем за мен беше липсата на контрол. Чувствително по-малко контролни и писмени изпитвания. Това не е добре. Може би се притесняват, че ще преписват децата, но каквото и да е - има начин да се оправи и то и да има контролни.

Сменяйте си училището със СМГ, според мен, няма основание за обратното Simple Smile

# 719
Да стискаме палци на нашите момчета това лято:
http://olympicbg.org/news/rezultati-ot-52-ata-natsionalna-olimpi … da-po-himiya-2020

Общи условия

Активация на акаунт