АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 087
  • 735
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте, искам да попитам дали на някоя лт Вас и се е случвало подобно нещо?Реших да пиша тук, защото вече сте минали през тази седмица. Аз съм 20 г.с и 5 дни съм. От понеделник ми се появиха странни, тъпи болки под ребрата, вдясно от корема... посока кръста :/ търпими са и не са постоянни, забелязах, че според стойката се появяват... примерно ги има за определен период от време, после чак на другия ден се появяват. Правих изследвания кръв и урина, всичко ми е нормално. Ходих във вторник до лекаря, прегледа ме каза, че всичко е наред и така както му обяснявам болката за него е разтягане... и ми каза ако не ми мине до няколко дни пак да отида, за да ме изпрати да ми поглднат черния дроб. Аз както усещам не е вътрешна болка, а по-скоро като мускулно разтягане. На някоя от Вас случвало ли и се подобно нещо?
Не мисля че трябва да се притесняваш и аз съм така в 29седмица съм

# 256
А какви точно болки усещате и къде? И от коя седмица? Лекарят Ви какво Ви каза?
Моят ми каза, че е разтягане... и каза ако продължи да ме боли така да ме изпрати да ми видят черния дроб, аз никога не съм имала проблем с него... пък и болката я усещам не толкова вътрешна, колкото като мускулна треска, но ми е първа бременност и се притеснявам много :/ незнам какво да правя.

# 257
Моите болки са по скоро смесени, от дясната страна до ребрата. Не съм приказвала с АГ не виждам и смисъл да приказвам защото тези болки са от време на време. Преди да забременея ходих да ми гледат черния дроб добре е нищо ми няма, имам някакви песачинки но мисля че всеки има. Повечко вода трябва да пиеш, не че аз пия
😃 

# 258
Мамита,спокойно.Колкото и страшно да ви изглежда сега,когато си гушнете бебчето всичко си идва на мястото.С първото ми дете никой не ми е помагал и никой не ми е показвал каквото и да било.Таткото ми помагаше само с водата и просто стоеше до мен първите няколко пъти,после тръгна на работа и си се справях сама.Сега с това ще си имам мнооогоо голям  помощник. Още от сега обяснявам на сина ми,че ще трябва да ми помага за бебето-къпане,разходки и т.н. Но като цяло ще си разчитам единствено на себе си и на таткото.Без баби и други разни.

# 259
Peril, не звучи притеснително. Аз преди няколко месеца имах в ребрата и гърба, сега ме наболява долу в дясно, док каза, че е от позицията на бебетата. Болката в ребрата и гърба сама си отмина, явно когато са сменили позата вътре, така че ако боли повече - но шпа, спазмалгон или папаверин + магнезий и почивка.

Относно къпането имам само теоретични познания. В училището за бременни казаха, че не е хубаво да се къпе всеки ден когато е малко бебето, защото 1) не се поти и цапа; 2) отмиват се важни неща от кожата и може да стане суха и чувствителна, така че ние няма да ги къпем всеки ден в началото. При смяна на памперс, разбира се, ще се мият дупетата, но не и цялостно къпане. Относно начина - имаме корито със стойка, но си мисля, че ще го използваме по-късно. В началото - по корем на ръката ми, с глава на сгъвката на лакътя. Ще къпем на мивката. Ако не ви е удобно така, пълните топла в голяма купа и с по-малък съд поливате. Така даже се избягва проблемът със студената вода от чешмата/душа - понякога докато се къпя, за няколко секунди водата става студена, не знам защо. Не е кой знае какво, но за толкова малко бебе може да си е стресиращо и да ги разреве, та после да се чудиш как по-бързо да го успокоиш. Пъпчето не е такава драма - не е фатално да се намокри, просто не бива да се кисне, т.е. да стои бебето във вана. Така или иначе и в болницата никой не го пази, а и после се подсушава и се дезинфекцира със спирт, така че... Simple Smile

# 260
El-Roi благодаря за съветите! Няма да се къпем всеки ден в такъв случай. Ще поразуча тази поза с главичката в лакътя(няма къде да ходя на училище е моя град). А може би е много тъп въпрос, НО .. само аз ли не знам на каква температура се къпе бебе? Колко градуса трябва да е водата?

# 261
Понеже и аз така знам ,че им се изсушава кожата, съм решила всеки ден къпане с чиста вода,колкото да свикне на някакъв  ритуал преди лягане. През ден два ще е истинското къпане с душ гел ,поне така планирам пък какво ще стане на практика ще видим Grinning

# 262
И аз като много други вчера бях за последно на работа. Исках да работя още малко, но ме отрязаха 😁 Сега трябва да закрепя каката да не се разболява, че от един месец е все болна милата. Поставила съм си доста задачи за вършене през оставащите два месеца.  Още обаче не съм решила кога да започна подготовката за бебето. Все ми се струва рано. Милото бебче и едно чорапче няма още 😁

# 263
Ел Рой, то ще е ревнало още докато го събличаш 😃 после на водата, съвсем. Като порастнат идвал момент, в който се кефят на банята, но като новородени пада голям рев.
Иначе и ние ще къпем 2 пъти седмично, само дупето на всяка смяна ще мия с течаща вода.

Болки в ребрата имам от към 22-24г.с, днес влизам в 29та и все още ги усещам от време на време. По-добре няма да става май 😃

# 264
Ами при мен е малко под ребрата болката, на дясно от самия корем. И е много странна болка, тъпа и непостоянна. Лекарят ми каза, че е разтягане... и ако продължи да ме боли... въпреки че, не ме боли всеки ден, трябвало да ме изпрати да ми изследват черния дроб. В паника съм защото незнам дали е от бременността илк имам друг проблем :/ Гледаме на ехограф и каза, че всичко е наред с бебчето.

# 265
Момичета, вие как си избрахте количка, гледахте ли я някъде на живо? Аз днес се сблъсках с адкси нелюбезни, груби и резигнирани консултанти в BabySpot и Vis Vitalis и направо си развалих  настроението за деня. Оставих за друг път Малечко (защото съм в Пловдив и не знам друг голям магазин с претенции за наличности).   Понеже съм дребна и ниска, се бях спряла на модел Cam Fluido City Smart, но не мога да я видя на живо, само съм чела технически спецификации в сайта на производителя.

# 266
Аз я хареах моята още в началото на бременността и в 5 месец си я поръчах, не съм я гледала на живо

# 267
  • Пловдив
Frekoko ,явно сме били при различни консултанти във Вис Виталис,понеже получих доста отговори.  Cam е много добра количка ,беше и сред моите избори,но за по-малко пари със същите характеристики може да вземеш гръцката babystar. Също полската Буба е доста добра. Може дя отидеш и в Щастливо бебе-Адамекс (те са на Оазиса до Йегерхоф в Тракия) ,там са само полските Адамекс,но са със страхотно отношение. Аз лично поръчах от Германия Хаук ,които доста ги бутат и ми допаднаха.

# 268
И аз като много други вчера бях за последно на работа. Исках да работя още малко, но ме отрязаха 😁 Сега трябва да закрепя каката да не се разболява, че от един месец е все болна милата. Поставила съм си доста задачи за вършене през оставащите два месеца.  Още обаче не съм решила кога да започна подготовката за бебето. Все ми се струва рано. Милото бебче и едно чорапче няма още 😁

Аз до преди 2 дни нищо нямах,но реших да се стягам преди големите жеги,че сега ми е тежко да обикалям,а като натежа още ще е по-зле.
Реално много бързо се пазарува. Аз за 2-3 дни накупих кошара,дрешки,пелени и одеалца за завиване,шишета,залъгалки, хавлии и комплекти чаршафи за кошарата,както и разни дреболии като термометри ,аспиратори и ножички.

# 269
Момичета, вие как си избрахте количка, гледахте ли я някъде на живо?

Бях разглеждала в Амазон и четох ревюта, гледах също по сайтовете на магазините. Реална представа какво ми харесва или не започнах да добивам едва след като посетихме един-два магазина. Първоначално си признавам, че останах разочарована - на живо ми се виждаха някак груби моделите, които уж не бяха никак лоши на снимка, но естетиката не ми беше водеща де. Усетих значителна разлика в лекотата на водене на количките дори между различни модели на една и съща марка. Ако магазинът има лента с различни настилки, върху които да се пробва, е доста полезно, както и да се прецени колко лесно взема завоите и как се усеща теглото. На мен лично ми беше полезно пробването на живо по магазините,  иначе не виждам проблем в последствие да се поръча откъдето му е удобно на човек,  след като се е запознал.

Общи условия

Активация на акаунт