АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 090
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Днес направих и аз първия бебешки пазар 😊 Купих бодита, пижамка, ръкавички, чорапи, пелени памучни и тензухени. Гледахме и колички, набелязах си няколко модела, но ще купуваме по-нататък. Иначе и аз си ги избирам
по картинка, обаче установих, че повечето на живо са страшно различни от това, което аз си представям. Всъщност тръгнахме заради един шезлонг/люлка, който видях на картинка и направо се влюбих, но в магазина се оказа супер малък, а и попаднах на ужасно кисела продавачка...та съвсем се отказах. С други думи, набелязвам си неща, но действам на принципа "око да види, ръка да пипне" и тогава купувам. 😁

# 271
Аз днес бях във Варна за прегледа и щяхме да ходим в Джъмбо за пелени, но следобед вече бях каталясала. Явно наистина вече започвам да усещам тежест. Отделно жегата ми става непоносима, краката и ръцете - двойни. Но успях да пипна морето и това ще ми е. Започвам вече да си лежа вкъщи, защото док днес малко ме наплаши с тази 25-милиметрова шийка. Донякъде ми стана тъпо когато каза, че е категоричен за секцио, но от друга страна ми олекна - решението се взе без мен, а така ми е по-лесно. Simple Smile
Относно количките не мога да съм много полезна, но и аз държах да я пробвам и пипна в магазин преди да я купим. Получихме я преди седмица някъде, но я върнахме (имаше малък дефект), та ни я смениха и предполагам в понеделник ще пристигне другата, вече идеална.
От болницата днес си взех и списък с вещи, та ще започна да ги купувам и приготвям, че не се знае какво кога, въпреки че лекарят каза края на юли. Замислихме се после с ММ, че това са вече по-малко от 2 месеца! Нямаме търпение да си видим момчетата. Молим се да си останат вътре до операцията! Simple Smile

# 272
El-Roi благодаря за съветите! Няма да се къпем всеки ден в такъв случай. Ще поразуча тази поза с главичката в лакътя(няма къде да ходя на училище е моя град). А може би е много тъп въпрос, НО .. само аз ли не знам на каква температура се къпе бебе? Колко градуса трябва да е водата?

Ще се научиш, спокойно. Пък и тук сме за да си помагаме. Щом не знаеш,питаш🤗
Температурата на водата-37 градуса,а на помещението 26 градуса. Хубаво е и хавлията да е леко затоплена. Миеш с чиста вода,а в чиста кофа си приготвяш вода(37градуса)за изплакване. Със сапун -2 пъти седмично е достатъчно.

# 273
Здравейте,момичета!Чак сега се записвам в темата.Бременна съм в 29 седмица след пет опита ин витро.Живот и здраве чакам момченце.Обаче нещо съм притеснена тези дни.За толкова време съм качила само един килограм.Гинеколожката,при която ходя все казва идеално е-все пак плода нали расте.Има ли и други такива мами и повод ли е за притеснение според вас?

# 274
Само спокойно, и аз имам аборт зад гърба и се притеснявам защото моята хубавица 1-2 дни е активна и няколко не е, колко е малкия господин? И аз съм 29 седмица, последният ми преглед беше на 3 и беше 800 гр. А щом АГ ти казва че няма нищо претеснително и вярвай, знам че е трудно.

# 275
El-Roi, имам няколко въпроса към теб, понеже и аз чакам момчета близнаци, в една и съща седмица сме, а започнах и аз да се подувам в краката от 2 дни насам. До преди 2 дни само ръцете ми се подуваха, а сега вече и стъпалата. Ти какво правиш, за да спаднат? Аз опитвам всичко - студена вода, държа ги високо, ям безсолно, намалих и хляба, пия повече вода.. Ти изследва ли някакъв белтък /албумин/, който се намира в кръвта, но било опасно ако се изхвърля с урината и бил отговорен за такива подувания? На кръвни съм чак в сряда, а се подувам скорострелно и вече започнах да се тревожа.

Във връзка със секциото - на мен още не са ми казали. Момчетата бяха главично при последния преглед, но док каза, че имат пространство да се въртят, така че още не може да каже секцио или естествено. На теб защо така категорично ти казаха секцио или и самата ти си клоняла към него?

За шийката - стискам палци всичко да е наред! Почивай повече и не се притеснявай! Всичко ще е наред! Нали се следиш, така че спокойно. Другото е, че 25мм не с никак малко...Все пак сме в 3ти триместър вече. И мен едното бебе ме бута с глава долу /супер болезнено е/ и ме е шубе да не стане нещо...

# 276
Juls 30,моя преглед беше на 21-каза ми 1200.Утре пак съм,че трябва да вземам болнични и ще видим.Гледам да съм спокойна уж,и аз имам аборт и допълнително многото опити ин витро съвсем усложняват ситуацията,но да се надявам,че този път всичко ще завърши добре.

# 277
Kate 75, от колко килограма стартира? Ако по принцип си по-пълна, е възможно да не наддадеш много. Щом док казва, че всичко е наред, вярвай му. Ако пък нещо се съмняваш, отиди на друг лекар. Simple Smile

Mamma Leone, днес четох за подуването. Ако не е загуба на белтък, общо взето не можем много да направим. На 07.06 съм на ЖК и ще говоря с АГ да изследваме белтък. Последния път беше ОК, но при мен подуването съвпадна със затоплянето на времето, така че предполагам е от тежест + жега. Моментно облекчава студената вода, но за малко. Гледам когато мога да качвам краката по-нависоко, опитвам се да се наливам с вода, ММ понякога ми прави масаж, лежа повече и това е... Чакам да родя, за да мине съвсем. Гадно е, да, сутрин се събуждам подута и ме болят пръстите на ръцете, ама като съм се хванала на хорото... Simple Smile

Относно раждането - единият е доста ниско, напречно, точно в триъгълника, а вторият е точно над него, седалищно, т.е. и двете пози не са подходящи за естествено раждане. Ще питам АГ в петък дали няма шанс да се обърнат. Не знам дали имат достатъчно място за чак такова завъртане. Иначе с удоволствие бих искала да родя естествено и ако се завъртят, ще помоля да не ме режат излишно. На 10 юли вече док ще каже по-категорично, пък то е Божа работа. Simple Smile

# 278
Да,стартирах с поне 10 кг наднормено тегло.Явно това е причината да не качвам.Благодаря ви много,поуспокоих се.

# 279
  • Varna
И при мен го има подуването, въпреки хубавите изследвания. И аз съм с близнаци. При мен започна в края на 6ти месец.

# 280
  • Бургас
При мен не само подуване, ами вече и трудно си поемам въздух.... На моменти ми е много трудно да дишам, как притиска всичко тази госпожица не е истина! Grinning

# 281
Juls 30,моя преглед беше на 21-каза ми 1200.Утре пак съм,че трябва да вземам болнични и ще видим.Гледам да съм спокойна уж,и аз имам аборт и допълнително многото опити ин витро съвсем усложняват ситуацията,но да се надявам,че този път всичко ще завърши добре.
Ще завърши добре, много ясно щом сме стигнали до тук. Добре върви младежа браво на него 😘

# 282
Здравейте, как сте с умората? При мен е ужасна.... Сутринта станаха. Прострях една пералня, заредих втора. Извадих една сушиля.Сварих еднин кус кус. И край не мога повече и да мръдна. Седнах и така 20 мин. След около час отидохме  с ММ до пазара накупихме зеленчуци и плодове, върнахме се. Уточнявам, че сме били с колата. И пак съм грогре. Незнам утре пак пускам изследвания та да видим... Вие как сте?

# 283
Някой ще ходи ли на море? Много искам да отидем за 2-3 като ще стоя само под чадъра и ще влизам до коляно в морето. Просто самия мирис на море ми действа много отпускащо и не ми се иска да пропускам. Естесвено ще питам и лекаря ми, но ако някой мисли да ходи нека сподели

# 284
Здравейте, как сте с умората? При мен е ужасна.... Сутринта станаха. Прострях една пералня, заредих втора. Извадих една сушиля.Сварих еднин кус кус. И край не мога повече и да мръдна. Седнах и така 20 мин. След около час отидохме  с ММ до пазара накупихме зеленчуци и плодове, върнахме се. Уточнявам, че сме били с колата. И пак съм грогре. Незнам утре пак пускам изследвания та да видим... Вие как сте?

И при мен е доста зле. Чак се дразня как нищо не мога да свърша. И кръвното ми е ниско, което също допринася да нямам сила и постоянно да искам да полегна.

Общи условия

Активация на акаунт