АВГУСТинки 2019 - тема 10

• 29 020
  • 735
  •   1
Отговори
# 525
Момичета, кога започват прегледите за разкритие и какво представляват? Понеже чета форума на юнските мами, които този месец посрещат бебетата си, разбирам, че този преглед е болезнен и води до разни кафеникави зацапвания и тн. Та, прави ли се често? Кога и какво представлява?

# 526
  • София
Mamma Leone, до момента два пъти ми гледаха шийката с вагинален ехограф вкючително и дали е затворена (не знам дали това се брои за преглед за разкритие). Иначе май последния месец почват да следят за разкритие - традиционно това си е вагинален преглед. От миналата ми бременност нямам спомен да е било болезнено и да съм имала зацапване - просто си беше неприятно като всяко подобно бърникане.

# 527
Мен ме преглеждаха за разкритие с първата бременност чак когато преносим и вече влезнах в болница. С втората бременност не са ме гледали, може би защото всичко минаваше нормално и си родих с планово секцио.
Някоя от вас не беше ли споменавала, че чувства болка във всички зъби. Тази нощ се събудих в 4:30 със някакво странно чувство, не знам как да го опиша. Все едно нещо ми натиска горните зъби и то само от дясно. Сутринта и долните ме боляха, както и цялата дясна половина на главата. Изпих един парацетамол, че беше доста тежко положението и сега съм по-добре. Дали е възможно да се е възпалил някой нерв? На всичкото отгоре дъщеря ми пак е болна (за н-ти път вече 😭) и не знам дали няма да лепна нещо от нея.

# 528
От самото начало на бремеността до 5 месец вкл.,изцяло прегледите ми протичаха с вагинален ехограф.След това и до момента съм с вагинален и коремен.При всеки преглед док иска да следи см на шийката на матката.Но при мен бременноста никак не е лека от самото начало съм проблемна,то не бяха болки в корема,отлепена плацента,после контракции сега се мъча от един месец с бактерия в пикочните канали....Сутрин и вечер пия по един голям коктейл от лекарства. Ходя всяка седмица на преглед.Във сряда бях на ЖК имам леко отваряне  на церквиалния канал и скъсена шийка на матката,но засега поне тя е в норма.Август,очаквам те с нетърпение💝

# 529
  • Бургас
Heart Heart Heart Всички очакваме август с нетърпение!
Искаме да се запознаем вече с бебоците Heart Heart Heart

# 530
Момичета случвало ли ви се е на този етап да имате болка от едната страна ниско долу на корема ? От два дни усещам като опъваща болка и не мога да се изправя напълно, превита ходя. Чудя се матката ли продължава да се разтяга...какво се случва 😕
Сигурно са контракции, поне при мен беше така, може да са подготвителни контракции за раждането, най добре говори с АГ-то си ..

# 531
  • Варна
Привет бъдещи мами,
И аз съм с леки болки ниско долу, само когато вървя. Спирам за малко да помине опъването и продължавам.
Събота кръвното ми падна 106/66, но вината си беше моя - бях навън в топлото и да не изпусна нещо обиколих целия град. Малко кола и черен шоколад ми помагат, както и солен айрян.

Четейки колко подробна информация имате, се замислям, че аз съм в 31+3 г.с и следващия ми преглед е на 12 юли, до сега не са ми мерили шийка на матката, нито околоплодните води, нито тонове ... чудя се дали да ида на частен кабинет или да си чакам редовния преглед Confused

Славчев не ми е давал поводи за притеснение, по изследвания всичко е наред, само хемоглобина ми е 104, но и преди бремеността съм си била с 110-115 максимум, предписа ми Феро-фолгама и да продължавам с витамините.

# 532
На мен напоследък ми е доста тежко и некомфортно и искам това бебе вече да се ражда. Вървя като патица, корема ми постоянно се втвърдява, не мога да спя нощем, хем ми се спи, хем понякога заспивам чак след полунощ. Малката и тя от две вечери не спира да кашля и съответно нито тя спи нито ние. Обръщането в леглото ми е мъка, боли ме кръста, направо красота. Днес съм в 32ра седмица, не знам как ще добутам докрая Sad
Иначе с голям мерак започнах да си оправям чантата за болницата, сякаш имам 1-2 седмици останали, а не 8 Simple Smile)

# 533
  • София
Момичета, някоя пие ли Омега 3 и каква конкретно? Изключвам комбинираните витамини, които имат такава отделна таблетка.

# 534
  • Бургас
A аз с моята 33г.с+1 какво да кажа....
Не мога да спя, не мога и да се наместя в леглото, а ако евентуално заспя това е за 2-3 часа не повече!
Вече не знам и как да се прегъна да вечерям, а как щях да забравя като легна на ляво имам чувството че просто се изсипвам - красота! Joy
Всички вече явно с нетърпение чакаме да родим, то не било хич лесно бе Grinning

# 535
Привет бъдещи мами,
И аз съм с леки болки ниско долу, само когато вървя. Спирам за малко да помине опъването и продължавам.
Събота кръвното ми падна 106/66, но вината си беше моя - бях навън в топлото и да не изпусна нещо обиколих целия град. Малко кола и черен шоколад ми помагат, както и солен айрян.

Четейки колко подробна информация имате, се замислям, че аз съм в 31+3 г.с и следващия ми преглед е на 12 юли, до сега не са ми мерили шийка на матката, нито околоплодните води, нито тонове ... чудя се дали да ида на частен кабинет или да си чакам редовния преглед Confused

Славчев не ми е давал поводи за притеснение, по изследвания всичко е наред, само хемоглобина ми е 104, но и преди бремеността съм си била с 110-115 максимум, предписа ми Феро-фолгама и да продължавам с витамините.
При д-р Славчев от Варна ли се следиш?

# 536
  • Варна
Ерос - Да, д-р Славчев от Варна. Върви по списък на ЗК.

# 537
Момичета, някоя пие ли Омега 3 и каква конкретно? Изключвам комбинираните витамини, които имат такава отделна таблетка.

Аз пия ето тази. Но я поръчвам от Америка. Може би има и БГ сайтове, които я предлагат. Супер добра е. Ако пък ще взимаш на Now от Ремедиум, например, гледай да е по-скъпата. Въпреки че наистина тук в БГ цените са тройни.

# 538
Ерос - Да, д-р Славчев от Варна. Върви по списък на ЗК.

И аз се следя при него, затова попитах. Бях на преглед в 32 седмица и ми дадоха час за 34 седмица, та се чудя защо при теб толкова късно.

# 539
  • Бургас
Момичета, има ли от вас някои които продължават да пият поне сутрин по едно слабо кафе?
От няколко дни не пия, но започва да ме боли главата и е още по трудно...

Общи условия

Активация на акаунт