Отговори
# 570
От някакво състезание ли е? Защото 4 клас вече работят с Х.
Тогава му го обясни като Добри.
Само като погледне записа
Х +  У = Х + 4865
става ясно, че У=4865 и т. н.

# 571
  • Най-красивата страна
Не,не е от състезание.
Това е задача от сборника на Евелина Динева/
За домашна работа е.

# 572
# 573
Няма как да кажем, че е най-лесно. Зависи от детето,от мисленето му. Ще дам задачата на внука си и ще видя по кой път ще тръгне. Или ако се наложи да обяснявам, кое ще възприеме.

# 574
  • София
Каквото и мислене да има едно дете,  независимо дали е редови четвъртокласник или състезател, цитираният от Добри начин ще му е гарантирано по-лесен от създаване на уравнения с неизвестни и решаване на система с почленно събиране, понеже по пътя на логиката води детето до извода, че трябва да събере просто двете числа.

# 575
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Да, де. И сборът им/нещото, което се търси/ е 8081
Ти с думи си написал това, което аз с цифри, Х и У. Вгледай се.

не ти опонирам Simple Smile
понякога не ми дава съобщение за нов отговор и повтарям информация.
в такива случаи изтривам поста си, но сега го оставих, защото (за мен) е по-простия начин.

в 4 клас учат разместителното свойство, но не мисля, че учат уравнения с две неизвестни Wink

# 576
Категорично моят начин не е за четвъртокласник. Писах без да обмисля по-лесен вариант.

# 577
Това е задача за съобразителност и съвсем не изисква съставяне на уравнения. Peace

# 578
Да. Покаях се. Blush

# 579
Здравейте мами. Може ли да ми помогнете за следната задача за шести клас?
Колко квадратни метра плат са необходими за изработването на балон с форма на сфера с диаметър 12 м. , ако за съшиването на парчетата се изразходват допълнително 5% плат? Колко кубични метра въздух събира такъв балон? (Пресмятанията извършете с точност до 1 кв.м и 1 куб.м.).

# 580
Здравейте мами. Може ли да ми помогнете за следната задача за шести клас?
Колко квадратни метра плат са необходими за изработването на балон с форма на сфера с диаметър 12 м. , ако за съшиването на парчетата се изразходват допълнително 5% плат? Колко кубични метра въздух събира такъв балон? (Пресмятанията извършете с точност до 1 кв.м и 1 куб.м.).

Колко кубични метра въздух събира такъв балон - колкото е неговия обем.
Колко квадратни метра плат е необходим - колкото е неговата повърхнина(лице) +5%
Знаете колко е радиуса на сферата ( половината от диаметъра ), формулите за обем и лице ги има тука :  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D1%84%D0%B5%D1%80%D0%B0  така че остава да заместите и да направите изчисленията Simple Smile

# 581
Платът е: 1,05. 4.n.6.6  кв. м
  С n съм обозначила числото пи, също така не знам как да обозначат 6 на квадрат, та съм писала 6.6. Не ми се и смята.
А обемът по формулата 4/3n.R.R.R

# 582
Здравейте, съжалявам ако се повтарям, но с търсачката не намерих да е питано за тази задача, темата не съм я изчела. За 3клас е
Кое е различното число в редицата: 157, 213, 555, 107, 343,581, 619?
Отговори- а) 619.      б) 555.       в) 343
Откъде е задачата и има ли отговори?

# 583
Благодаря!

# 584
Може ли малко помощ за тази задача:В равностранния АВС,BM е медиана,а G1 и G2 са медицентрове на АВМ и СВМ.Ако Pabc=48см намерете Pg1mg2

Общи условия

Активация на акаунт