Различната емоционална интелигентност. Или ,,Обичам те,, по моя начин.

• 7 972
  • 239
  •   1
Отговори
# 60
,,Това,че някой не те обича по начина,по който на теб ти се иска - не означава,че не те обича ,, - вярвате ли в това ?

Не.

Не искам да правя компромиси. Искам да съм щастлива.

# 61
Кати, аз също не обичам прочувствените разговори..)
Но правя ясна разлика между чувство и отношение.
И когато някой ми казва, че ме обича - за мен са чувства, а не отношение към обекта на обич.

# 62
  • Сф
Няма мой и твой начин.И малоумни няма, които да не знаят как да предизвикат емоция у насрещния.Затова съм много скептично настроена към подобни оправдания.-" аз те обичам , ама съм си такъв".( дървен примерно, без жестове и т.н.).Възможно е да е уважение, но не и любов, обич.

# 63
  • София
Няма мой и твой начин.И малоумни няма, които да не знаят как да предизвикат емоция у насрещния.Затова съм много скептично настроена към подобни оправдания.-" аз те обичам , ама съм си такъв".( дървен примерно, без жестове и т.н.).Възможно е да е уважение, но не и любов, обич.

По тази твоя логика, хората трябва да са правени по матрица.
И то, по твоята, за да бъде всичко немалоумно.
Жестове като да ти отвори вратата, да ти дръпне стола и да ти запали цигарата, са въпрос на възпитание в уважение към женския пол, но не са признак на любов и обич лично към теб.
Цветята също са израз на уважение, може и да послужат като израз на любов, ама ако си от тия, дето не понасят отрязан цвят, ще предизвикат отрицателна емоция.

Накратко, ако не се опознаят двамата и не си кажат в прав ред кой-къде го сърби, няма да знаят къде да се почешат. Simple Smile

# 64
Не е задължително да са малоумни, това е въпрос на сходства в потребностите и преживяванията. Ако ще се полагат усилия за да предизвикваме емоции, това прави отношенията тегави.

# 65
  • Сф
Точно така Абсурд, трябва да е по моята матрица,за да ми е кеф и да съм щастлива! И не така с цветята и вратите.Говорим за изградени отношения,в които сме наясно кой къде го сърби и боли.
Прекалените различия,т.н.," емоционална интелигентност " е вредна за мен.

# 66
Ти си избираш човека по твоята матрица, това е ясно, но защо изобщо се обсъждат хората, различни от теб и нуждите ти, след като те изобщо не попадат в твоето поле на избор, та чак и малоумност...

# 67
Честно казано, не вярвам, че прекалено различната емоционалност помага на връзката. Ако приемем, че  в основата на комуникацията е взаимното разбиране, на двама съвършено различни партньори ще им бъде трудно да се разбират. Дори и на ниво разум да осъзнават чувствата на другия, ще им бъде трудно да се поставят на неговото място и да проявят емпатия.

# 68
  • край голямата локва
Обичам да ме обичат, но по моя начин. Аз съм от онези които наистина не оценяват букетите от рози, обясненията , ''задължителните'' подаръци по поводи и разните романтични глупости. За мен са важни всекидневните и скучни изрази на любов. И  аз обичам жестове, просто моите са по -прагматични. Някой който да иска непрекъснато да е с мен, да ми казва по пет пъти на ден че ме обича, да ме целува и прегръща публично, да обяснява на хората че съм сродната му душа, да ми говори за поезия- половината ми кошмар. Да очаква да го обгрижвам вместо майка му или обратно , да ме  възпитава вместо баща ми- пълния кошмар.
Да, вярвам че някой може да те обича, по неподходящия за теб начин и не вярвам че тази любов е достатъчна. Това не го прави по- лош или по- добър, а просто различен и неподходящ за теб.

# 69
  • София
"Обичам те, но.." или защо всичко преди но- то е булшит.
Не говорим,за дребни неща- комплименти и китки. Бшз тях се живее. Но бшз уважение, грижа и действия- не. Фундаментът на любовта е един и същ, другото, различията, са бонусите. Те варират.

# 70
Аз нямам придвид китките и изненадите, защото те могат да бъдат само декор на любовта, но не и същност. Имах предвид разминаване в показването на любовта. Възможно ли е човек наистина да те обича, но да не успява да го покаже ? Или пък може би ти да очакваш друго,по-различно нещо от това,което виждаш ?

# 71
Какво мислите за несходството в емоционалната интелигентност в двойката ? Вярвате ли,че двама души,които имат различен вид и ниво на емоционална интелигентност могат да постигнат хармонична връзка ?
И друго. Всеки обича по различен начин. И ,,Това,че някой не те обича по начина,по който на теб ти се иска - не означава,че не те обича ,, - вярвате ли в това ? Един човек може и наистина да те обича, но ако е различно емоционален и ти не усещаш това по начина, по който имаш нужда, какво от това ?
Да, вярвам в различните нива на емоционален интелект. Изпробвано!
Хората сме различни и носим различен умствен и емоционален заряд, в това число.
Някои хора, дори да се учат на чувства, не ги "научават". Други разбират и от 1 поглед какво им казваш.
Не значи, че е лошо или хубаво.
Означава, че човек е добре да търси и се заобгражда с хора, които трептят на неговата честота, иначе става сложно и тегаво.

# 72
  • София
"Обичам те, но.." или защо всичко преди но- то е булшит.
Не говорим,за дребни неща- комплименти и китки. Бшз тях се живее. Но бшз уважение, грижа и действия- не. Фундаментът на любовта е един и същ, другото, различията, са бонусите. Те варират.

Пак стигаме до представата на всеки за "уважение, грижа и действия".
За някои проявата на любовта са цветята, комплиментите, единият мие чиниите, другият ги бърше и реди......
За други е да се скъсат от бачкане, за да задоволи всичките си прищявки "милото". СамО, според нуждите и вижданията си.

# 73
Така.Аз дотук разбрах,че хората трябва да обичат,според представата на всеки как иска да бъде обичан..Аз съм на обратното мнение.Не може да влизаш във връзка със претенции и шаблони,как и какво да прави другият за да си окей..И ако той,те обича по-свой начин,а не твоя,значи има разминавания и край на връзката...А ако и другия има такива изисквания става голяма борба на Егото."Аз искам това,аз това....даваш ли..не даваш...хайде тогава..чао...не сме на една вибрация...Всяка връзка започната по този начин,е обречена в самото начало....
Без претенции,без изисквания,без "рамки"...обичаш другият човек заради това,което Е..Приемаш, без да искаш,повече и повече.Защото започне ли единият да иска да му се "отблагодарят"затова че обича и се грижи за другият.....края е ясен....Защото това не е любов,а сделка...Аз давам .а ти даваш по-малко.....значи не сме един за друг..
Не знам дали съм прав...но това е мое виждане за нещата....

# 74
  • Тра-ла-ла
Вероятно и психопатите обичат по свой начин жертвите си...по извратен начин. И какво ги топли клетите хора, че това отношение също се титулова като "обич"?

Общи условия

Активация на акаунт