Бял списък на хотели в страната - Тема 4

• 136 277
  • 751
  •   1
Отговори
# 570
А плаж има ли и какво е положението там?

# 571
Сийка, ако питането е към мен - да, има малко плажче точно под хотела /даже два/, но понеже ние не стоим на плаж,т.е. не се печем на пясъка, не съм оглеждала как е точно. Ние се къпем основно и когато сме "на плаж" сме почти изцяло във водата. Откарваме с часове без да излизаме.
Към нашия хотел има едни "слънчеви тераси" точно над плажчето - те са с шезлонги и чадъри и хората от хотела предпочитат да отидат май там, до водата е съвсем близко. Изглеждат добре за хора, любители на летния загар. Когато сме минавали по обяд от там, виждам, че шезлонгите са пълни.
Ние ходим на друг плаж, който ни е любим отдавна - там почти няма хора, наблизо ни е и се къпем с часове, без водата около нас да е пренаселена.
Най-пълно е обаче около басейна - шезлонгите са заети към 10.00 часа почти изцяло. Има доста семейства с деца, които предпочитат басейна. Много е чисто, лично мен това винаги ме впечатлява - как са поддържани общите пространства.
Пълно е с барове, храна - ако човек иска, винаги може да се нахрани, дори когато не е време за ресторант. Всичко е включено в инклузива.

# 572
Към теб ми беше въпросът, благодаря, че отговори. Просто не сме почивали в Несебър и Слънчев бряг от 30+ години, а за нас плажът е много важен, затова попитах. Simple Smile

# 573
Ние до 2020 също не бяхме ходили много по нашето море, но сега тук щъкаме свободно и затова го предпочетохме втора година. Аз от малка си имам по Несебър любими плажове и сега си ги припомних. Питах за този хотел из теми, но никой нищо не сподели. Затова реших аз да пиша. Понеже вече имам впечатления. Пълно е с чужденци, май от цял свят.
Допадна ми в близост и "Свети Пантелеймон", който пък е съвсем до нашите плажове. Днес го разглеждахме на място и резервирахме за септември там. За него, ако го харесаме след престой, пак ще пиша.

# 574
Аз почивах миналата година в Свети Панталеймон и съм много доволна. Има малка ивица свободен плаж, по-големият е на Спортната академия ако не се лъжа. Приличен плаж, не мога да кажа кой знае какво, има барче, шезлонги и чадъри се плащаха.

Хотелът обаче е чудесен. Много стилно обзаведен, свежи стаи, чисто. Гледката е към целия залив. Закуската беше супер разнообразна за семеен хотел, може да се отнесе и в стаята - редовно си хапвахме на терасата. Има приятен басейн със стъклена тераса, виждаш си морето докато лежиш. Ресторантът е известен, идват хора от Несебър и Слънчев бряг, той си е отделно от хотела, но ако не бъркам имаше отстъпка за гостите. Вкусно готвят, имаше доста неща в италиански стил и морски. Цените са софийски.

# 575
Много сме доволни от Сол Несебър Палас - обслужването е чудесно, храната е вкусна, чисто е, стаите са големи и добре поддържани, басейнът е топъл, работи и вътрешен, и СПА-то. Нямаме никакви забележки, само похвали.

Може ли да опишете храната.
Колко често има морски дарове и месо различно от пилешко, свинско и телешко.

# 576
  • Somewhere far away
 Феникс апартаменти - Несебър.
Къщата е доста голяма, в стаята  си имаме всичко - и котлон, и хладилник и ел. кана. Интернета също беше на ниво. Мястото го има в букинг ако някой се интереесува от снимки и повече такива подробности. Стаята е достатъчно голяма, има място за всичко, има къде да си направиш едно нес кафе сутрин например, защото аз обичам да си пия първото кафе вкъщи, а не навън. Домакинът е супер мил и добър човек , който винаги е готов да помогне!
Хора има, но не е блъсканица, което  ми харесва много. има и много чужденци.
Малко е далеч от центъра, но  на мен разходката ми се отразява много добре и всъщност не се усеща и не ме изморява, а и движението е полезно.  за човек който го мързи да ходи обаче може би не е най-удачния вариант.

# 577
  • Sofia
Малко извън морската тема съм, но влизам да похваля хотел Aquasun hotel and spa в Сандански. Изкарахме страхотен уикенд.
Хотелът е малък, по-скоро тип семеен, но модерен. Изглежда доста нов, обзаведен с вкус, стаята ни беше много приятна, имахме голяма веранда.
Спа-то е чудесно. За първи път попадам на толкова приятна вода в басейна, обикновено ми е студено или горещо в минералните, а тази беше точно приятна, за да си плуваш цял ден. Уточнявам, че басейнът е закрит, но от него се излиза на голяма тераса с шезлонги на слънце. Има релакс стая, джакузи и хидромасаж. Всичко е много чисто, приятно, а персоналът е изключително любезен. Освен това беше много спокойно. Резервирах много набързо и не съм преглеждала подробно цени, но сега поогледах и ми се струва, че цената е доста по-ниска от другите прехвалени хотели наоколо. Уточнявам също, че закуската не е на блок маса, а с избор на няколко варианта от меню.
Като единствен недостатък за част от хората би могло да е, че е на хълм и отнема около 10-тина мин да се спуснеш по пътя към парка, а нагоре може и да е малко по-бавно за по-възрастни хора. За нас беше приятна разходка, като изключим, че пътят не е с широк тротоар. В някои коментари виждам, че се говори за някаква пряка пътека до парка, ние не я видяхме. За компенсация на този недостатък - гледката към града е чудесна.

# 578
Много сме доволни от Сол Несебър Палас - обслужването е чудесно, храната е вкусна, чисто е, стаите са големи и добре поддържани, басейнът е топъл, работи и вътрешен, и СПА-то. Нямаме никакви забележки, само похвали.

Имаш предвид дивеч и жабешки бутчета ли
Извинете за Спама, не се сдържах

# 579
За 5* хотел (минал покрай 5*) искам да сравня с годината преди ковида, когато българите там бяхме изключение. И много добре им знам менюто, 3 поредни години ги посещавахме, но миналата удариха яко дъното.

# 580
Малко извън морската тема съм, но влизам да похваля хотел Aquasun hotel and spa в Сандански. Изкарахме страхотен уикенд.
+1. Мнението ми е идентично с това на NBM. Изкарахме един много добър уикенд в края на юни. Добавям само,  че за мързеливите като нас може да си паркирате колата на паркинга на Хотела в центъра  , мисля Сандански беше или пък да ползвате такси.

# 581

Храната беше наистина чудесна. Ние сме четирима с различен режим на хранене. Аз ям почти безмесно, но обичам риба и точно морски дарове. Мъжът ми откара на миди и скариди с вино всяка вечер. Децата са месоядни и освен традиционното свинско и пилешко /не кайма, а чисто месо/, имаше редовно телешко и пуйка, имаше и  агнешко. Малкият син пък изкара на пуешки филета - много му харесаха. Салати - разнообразни. Десертите бяха също невероятни. Плодове имаше постоянно. На баровете край басейна има винаги сладоледи, пици, хот-дог и т.н., плюс коктейли и всякакви напитки.
За миналата година не знам. Тя беше откачена година. Повечето заведения бяха полу-празни в Несебър /два пъти ходихме/. Тази определено не е така - градът е пълен, заведенията - също. За ковиди и тем подобни направо забравих през тези дни.
Много сме доволни и затова ще повторим дестинацията през септември, но ще сменим хотела с по-близък до нашите плажове.

Аз почивах миналата година в Свети Панталеймон и съм много доволна. Има малка ивица свободен плаж, по-големият е на Спортната академия ако не се лъжа. Приличен плаж, не мога да кажа кой знае какво, има барче, шезлонги и чадъри се плащаха.

Хотелът обаче е чудесен. Много стилно обзаведен, свежи стаи, чисто. Гледката е към целия залив. Закуската беше супер разнообразна за семеен хотел, може да се отнесе и в стаята - редовно си хапвахме на терасата. Има приятен басейн със стъклена тераса, виждаш си морето докато лежиш. Ресторантът е известен, идват хора от Несебър и Слънчев бряг, той си е отделно от хотела, но ако не бъркам имаше отстъпка за гостите. Вкусно готвят, имаше доста неща в италиански стил и морски. Цените са софийски.

Благодаря за отзива. И на нас ни хареса точно хотела и близостта до плажовете и водата и затова резервирахме за началото на септември. Срещнахме там случайно наши съседи и точно ресторанта също похвалиха. Доляха, дето се казва, капката и взехме решението. Smiley
От рецепцията ни казаха, че басейнът на хотела е със солена вода и ни заведоха дори да опитаме.

Последна редакция: пн, 26 юли 2021, 10:27 от Judy

# 582
  • There I was on a July morning
Ние бяхме през уикенда в Хот спрингс медикъл и СПА, с. Баня. От всичко сме доволни - чистота, любезен персонал, разнообразна храна, топли басейни, достатъчно шезлонги около басейните, при все, че хотелът беше пълен. СПА-зоната беше почти празна, то и аз не съм я ползвала, но имаше различни екстри там.

Също искам да похваля другия хотел, посетен това лято - Белвил, в к. комплекс Дюни, но за него писах подробно в темата за комплекса.

Последна редакция: вт, 27 юли 2021, 13:59 от Скубиду

# 583
  • София
С две ръце ЗА Инфинити във Велинград!
Чисто, широко, изхранване на блок маса, но има достатъчно разнообразие. А ако ви се хапва вкусно обедно меню потърсете ресторант Скабрин, на 15 мин с кола е. Скромно ресторантче,  вкусно и цените са на 1/3 от всички други прехвалени места. Simple Smile

# 584
Тез цени - като на Златоград, където бяхме пролетта - хотел Кристал. В Александровите къщи, впрочем, също не беше скъпо.

Общи условия

Активация на акаунт