Дебели деца - как да сме деликатни?

• 12 682
  • 297
  •   1
Отговори
# 180
В бъдеще (обозримо мисля,след 40-50 години:)),когато отпадне кеша,всяка застрахователна компания ще има достъп до потребителските сметки на клиента...Получил си инфаркт или инсулт ,обаче виждаме,че ежедневно си купувал цигари,алкохол..Няма обезщетение и и лечението си го плащаш сам ..
Мъхъм. Също така, ако в потребителската сметка няма данни за редовно купуване на презервативи, лечението на сифилиса си го плащаш сам.

Най-вероятно и това.
Мисля,че ще има потребителски профили и групи..Мисля и,че % -тът на вноската за здравното осигуряване и застраховката ще е по-висок за потребителите с "рисков" профил.Пушачи,употребяващи алкохол,нездравословна храна и т.н...

# 181
Хората получават инфаркт на 20 години. Колко да са изпили? Пък кварталните пиянки са си всеки ден на същото място с патрончето ракия сварена незнайно къде.
Моля за научно обяснение що така?

# 182
  • Другата България
И кой ще контролира каква храна ядеш и по-скоро кой ще прави характеристика на продуктите - кои са здравословни, кои не са? Thinking newsm78
В сферата на фантасмагориите го слагам това аз.

# 183
Хората получават инфаркт на 20 години. Колко да са изпили? Пък кварталните пиянки са си всеки ден на същото място с патрончето ракия сварена незнайно къде.
Моля за научно обяснение що така?
Ми питай някой учен,що тука питаш?

И кой ще контролира каква храна ядеш и по-скоро кой ще прави характеристика на продуктите - кои са здравословни, кои не са? Thinking newsm78
В сферата на фантасмагориите го слагам това аз.

Що пък някой да те контролира,първо да не си овца,и второ,на кой пука?
Като ти е кеф да се тъпчеш с фаст фууд и болуци,което е видно от потребителското хистори на плащанията,просто няма да получиш пълен пакет лечение,какъвто би бил потребител който не употребява такива храни.

Характеристиките вече са направени,ако не си наясно с категорията "полезни и вредни" храни,има инфо бол,погледни.. 

# 184
Защото останах с впечатление, че има такива тук.

# 185
В бъдеще (обозримо мисля,след 40-50 години:)),когато отпадне кеша,всяка застрахователна компания ще има достъп до потребителските сметки на клиента...Получил си инфаркт или инсулт ,обаче виждаме,че ежедневно си купувал цигари,алкохол..Няма обезщетение и и лечението си го плащаш сам ..
Мъхъм. Също така, ако в потребителската сметка няма данни за редовно купуване на презервативи, лечението на сифилиса си го плащаш сам.

Най-вероятно и това.
Мисля,че ще има потребителски профили и групи..Мисля и,че % -тът на вноската за здравното осигуряване и застраховката ще е по-висок за потребителите с "рисков" профил.Пушачи,употребяващи алкохол,нездравословна храна и т.н...
Само не ми стана ясно в това прекрасно бъдеще кой ще се грижи за тотално лишените от чувство за хумор. Щото и това е нездравословно Simple Smile 

# 186
  • Другата България
Не само дебелите.
Също не искам да се плаща лечение на пушачите
Rolling Eyes Не така де, и съм дебела, и пуша.
И си внасям осигуровки. И не се смятам за втора ръка човек.
Що пък някой да те контролира,първо да не си овца,и второ,на кой пука?
Като ти е кеф да се тъпчеш с фаст фууд и болуци,което е видно от потребителското хистори на плащанията,просто няма да получиш пълен пакет лечение,какъвто би бил потребител който не употребява такива храни.

Характеристиките вече са направени,ако не си наясно с категорията "полезни и вредни" храни,има инфо бол,погледни.. 
Ахаа, потребителското хистори на плащанията...Ясно. Чиста фантасмагория. Поне за мен де. Laughing
Знам за общите характеристики, за индивидуалните питах, но ми се изясни ситуацията от обяснението ти.

# 187
Защото останах с впечатление, че има такива тук.

Кои са?Да се преброят поименно,че да ги поразпитаме повече.Аз ,обаче,такива в темата не видях..

Най-вероятно и това.
Само не ми стана ясно в това прекрасно бъдеще кой ще се грижи за тотално лишените от чувство за хумор. Щото и това е нездравословно Simple Smile  
Никой.Контролът над емоциите,от емоционална интелигентност,ще бъде издигнат в култ до крайност..Принципно,ми е все тая..Ще съм на 100 години,дай Боже,мисля до 111 да кеся и да гледам кво се случва..

...Ясно. Чиста фантасмагория. Поне за мен де. Laughing
Знам за общите характеристики, за индивидуалните питах, но ми се изясни ситуацията от обяснението ти.

Мхм...То и аз така като гледах на Сънчо летящата чиния и си виках,егати фантасмагорията,ама се оказа,че  "хаунабе"-тата на Хитлер,ги е имало още от преди Сънчо..
Купон да става..

Последна редакция: сб, 25 май 2019, 21:04 от Какво?

# 188
Добре, де, а защо тогава не лекуваме болестта, а все се въртим около симптома. Защо не се обявят за забранени вредните храни, алкохола, цигарите. Да е забранено производството им, продажбата им и да има подсъдност за нарушение на забраната. Защо щом се стремим към по добро общество, по здрави хора, по здраво поколение не бием в тази посока, а все удряме по слабостите на хората. Значи първо се прави всичко за да се "зарибят" хората по "вкусната вредна" храна, производителите бълват с тонове отрови, рекламирайки ги все едно рекламират някакво чудо, а после хората виновни, че яли и пили, че и пушили. Първо ни внушават, че това е хубаво, после крякат, ама дебели сте. Ееее, ами я да вземат да се изяснят най накрая. Пък после застрахователите нямало да плащат на тез и онез. То, ако ги питаш застрахователите - те и сега на никого не искат да плащат и все правят всичко възможно да не платят, пък какво остава за необозримото бъдеще където ще им се даде карт бланш. Медала винаги има две страни, не бива да забравяме това.  Никой не се стреми обществото да е здраво, никой не го е еня, хората станахме много, пренаселихме я тая планета и ... се прави май всичко възможно да се ограничи популацията на всички фронтове и по всички възможни начини.

# 189

Хммм, а как застрахователната компания ще прецени дали здравословната маруля, която си ял ежедневно, не е била натъпкана с нитрати? Дали на пълнещите телата си с нитрати, хормони и антибиотици от месото и яйцата на нещастливи кокошки им се полага лечение по здравната каса?

# 190
Добре, де, а защо тогава не лекуваме болестта, а все се въртим около симптома.

Поздравления!
Въпросът често пъти е по-важен от отговорите:)

Хммм, а как застрахователната компания ще прецени дали здравословната маруля, която си ял ежедневно, не е била натъпкана с нитрати? Дали на пълнещите телата си с нитрати, хормони и антибиотици от месото и яйцата на нещастливи кокошки им се полага лечение по здравната каса?

Не бе..ще е в степени и %..
Пиеш,пушиш,ядеш чипсове маргарин и кренвирши..еди си кви проценти на вноски и коменсации
Ядеш нитратни марули от супермаркета и пилешко филе с хормони - друг %

# 191
Явно затова се намесва държавата. Че хората не сме много хора.
А и колко си мислят, че са здрави, а са с девиации.
Баш !
А, много моля , аз без храна мога, но без 5, 10 цигари не мога . И съм по здрава от тъпчещите се с мазнотии..даже има изследвания ако не знаете че цигарите са помалко вредни от лошата и изобилната храна

# 192
А темата беше за дебелите деца .....

# 193
Правилно. Да се върнем на темата. В Канада, където затлъстяването има епидемични стойности (https://www150.statcan.gc.ca/n1/pub/82-625-x/2015001/article/14185-eng.htm), приемливо ли е да намекнеш на родител, че детето му е затлъстяло и да му препоръчаш да вземе мерки?

# 194
Вече написах, че това доктора му го казва в прав текст и му предписва мерки. Нямам тук в обкръжението си дебели деца, та затова не се налага нищо да им казвам. Хм, погледнах само, че графиките са от 2014 и нищо не им се разбира...

Общи условия

Активация на акаунт