НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 958
  • 752
  •   1
Отговори
# 405
И аз хапвам до засищане,  а ръката ми е мъничка.И гледам пържолката да е мазна и зеленчука готвен/запечен със сметанка/сиренце.Един леген зелена салата да изям ще съм надута и гладна.
Има хора,които имат нужда или от мярка или от сметки. Само исках идея да дам.

# 406
Аз съм на мнение,че е добре да си осигуря разнообразие,защото и най-вкусната пържола много бързо омръзва.най лесно ще е да изкарам няколко дни на яйца и риба,и бързичко няколко кг ще си отидат.Не искам така.Трябва ми режим който да е много близък до "обикновенните човеци",такъв който мога да спазвам до живот.За в момента съм се спряла на този.За сега идеята ми е да спра да качвам,да се успокои този кантар,тогава ще вида да намаля въглихидратите до минимум,да карам стриктно поне месец.За никъде не бързам,от плажа не са ме връщали защото съм дебела,пак няма да ме върнат.

# 407
Проблемът е не че някой е дебел, а че този някой е дебел защото не е здрав. Ако сме само дебели, но здрави, всичко е 6. Лошото е, че по-често това не е така.

За протокола, на мен пържолите не ми омръзват  Laughing

# 408
И на мен... Simple Smile  4-та година ги ям, все така вкусни са ми. Не ям само пържоли де... Ям и дреболии, и ребърца, и пуешко, и патешко, риби - печени, пържени... Аз обичам да готвя и си угаждам. Днес пекох цяло парче контрафиле с подправки, мас и вино. Ядох с майонеза, маслини и салата. Мъжа ми купил след работа телешки мозък и сърце, та утре съм на варено /запържено после сърце. Мозъка още не съм решила как да го правя...

# 409
Аз редовно си пека агнешки сърца и много обичам пилешки дробчета. Обожавам и пилешки сърца - ям ги като семки  Joy, но туксе намират трудно.
Така и не се научих да правя домашна майонеза. Не ми се получава и това си е, а тази в магазина не става.

# 410
  • София
Домашна майонеза правя от поне 15 години.
 Слагаш 1 цяло яйце в купата на пасатора, сол, малко лим.сок и сипваш зехтин 2 пъти повече от яйцето. Започваш да разбиваш с пасатора, ако не стане достатъчно гъсто добавяш още мазнина. Децата не лизват купешка, само тази .

# 411
Благодаря! Аз пасатор нямам и се опитвах с блендера, но става супер рядко като чорба. Може би там ми е проблема.

# 412
  • София
Ще задам един еретичен въпрос, но как стои въпроса с алкохола? Визирам виното/бирата? Прочетох огромно количество информация, и на няколко пъти се спомена тук-там че не е препоръчително, но при положение че говорим за пожизнен начин на живот може и да не съм разбрала съвсем?

# 413
Бирата е течен хляб...

Винцето....по .може сякаш понякога. ☺

# 414
Току що във ФБ обясних, че трябва да се живее с това.
Алкохолът пречи,защото черния дроб най-напред него обработва,а всичко друго складира. Това е на теория.
На практика: всеки според целите си.
Аз исках да отслабвам като запазя чаша вино или бира от време на време. Става,но по-бавно.
Естествено може да се живее и без алкохол, но всеки си избира 5-10 %храна удоволствие (торта,сладолед,бира...)..
Не пречи ,като останалите 95-90% са както трябва (това Милко го каза, като го бяха видяли да яде торта за рожден ден на приятел )
Допълвам с нещо,което съм чувала тук да казват:избирай между вино или десерт, не и двете ! Сега не е нужно всичко изброено и в един ден/седмица да ви е храна удоволствие!

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 21:57 от Анонимен

# 415
Много хубава презентация за мазнините и колко са важни.
(на английски)
https://www.youtube.com/watch?v=af7JrE4XvXw

# 416
Ще задам един еретичен въпрос, но как стои въпроса с алкохола? Визирам виното/бирата? Прочетох огромно количество информация, и на няколко пъти се спомена тук-там че не е препоръчително, но при положение че говорим за пожизнен начин на живот може и да не съм разбрала съвсем?

От алкохола аз лично съм се насочила към сухото червено и бяло вино като най-ниско въглехидратни. Бирата не е препоръчителна.

Алкохолът забавя отслабването, на нисковъглехидратни режими изглежда и да те хваща повече...

Ето тук с картинки е посочено как стоят нещата с различните алкохоли, има и някакви нисковъглехидратни бири, но не знам доколко са откриваеми в България:

https://www.dietdoctor.com/low-carb/alcohol

# 417
Бирата ми е мъка и на мен, но с времето мина в графа редки "лакомства", приела съм че няма да ми е ежедневие. От време на време ще си сипя чаша (или дори половин чаша) сухо вино с вечерята, но дори това е рядкост.
Имаше коментари в темата за ИР с обяснения че пийнеш ли дори малко алкохол, той е приоритет на черния ти дроб да се справи с него и всичко друго остава на заден план, не помня подробностите но беше много добре обосновано.
Освен това, алкохолът при повечето хора повишава и апетита... едва ли точно това искаш в момента, сама каза че огладняваш по-често отколкото ти се иска. Това може да ти е ориентир и за храните, които да избягваш - обръщай внимание след каква храна по колко време минава преди да огладнееш. Ще установиш че някои храни те разяждат повече от други, тях съответно ги избягваш и обратното.
А и ако не се лъжа, ти спомена че приемаш метформинов препарат... за него пък хич не съм убедена че е редно да се съчетава с алкохол.

# 418
Точно така, от алкохол се огладнява. Освен това е много калоричен сам по себе си. Хем си гладен и с празен стомах, хем си глътнал доста калории.
Хубавото е, че се свиква без него. На мен отдавна не ми липсва и на събирания само близвам ръба на чашата по задължение.

# 419
И аз в режимните редици Simple Smile

Имали момичета,които правят лунен фаст ?

Общи условия

Активация на акаунт