НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 910
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Браво, Жаки! Адмирации!
Аз пък направо незнам какво ми се яде Confused гладно ми е, а нямам идея какво ...тъпа работа.

# 571
Страхотно тяло, Жаклин! Blush
Би ли дала едно примерно дневно меню, че и аз искам да оставя месото за известно време.

# 572
Стела, не го оставяй:) месото си е основно в режима. Не знам дали прочете аз съм от мниго години на режима, загубих им края.
Затова имам различни периоди.
За всичкито това време се научих да се вслушвам в тялото си и да не гледам другите.
Та ти си гледай само теб, следи си кое как ти се отразява. Аз съм имала години в които от плод и зеленчук първо се подувах ужасно, второ качвах. А сега не е така, тоест режима ни лекува. Нямам газове, нямам колит нищо!
А първите седем дни карах само на сурови  храни плюс ядки и по 2 броя авокадо.
И ни веднъж не се надух.
Днес вече яйца си ядох и ми бяха вкусни:)
Меню как да ти дам- печени зеленчуци с масло, салати с авокадо и зехтин, ядки сурови.
Джанки, сливи и малини ям от плодовете.
Но това не е съвсем ок, ако качваш от млечни, ако се подуваш от много зарзават.
Това ми е временно хранене.

# 573
  • Пловдив
Жаки, виждала съм те и друг път! Heart Eyes
Ти си машина!

# 574
ах, Жаклин, прекрасна си, браво на теб
мускулите на ръцете много ме впечатлиха Simple Smile

# 575
Херцен, от йогата са! Аз с тежести не тренирам.
То сега на тази снимка така съм застанала иначе са ми слаби ръцете на живо, но са мускулести. Аз практикувам тежка йога, която оформя много добре. Ниска съм и фитнеса не е мойто нещо:)

# 576
Страхотна си Жаки Heart Eyes Истинска мотивация Nature Fire Не зная от колко кг се моделираш,но не мога да си представя да си имала повече от 4-5 килограма,които си искала да елиминираш Simple Smile

Кой уред от тези https://www.philips.bg/c-m-ho/cooking/multicooker-and-rice-cooke … egory.p-grid-icon е твоя ?  И какво е това мниго масло ? : )))

# 577
Да, моят е първия, големия размер.
Ами за деня понякога и 50-60 гр ГХИ, зависи какво съм яла, какво ми се е искало. Не го пестя хич масълцето:) То реално ме държи сита.

В най- лошите си периоди съм била към 57-59 кг. Не знам с точност. След ражаднето до 64 май бях🤪🤪
Сега съм между 51-52.
За моя ръст са много свалени мазнини това.
Защото тогава ди бяха мазнини, а те са много обемни.
Сега съм тежка, но не ми пука. Кантарът не ми е фактор. Гледам как дрехите ми висят и това ми стига:)

# 578
Жаклин, наистина изглеждаш перфектно, поздравления! Обаче нещо ме озадачи - казваш, че си на режима от много години, а чак сега си свалила нежеланите килограми, и то със смяната на храната. Това ми звучи направо обезкуражаващо.

Иначе на Байкова диетите са на този принцип - около 10 дни на един режим, после на друг, на трети, защото тялото привиквало към всеки режим и след известно време спирало да сваля.

Лично за мен изводите от краткото спазване на режима са, че с мляко и яйца нищо не се сваля. Преди време бях правила една популярна диета на този принцип - месо и салати без ограничения, без яйца и млечни. За 20 дни свалих 6 кг и интересното беше, че няколко дни след като спрях диетата, продължавах да свалям. При майка ми режима върви добре, обаче тя преди това ядеше доста тестени храни и сладко и нямаше как спирането им да не доведе до загуба на тегло. А аз реално хляб и сладко почти не ядях, от въглехидратите злоупотребявах най-вече с ориз и картофи.

Чудя се дали да не си направя изпитаната диета - лечебното гладуване на Лидия Ковачева - и после, като сваля основните килограми, да продължа с ВМ-НВ. Тъкмо лятото да не пропускам сезонните плодове - дини, пъпеши, праскови, които се препоръчват при лечебното гладуване. Между другото последните научни открития за автофагията изцяло потвърждават теорията на лечебното гладуване. Аз когато го правих за първи път, беше за да лекувам заболяване и наистина се излекувах. Лошото е, че това е режим, който се прави за определени кратки периоди и после много лесно се връщаш към вредното хранене.

# 579
Ами не, свалих последните 2 сега:)
За плодвете ти си знаеш, ако си здрава и ако търсиш само отслабване и то бързо, може би този режим не е твоят.
Твоа не е диета и няма как да ти кажа ще свалиш за месец 5 кг.
За протеиновите режима мнението ми е негативно. Има си грам необходим протеин на грам активно тегло, остатъка си се превръща в глюкоза.
Аз акъли за начин на хранене отдавна не давам.
Всеки си отговаря за тялото. Аз само не искам да ме питат що ям по 8 яйца и няма ли да умра от някое съдово заболяване, ми не няма:)
Чувствам се великолепно, здрва и енергична съм повече от всякога. Ям когато каквото ми се яде. Включително вече мога да си позволя и някой плод без да имам негативна реакция, което ми дава надежда, че ИР не е доживотна присъда.
За мен НВ ВМХ отдвна не е режим или диета, това си е храненето ми до живот. В годините съм варирала и пробвала всичките му варианти.
За фастовте съм твърдо за. Доста дълго се хранех 1 разово.
За яйцага не съм съгласна аз си свалям идеално от тях, а ям по 8:) с Масло с сирена.
Та дали да правиш гладуване или не си решаваш само ти. Желая ти здраве Simple Smile💐

# 580
  • пак там
Момичета, нещо съм се разкиснала и се замислих за тахановия  хляб. Това обаче, което ме притеснява е:

Цитат
Сусамът има гликемичен индекс 2 и гликемичен лоудинг 26.2.

На мен все още ми е трудно да определям подходящите храни извън класиката "зеленчуци-месо-яйца" и да разширявам асортимента.

Вярно ли е това с лоудинга и как ви влияе тахановият хляб?

# 581
  • Пловдив
Жаки, с уреда на Филипс бавно ли се готвят нещата?Т.е. занимавка ли е или те улеснява? Simple Smile

п.п.И аз искам да имам енергия за трима, че такава меланхолия ме налита, че сама не мога да се понасям...

# 582
Мистик, вратни паржоли 8-9 Мин. Сьомга 8-9 Мин. Зеленчуци 12 Мин. Кюфтета малко повече към 14-15, зависи как ги харесваш.
Категорично ме улеснява докато нарежа салата ми е готова рибата. Преди по 40 Мин работеше голяма фурна за 300 гр сьомга.
Ако исках да си нося обяд трябваше от вечерта да го готвя. А сега докато взема душ яденето ми е готово.
Седи ми от 2-3 г уреда и чак сега започнах да го ползвам, що не ме питай🤪🤪🤪
Смятам да взема лидълския за майка, 145 лв.
И ще видя дали върши същата работа.

# 583
  • Пловдив
И аз за него се глася Ill ама докато ида и май ще го раграбят..
Благодаря ти!

# 584
  • Враца
В ОЛХ има същият на цени от 80-90 лв.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт