НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 916
  • 752
  •   1
Отговори
# 555
Генерално, количеството не е от значение, защото се предполага, че не можеш да преяджаш редовно с мазнини и протеини. От личен опит казвам, наистина е трудно.

Грамажите и порциите са ориентировъчни, не задължителни.

Това и мен ме интересува от онзи ден, когато споделих с приятел, който е бил на режима и рязко е свалил , че направих шишчета. В сурово състояние месото беше 800 гр , отделно сложих резени чушки и лук. Той каза, че това количество храна е за 4ма човека , а не за двама, както ние ядохме с мъжът ми.
Не меря, не следя калории и ВХ.

# 556
  • София
Принципа е да хапваш докато усетиш че си заситен, иначе има опасност да хапнеш нещо друго след това, което не е подходящо, за да усетиш ситост.

# 557
Много съм доволна аз. Чувствам се идеално, дрехите леекинко са ми по- свободни. Забелязвам обаче, че в краката имам по- голям успех, отколкото в тумбака , а всъщност той ми е целта. Не правя упражнения, защото съм с диастаза. Но май трябва да се поинтересувам какви упражнения мога да правя, за да се поприбере и корема.

# 558
Има специални упражнения при диастаза, погледни в нет-а, пълно е.
И аз съм доволна, но при мен става бавно, защото обичам млечни и не се лишавам от тях. Трета седмица - кило и половина надолу.
Забелязах, че се засищам с по-малко храна, стомахът ми се сви.

# 559
Аз съм почти два месеца на режима и съм свалила 3 кг , но съм с ИР и хипофункция и кг , които има да свалям са около 10 - затова става бавно. Честно казано сигурно ако премахна млечните ще се размърдат нещата , но не мога все още да се настроя на тази вълна - доста време ми отне да изчезне глада ми към сладко . Отделно хапвам и по 1-2 плода на ден , през зимата не вкусвам , но в този сезон ми е трудно. Знам ,че не е препоръчително за ИР , но се надявам с времето да ги премахна. Гледам да ми се случват нещата по -бавно , за да не се откажа бързо , като зарежа всичко, което обичам. Хубаво , че поне с хляба и тестото нямам проблеми - не са ми от  любимите храни.

# 560
  • Пловдив
Е...как бавно??? За 2 мес.това е супер резултат! Аз не мога така...

# 561
Честно казано очаквах по-бързо да се случват нещата , но аз отглеждам тези кг вече 4 год, от както родих . Цял живот бях слаба и не съм тормозила организма с диети, но явно безконтролното ядене на сладко си е оказало влиение и си докарах до ИР - резултата е ясен .

# 562
Аз от млечните консумирам само сметана в кафето сутрин. Но и без него мога. Аз за 2 месеца съм -5. Мъжът ми -8

# 563
Какво е ИР?

# 564
  • Sofia
Инсулинова резистентност

Нито ми се готви,нито яде...спи ми се и ми се мързелува Confused
Но никой не ме пита и все пак ще трябва нещо да приготвя за останалите и за мен и реших да е пилешко от бут с чушки,чесън,лук,джинджър,сусам...нещо като китайско...става бързо и е вкусно+таратор  Blush

Последна редакция: сб, 06 юли 2019, 12:30 от Doli

# 565
Аз съм на печена пъстърва с розови домати днес. С добавен зехтинец, че е суха рибката....

# 566
Аз едни пържоли от пилешки бут ще метна на тиганя и със салатка от татковата градина Heart

# 567
Аз съм на таратор и малко домашна луканка,за вечеря барбекю със салата.

# 568
  • Благоевград
Момичета, излязоха ми резултатите от ОГТТ, развила съм гестационен диабет.
Кр. захар на 0 мин. - 5.05
кр. Захар на 60 мин. - 8.39
Кр. Захар на 120 мин. - 8.60

Гликиран хемоглобин - 5.1

До сега толкова лоши резултати не съм имала никога. Винаги кръвната захар ми е била в норми с обременяването, инсулинът е хвърчал във въздуха. Заради гадането първите 4 месеца ядях много въглехидрати и това веднага ми се е отразило  Confused Много се притеснявам да не мина на инсулин, но се надявам да успея да се справя само с хранене. Все още обаче сутрин не мога да ям яйца за закуска или нищо с яйце и нищо мазно. Пробвах с чушка с пълнеж, ми след 2 часа огладнявам и до 12 едвам изкарвам, ако нямам зеленчук да хапна. Ще направя сега 2 дози опалянки, и ще си правя 2 сандвича с тях, да видим как ще потръгне.

# 569
Момичета има два размера Филипс моят е от големите, защото ние сме 4-ма и си ядем:)
Има и по малък вариант.
Както казах и много по- бюджетни има.
Аз тъй като съм от години на режима, преди месец и малко нещо ми стана и напарво не можех да помириша месо и голям зор видях.
Та от 40 дена карам на - печени във Филипса зеленчуци, авокадо, ядки, масло, мниго масло, в което си готвя спанак и други разни неща.
Ядки по 70-80 гр. Животинско изключая маслото не бях яла. И напарво се стопих!
Явно за 3-4 години че и повче се преситих и имах малко нужда от смяна, за да се раздвижат нещата. Изчистих мазнините по караката които ми бяха най- проблемни. Стигнах си теглото от точно преди 10 г, когато ми започнаха метаболитните пробеми и започнах малко по малко да качвам. Та сега за пръв път от толкова години се харесвам! Много!
Лицето ми светна, дали от толкова зеленчуци, дали от мниго масло, дали от суровите неща, не знам от какво е, не ме и интерсува:) Важнито е че си постигнах целта! Бутнах 3 кг за малко повече от месец! А имам енергия за трима!
Спортувам страшно много всеки Божи ден по 8 км мн бързо ходене в кардио с пулс между 130 и 140. И по час и половина йога. Започнах и по серизно да се занимавам с медитация и се чувствам спокойна и в мир със себе си.
Не знам дали си достигам мазнините вероятно не. Но не ме интерсува. Слушам си тялото. Ям каквото иска в момента.
Миналия ден за пръв път от доста време ядох барбекю, ма не ми върви.
Все на салати и таратор ме кара.
Не се насилвам, ще дойде времето на мръвките пак:))

Общи условия

Активация на акаунт