НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 765
  • 752
  •   1
Отговори
# 675
Леко ти е от кетозата.
Кг са изчистена вода...нищо повече.
Слънчоглед не е ок...

Може да пропуснеш хранене.☺

# 676
мога ли да пропускам смело хранене или не? Днес ми е ден трети едва, не съм изобщо гладна.
Ядеш когато си гладна, като не си гладна не ядеш.  Peace

# 677
Ясно, ясно, че загубата на тегло е от водата, нооо дори само това да спечеля, съм щастлива. Беше ад с тези отекли крака, като цимент.
Благодаря ви Heart

# 678
Ама леко с бирата Wink

# 679
Тъкмо щях да попитам дали някоя е съчетавала режима с кърмене Simple Smile И как се отразява. За дюкан знам, че олекотената версия е и с малко плодове, но тук така или иначе малко са позволени. На мен те са ми основната мъка.
Аз сега започвам и се уча в движение, като за сега не твърде стриктно, но целта ми е предимно да се изчистя и да спра с гадната храна. Да попорасне малко малчо и да посвикна с режима и ще отрежа и последните изкушения. Често казано малко си ме е страх на тема кърмене да не направя беля, ако директно откажа всички въглехидрати, захари и т.н С каката много напълнях именно по време на кърменето - цял ден вкъщи с неконтролируемо ядене на тесто и сладко не беше добра идея Simple Smile

И аз да кажа за себе си на новодошлите - на режим от 1 септември 2016 г. Започнах от 64 кг на 162 см, с ИР и ПКЯ. До края на октомври същата година свалих по 3 см от талия, паласки и ханш. С тези минимум свалени см, изглеждах страхотно и се чувствах прекрасно. Да не говорим, че успях от 6 хранения на ден, да мина само на 3, които ми бяха предостатъчни. Измислях си рецепти според моя вкус, позволявала съм си плодове и сладолед, докато още беше топло и пак не ми се отрази. Като кг не помня колко свалих, не съм ги записала, но не са били повече от 2. От тогава до сега поддържам едни и същи кг, но заради стимулациите естествено качвах и това нямаше как да не ми се отрази. Но, не получавах хипоглекимии, продължавах да се храня по 3 пъти на ден и да имам енергия. Кръвните ми показатели са чудесни. Наложи се обаче да попия малко Метфогама 2-3 месеца в края на следващата година, което спомогна още повече за сваляне на инсулина. За съжаление 3-4 месеца не можех да спазвам храненето и бухах яко въглехидрати, просто друго не можех да погледна, но за щастие от около месец-два съм пак в редиците. Тези месеци, в които не съм стриктна си докарах гестационен диабет и в момента ще водя борба за нормализирането на показателите. Надявам се да успея в рамките на месец да се намали кръвната захар под 5 и да влезе в норми.

И да кажа нещо, което много ме зарадва вчера - бях на курс за кърменето и се изненадах мега приятно, когато консултантката по кърмене препоръча АИП и НВ-ВМХ при кърмене, защото жената се нуждае от много мазнини и енергия, за да кърми и това е подходящо за нея, даже обясни разликата между двете хранения. Сто пъти повтори да ядем авокадо, и сто пъти повтори, че колкото по-чисто се храним, толкова по-здрави, спокойни и щастливи бебета ще имаме.

# 680
Често казано малко си ме е страх на тема кърмене да не направя беля, ако директно откажа всички въглехидрати, захари и т.н С каката много напълнях именно по време на кърменето - цял ден вкъщи с неконтролируемо ядене на тесто и сладко не беше добра идея Simple Smile

Ако помислиш, какви точно хранителни вещества важни за правилния разтеж на детето чрез кърменето би загубила от отрязването на ВХ, ще видиш, че няма място за притеснение.
Всички необходими витамини и минерали се съдържат в животинската храна, при това са много по-лесно усвоими и в правилната форма (не се изисква никакво превръщане, директно усвоими са) за човешкия организъм.
Зеленчуците са за разнообразие и гарнитура. Плодовете са "природни сладкиши" и трябва да се употребяват като всички други такива - рядко и в малки количества.

# 681
  • Варна
Аз бях на НВД, докато кърмех.
Стана естествено, първите 8 месеца карах на телешко , бульони, ядки, зеленчук. Посля захраних дребния и  кърмих още година и малко, включих овес, плодове и млечни.
Но аз нямам/х никакви заболявания /освен таласемия/.

# 682
JACKLIN*, каква йога правиш? С инктруктор/ в клас, или сама си създаваш последователността на асаните?

# 683
Пре зимата по три месеца съм в Тайланд там посещавам школа. Когато сме си в България си правя у дома. С клипове от ютуб. Аштанга йога практикувам, Флоу също. И едни класове хип опънър се казват в школата, за отваряне на тазобедрени стави, нещо като много дълбоко разтягане.
В ютуб следвам няколко канала за йога, в които качват уроци.
На руски с тази много правя.
https://youtu.be/HKeg-SQEAXw

Тази е повече стречинг с елементи на йога:
https://youtu.be/MD-MSd9KyVo

На английски Аштанга, не е за начинаещи. Това са школи в Гоа Индия. Добри са!
https://youtu.be/NTLq-TEP3Oo

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 21:25 от JACKLIN*

# 684
Много ти благодаря!!! Heart Eyes
ПП. Прекрасна си! Heart

# 685
Благодаря за клипчетата,  Жаки.  Направих второто,  въпреки че сутринта си правих моите си упражнения за гърба.
Възхищавам се на волята ти. Чела съм старите теми и си спомням колко силно изразена беше ИР при теб. Как при най-малкото похапване на въглехидратче,  изпитваше силна жажда. Трансформацията ти към по-добро здраве и физическо и психическо състояние, е впечатляваща.

# 686
Ох, Лу Лу, не ме сещай! Пиех по 5 л вода и постоянно бях жадна, беше ужасно.
И от съвсем малко плод се влошаваше ситуацията. А сега да чукам на дърво си хапвам без да имам такива симптоми, без пия Глюкофажа!
Режимът и спортът се отразиха благотворно на ИР. Не искам никога да се чувствам както преди! Отекла, дебела, изморена, изнервена, с неутолима жажда.
Сега се чувствам прекарасно в кожата си.
Глад за сладко много рядко имам 1-2 дни преди цикъл. Това ми е. Малко от муса ми с черен шоколад или напарво ГХИ с какао и малко водичка и ми минава:)
За тесто ако преритам си правя някое безвъглехидратно печиво, но не се е случвало от 2 месеца.
Зависимостта към захар е като всяка, лекува се!
Със съответните периоди на абстиненция, привикване и т.н. Но оправия има!
Към бялата захар и бяло брашно не съм никак толерантна, не се купуват и не се готвят у нас, за никого. Е, децата понякога си хапват и боклуци, но много рядко. Знаят че е това е изключение.
Малката прави режимни десерти и и харесват.
С фурми подслаждаме. Аз твърдо вярвам че вкусовите навици се възпитават и с нашата семейна история с диабета най- доброто, което мога да напарвя за децата ми е да ги науча да се хранят правилно. С личен пример не с приказки Simple Smile

# 687
  • have faith and be patient ..
Днес бях на кеф, вън вали, хладно е, плажа е затворен, дето се вика, децата отидоха при дъртите и о! Изкарах прашлясалата скара... Само бирата много ми липсваше, по 2-3 заминаваха само при обръщането 😀😀

# 688
  • София
Момичета, аз се “поотводних”, коремчето залепна за ребрата:)Simple Smile! Определено онова качване беше задържана вода. Вчера направих един 24 часов фаст и можех изобщо да не ям още време,  но реших да хапна малко да не стресирам организма си, че пак ще се гладува Grinning
Спрях млечните от петък и се чувствам доста по- добре. Продължавам да си тренирам:)! Вчера след 24 часов фаст ядох салата от 1 краставица, едно малко авокадо, малко маслини и 4 варени яйца и обилно зехтин. Днес на обед толстолоб котлет на фурна с малко масло, краставица, малко авокадо и маслини.

Жаки, прекрасна си, много обичам да те чета и много ти завиждам за 3-те месеца в Тайланд:)Simple Smile. Както винаги, страхотни съвети.

С.Алекс, скарата ти е супер. Добра идея за тиквичките:)!

Миоки, много полезна информация споделяш винаги:).

Момичета, да ви кажа, много ми е комфортно тук при вас!
Хубав ден от мен!

# 689
Сутринта закусих с една пържола Joy
За вечеря трябва ли да ям пак месо или мога да карам на зелена салата и синьо сирене? Обяда го пропускам, не съм гладна.

Общи условия

Активация на акаунт