НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

  • 43 924
  • 752
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 2 240
elitsa_b, не ги мия предварително. Просто слагаш малинките в торбички в каквото количество прецениш. Като решиш да хапваш, вадиш торбичката, обливаш я с малко топла вода за да може да се отдели найлона от малинките. После ги изсипваш в купа с хладка вода и чакаш да се размразят. Тогава си ги миеш.
Голям кукуряк съм с тия ниски въглехидрати. Много бързо се наспивам. Между 21:30 и 22 часа  часа съм заспала снощи и преди един час се събудих. Сега ще потренирам малко.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 04:29 от lu_lu

# 526
  • Мнения: X
Да се оплача:
Като казахте, че може пържено и снощи реших да пържа тиквички, оваляни в смес от кокосово и бадемово брашно. Пърженето беше в микс от екстра върджин и кокосово масло.
Започнах уж добре, но тези ядкови брашна явно са по-тежки от пшеничното, падат на дъното, загарят и става голяма гняс....JoyFlushed
На края на процеса имах димяща мазна смес с огромен пласт загорели ядки на дъното, а отгоре плуват нещастните тиквички - полусурови и без коричка....Cold Sweat
Май ще си остана на печенето, поне за това ястие..Sweat Smile

# 527
  • Мнения: 1 369
Май ще си остана на печенето, поне за това ястие..Sweat Smile

 Kак ги приготвяш, когато ги печеш тиквичките?

# 528
  • Мнения: 746
Студенопресованите масла не са подходящи за термична обработка.

# 529
  • Мнения: X
 Може и да не са подходящи, но никак не си представям да ям пържени тиквички, с изстинала втвърдена мазнина на другия ден. А и причината за провала не беше в зехтина, определено.
Споделих го, защото беше комично..Grinning

Май ще си остана на печенето, поне за това ястие..Sweat Smile
Kак ги приготвяш, когато ги печеш тиквичките?

Овалвам в някое от горепосочените брашна, подреждам върху хартия, поливам с малко зехтин и във фурната.

# 530
  • Мнения: 746
А аз го споделих, защото пърженият екстра върджин е токсичен. Не защото е комично.

# 531
  • Мнения: 75 482
Не е токсичен...просто се губят част от полезните му свойства..

# 532
  • Мнения: X
Не е токсичен, вече е разсеян този мит.
Ето една статия: https://gourmanic.bg/%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%B5 … %BD%D0%B0-%D0%B7/

Не е научна, но то и противоположните твърдения в нет-а са псевдонаучни.

А чувството за хумор е полезно и хубаво нещо...Hug

# 533
  • Мнения: 18 539
Не бих се доверявала на тази статия особено.
Наситените мазнини спореднея са в един кюп с транс мазнините по вредност, което е абсолютна лъжа. Освен това подмята, че консумацията на мазнини в големи коричества е вредно, което също не е вярно. Да не говорим, че е превод от статия в сайт който промотира зехтина, с други думи не е обективна.
Нямам нищо против зехтина, но аз лично не бих пържила с него.

# 534
  • Мнения: 746
Не е токсичен, вече е разсеян този мит.
Ето една статия: https://gourmanic.bg/%D0%B4%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%81%D0%B5 … %BD%D0%B0-%D0%B7/

Не е научна, но то и противоположните твърдения в нет-а са псевдонаучни.

А чувството за хумор е полезно и хубаво нещо...Hug

https://www.bb-team.org/articles/5076_nauchi-se-da-gotvish-tochk … zlichnite-maznini
Хубаво нещо е полезната информация.

# 535
  • Мнения: X
Може до утре да се надцакваме с линкове. На мен лично не ми е интересно...Joy
И двата източника са еднакво ненадеждни. Фитнес и бодибилдинг инструктори да ми обясняват за качеството на мазнините и химичните реакции при пържене. Rolling Eyes Не, благодаря. Точката на горене не я оспорвам, та дори и не ми беше полезен линка.
Да приемем, че подхождаме различно към режима. Няма нужда всяка публикация да се разкоства и критикува. 

# 536
  • София
  • Мнения: 4 877
Аз пържа само яйца, нищо друго.

# 537
  • Мнения: 75 482
Аз пържа само яйца, нищо друго.

И аз така...а там е кратко..да минутка-две.

# 538
  • Мнения: 746
Vrabcho_  казвам ти къде грешиш, за твое здраве, а ти го приемаш за надцакване. Явно имаш някакъв емоционален проблем.

# 539
  • Мнения: X
Моля, без квалификации. Нито ме познаваш, нито нищо. Ако и аз започна да предполагам нещо за твоите проблеми докъде ще стигнем? Надцакване беше казано като замерване с линкове и информация.
Помолих единствено за малко толерантност. Има много теории за този вид хранене и много развенчани митове. Като искате, дръжте си на тях, но не набивайте канчета през пост. Досадно е.

Общи условия

Активация на акаунт