НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 129

• 43 792
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Вероятно все още ядеш много въглехидрати.
Ако искаш, сподели едно твое дневно меню и ще стане ясно.
Понякога се консумират уж диетични неща, които съдържат много захари, фруктоза и др.

# 646
Момичета, помагайте:(!
Днес се притеглих и установих, че съм качила 3-4 килограма, откакто съм на този вид хранене около 10 седмици:(. Как е възможно:(? Наистина се приесних доста. Възможно ли е за мен да не е подходящо?
Опиши подробно какво и кога ядеш.И приблизителни количества.
Иначе, причини:
-имаш по 4-5 стабилни хранения за деня
-ядеш много млечни-сметани, сирена, млека, вместо да наблегнеш на основното-месо, риба, яйца
-ядеш режимни десерти, те не са за ежедневно хранене, а за глезене отвреме навреме
-ядеш много ядки.ако са съчетани със сметана, са си доста калорични, особено ако са Между храненията
-ядеш плодове, ако кг за сваляне са малко, ако плодовете са повечко за деня, не само стопират отслабване, а съчетани с мазнини, водят до качване
-не спиш достатъчно, ако сънят е кът, тялото не се възстановява и дори при нормални количества храна е възможно да се качат кг
-ядеш повече въглехидратни зеленчуци-зелен боб, грах, моркови, вместо да са само за украса на месото
-ядеш големи салати+ сирена
-ако си позволяваш понякога зърнени/картофи+мазнини, също е вероятна причина

# 647
  • София
Момичета, не мисля, че имам проблем с храната ( не ям много млечни, нито плодове, нито ядки)

Менюто ми от вчера:
З: бронирано кафе ( с масло и кокосово масло)
О: супа топчета от кайма смляна пред мен с чушка, тиквичка, зелен лук, застроена със заквасена сметана и яйце и мусака с тиквички ( от същата кайма) с заливка от заквасеа сметана
В: Краставица, авокадо, маслини и зехтин и около 100 гр. сметана ( животинска)

# 648
Явно диетата не е панацея за всички. Силно я препоръчах на моята братовчедка. Спазваше я един месец, през който качи 2 кг. Каза ми: "от челото ми тече мас, ама буквално". Тя е с проблемна щитовидна жлеза, с претърпяна операция. Ендокринологът й беше казал да я спира, че не е за нея. То и аз после се сетих, че не е подходяща за хора с проблемна щитовидна жлеза, но бях забравила.
И при 90-дневната имаше такива случаи. 50 човека сме супер доволни и сваляме, една потребителка - качва.

# 649
За мен един месец е ужасно малко време за да се правят подобни изводи.
И с тези кантари....голяма грешка. Такова вторачване в тях. Обиколки се мерят тук. 2-3 кг е вода - задържана или изхвърлена.

# 650
За мен в посоченото меню има твърде много сметана и вечерята е една такава никаква - салата пак със сметана. Сметана ям само по изключение и след това задължително задържам. Дали това е причината за покачването на теглото в случая не знам, само от еднодневно меню няма как да се прецени.

# 651
Възможно е и да не е подходящ режимът за съответния организъм, да.
Аз в това меню не виждам проблем, Tinkatink. Да, повечко е сметаната в този съответен ден, но пък ако в другите дни не е така, няма страшно.
Даже малко ми се струва изяденото. Аз ако ям само супа на обяд и след 1 час съм гладна. Ако нямам пържола и голяма салата, не мога да се заситя.
А, видях, че имало и мусака, добре.

Последна редакция: пт, 12 юли 2019, 09:54 от Анонимен

# 652
  • София
Момичета, ще опитам да мина за известно време на месо, яйца, риба и малко зеленчуци да видим как ще съм:). Спирам млечните за сега:).
Благодаря за съветите! Ама вчера просто си ядох готвеното ядене по режима. То не може все месо, яйца и салата. Беше ми се дояло супа:(.

# 653
Tinkatink, на мен ми изглежда много зеленчук и малко месо/яйца специално това меню.
Възможно е и сметаната да идва много. Дай още примерни менюта.

А обиколките как са? Махни го кантара. Ако си свалила мазнини и си качила мускул, като нищо ще покаже повече.
Имаш ли излишни кг?  

# 654
  • София
Май наистина повече зеленчук хапвам, ама в началото все бях гладна:). Иначе предните дни залагах на голяма зелена салата и месо, риба, яйца.

Последна редакция: нд, 14 юли 2019, 20:09 от bubanka

# 655
Като те гледам, нямаш излишни кг., така че не знам какво точно искаш да сваляш Simple Smile
При такава фигура, следи си обиколките, не кантара. Него може да го пенсионираш поне за половин година  Peace

Ако си гладна, яж мръвки и повечко мазнини, а не салати. Те няма да те заситят.

# 656
  • Пловдив
Като те гледам, нямаш излишни кг., така че не знам какво точно искаш да сваляш Simple Smile
При такава фигура, следи си обиколките, не кантара. Него може да го пенсионираш поне за половин година  Peace

Ако си гладна, яж мръвки и повечко мазнини, а не салати. Те няма да те заситят.
съгласна съм на 100%...аз въобще на кантар не се качвам.

# 657
  • София
Момичета, страхотни сте. Успокоихте ме. Измерих см и не са мъднали, дрехите и те, все още си нося рамер С, М, но ми се иска 7-8-9 кг да смъкна. Ще става бавно, но аз не бързам, а и имам голям стаж с диети и глад:). Сега поне вече не съм гладна:).

# 658
Това да не са лидълски къси гащи ? ☺ ...и аз ги имам...и на мен така ми стоят, готино 😆
На мен ми харесва тЕлото ти...

# 659
И аз не виждам килограми за сваляне. И да ги има, са не повече от 3-4.
При това положение ще става мнооого бавно. Въоръжи се с търпение.

Общи условия

Активация на акаунт