Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 714
  • 822
  •   1
Отговори
# 240
Аз съм на 38, до сега никой не ми е препоръчвал серклаж, а съм в 16-та седмица.Просто на всеки преглед следим колко е шийката.За всеки случай, не се прави нищо!

# 241
За всеки случай се прави при увреждане на шийката, предишни преждевременни раждания или сериозна конизация- ако голяма част от шийката е изрязана. Ако няма такива показания е по-добре да се спести, защото крие риск от инфекции.

# 242
Благодаря на всички, които ми отговорихте. Аз на 45г. и серклажа ми беше препоръчан от доктора, който ми прави инвитрото. Той самия твърди, че няма медицински причини за него, но вероятно иска да се застрахова, че всичко ще приключи с успешна бременност и раждане. В същото време докторката която ми води ЖК след много обстоен преглед (почти 1 час и 30мин), също смята, че няма никаква причина на този етап да се прави серклаж. Разбира се ще продължи да следи шийката на матката. Сега обаче се страхувам, че това се случва изведнъж и когато се наложи, може вече да е късно. А когато веднъж ти пуснат мухата в главата, това може да те побърка.
Вашите отговори обаче ме успокоиха и разбрах, че не е масова практика да се препоръчва серклаж при „рискова бременност”, нещо повече дори много доктори отричат тази процедура и предлагат други алтернативи, като например песар, който е много по щадящ организма.

# 243
  • Шумен
Когато аз бременеех преди 10 години никой не ми е мерил шийката всеки месец. Но аз предпоставки за скъсяване и нямах. На консултацията 18-19 г.с. следящата ме АГ ми изпляска точно това "превантивен серклаж". Не можа да ме убеди обаче, аз настоях за проследяване и намиране на основателна причина да ме зашият. Е след 2 седмици шийката ми беше същата и окончателно реших да не правя. Износих ги до плановото секцио 38 г.с. без индикации за промяна. Да полежах си на дивана вкъщи, но и със серклаж ми каза че трябва да пазя повече леглото (да щадя шийката). 

# 244
17+4 шийката  беше 33 мм
20+5 шийката беше 29 мм
Думите на док бяха , няма да издържи ,при това бързо скъсяване .  Знам колко е рисковано но ги чакам толкова години , че правиш всичко за тях .

# 245
Дали една бременност е рискова не зависи от годините на майката и от начина на забременяване...

# 246
При скъсяване на шийката или предишна нейна "травма" (конизация например) е по-рисковано да няма серклаж. Поставен в точния момент, при точни индикации изискващи го - няма понятие "НЕщадящ организма" - прави се за запазване на други два организма. Определено възрастта няма значение - с поставен серклаж в 22ра седмица - 19 мм шийка (след което в 26 г. с беше 12мм - със серклаж вече), бременността не беше ин-витро, на 26 години е моят случай - слаба съединителна тъкан и контракции-това беше установената причина за скъсяване. Е, спаси ми децата този конец - винаги с кристално чисти микробиологии след интервенцията, въпреки поставянето на Утрогестан вагинално до 32ра седмица, с последно измерена 6мм шийка 2 седмици преди раждането, което се случи в първия ден на 35 г. с не заради серклажът - той си върши работата прекрасно в продължение на 12 седмици Simple Smile  и супер спокойно раждане макар и по спешност (заради изтичане на води) , с 6 см разкритие и никакви поражения на шийката ми въпреки това. Надявам се съм била полезна с опита си Simple Smile успех, майчета, всичко ще бъде наред

Последна редакция: пт, 19 юли 2019, 01:11 от Tolly

# 247
Здравейте.Харесали сме си и искаме да закупим нова количка за близнаци Mountain Buggy Duet V3.
Цената и е малко скъпичка , но все пак ще я вземем.
Евентуално някой знае ли в момента дали я има някъде на промоция?

# 248
Здравейте.Харесали сме си и искаме да закупим нова количка за близнаци Mountain Buggy Duet V3.
Цената и е малко скъпичка , но все пак ще я вземем.
Евентуално някой знае ли в момента дали я има някъде на промоция?
Ние я взехме намалена май месец от Хиполенд и доколкото знам и през октомври имат такъв ден на намаление, ако не Ви е прекалено късно. Тъпото е, че не го обявяват много по-рано, трябва да се дебне. Намалението беше 25% - от 1560лв (по спомен) я взехме за 1170, но за други магазини не мога да кажа, понеже съм от малък град, ние я взехме от София. Като цяло знам, че не се продава в много магазини. Вижте и в Dundio. Успех! Simple Smile

# 249
Разгледайте в амазон там има много промоции.

# 250
Здравейте,в серклажа няма нищо страшно,нищо вредно и да-може да се слага за всеки случай. Това е интервенция която по никакъв начин на никой нямааа да навреди. НО всеки решава сам за себе си. Аз съм с конозаация 2017г. И със серклаж при първа бременност. Сега е втора бременност с близнаци -пак серклаж.
Искам даа питам друго -инвитро бременност,два върнати ембриона,два захванати към момента. Единия обаче е с 1 седмица по назад от другия-мислите ли че е нормално,възможно и т.н. моята докторка казва че няма проблем(ако разликата е повече от 2 седмици ,тогава се следи). Какво е вашето мнение,опит и знание?

# 251
Здравейте,в серклажа няма нищо страшно,нищо вредно и да-може да се слага за всеки случай. Това е интервенция която по никакъв начин на никой нямааа да навреди. НО всеки решава сам за себе си. Аз съм с конозаация 2017г. И със серклаж при първа бременност. Сега е втора бременност с близнаци -пак серклаж.
Искам даа питам друго -инвитро бременност,два върнати ембриона,два захванати към момента. Единия обаче е с 1 седмица по назад от другия-мислите ли че е нормално,възможно и т.н. моята докторка казва че няма проблем(ако разликата е повече от 2 седмици ,тогава се следи). Какво е вашето мнение,опит и знание?
Относно серклажа, Вие си имате предпоставки за него, не Ви е направен за „всеки случай”.

Относно близначетата - при мен също едното върви малко по-малко от другото, така че не мисля, че е проблем ако се задържи една седмица разлика. Слушайте лекарите си, щом казват, че всичко е наред, значи е така. Simple Smile

# 252
В началото при мен единият ембрион също беше по-малък и даже не се знаеше дали ще остане, после се изравниха и до 33 седмица двете бебета вървяха почти еднакви по размер. Последния път единия близнак го измериха доста по-малък, но аз не се доверявам вече на измерванията, защото бебетата мърдат доста, едното бебе е много ниско и пр. Живот и здраве, след една седмица ще стане ясно кой колко е пораснал!

Последна редакция: чт, 25 юли 2019, 01:02 от kamee

# 253
За измервания - вярвайте само на феталната и то ако е направена от професионалист. При мен веднъж бяха близки, веднъж с 20% разлика в теглото. Родиха се 2460 и 2470 Wink

# 254
Аз сега като ходих на ЖК ги измери с една седмица разлика, и каза че е нормално. В 17 г.с. съм, но и аз на ЖК много-много и нямам вяра.Като бях на втората ФМ си вървяха с 1-2 дни разлика.
За сега се видя една девойка при нас.Каката е щастлива, ще си има сестричка.Да видим и второто какво ще е.
Предстои ми ехокардиография след две седмици и треска ме тресе вече. Искам да знам, че всичко им е наред на децата.
Взех да се заглеждам по колички в нета, според моя мъж е рано още.

Общи условия

Активация на акаунт