Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 366
  • 822
  •   2
Отговори
# 345
Драма нямам..е имах малко при спирането на кърмата ама какво да се прави и на АМ ще порастнат. Просто са ни първи деца и ми беше интересно други майки на близнаци в този период какъв режим са наложили на малките..ако изобщо на толкова малки бебета може да се наложи нещо.
И аз съм от леко дразнещите на всички странични коментари какъв ад ме очаква или как така не ги кърмя, но всички сме различни и имаме различни виждания за нещата. Нямам опит, но ми се струва, че сега ми е най-напрегнато най вече от притеснението дали всичко е наред, дали правя нещата правилно и подобни главоблъскащи се въпроси в главата ми.

# 346
И мен ме влудяват подобни коментари,а като родя си представям какво ще е .. Преди да забременея беше "Айде какво чакате,ама от това по-хубаво няма,това е смисълът ня живота и т.н." Като забременях друга песен - Ооо сега ще видите,край на всичко,край на почивките,ще станеш огромна - в 8ми месец няма да можеш да станеш и т.н. Грозна работа е това! Хората са ужасни. В последствие като не качих нищо по мен,даже последния месец съм свалила 2 кг-незнайно как и си стоя на 56.7(в 9 м. съм)и коремчето ми е малко, се почна - ама как така,ама всичко наред ли е,ходите ли редовно на прегледи... Крайно нагли и невежи хора! А и да не забравя в началото на новината за близнаците беше - Лелее ама как ще се оправяте?
Е как,като всички хора с 2 или 3 деца. 😤

# 347
Ми има всякакви нетактични хора - на мен и трите ми деца са инвитро и като чуят и изпитват съжаление винаги от невежество според мен. Вместо да се радват, че въпреки трудностите сме успяли те ми „въй-кат“ съжалително . Скоро на площадката бях с тримата сама, еми скараха се и близнаците се тръшнаха демонстративно на земята и ревяха, казах на батко им че тръгваме и той се възпротиви и цялата площадка нас гледаше, а една майка дойде да ме пита - „Нямало ли кой да ми помага“? Еми в дадения момент , няма, то се вижда... Ама и аз не съм се оплакала. Не ми се случва за първи път, да ме гледат втрещено с децата. Предвид в чужбина , че имат 5,6 деца , вече отговарям тука - имам само 3 деца , за да им се насладя на физиономиите 🤣

# 348
Мен като ме питат за 10847747 път " трудно ли е с 2 деца" отговарям, че просто не знам какво е да имаш само едно (понеже близначките са ми първи) Grinning и ми е лесно... Еми не лъжа, когато тати е на работа си ги гледам сама - справям се и се чувствам ок както всички мами, които имат повече от 1 дете Simple Smile не че всичко е розово тотално, но гледам цветно така да се изразя Simple Smile Винаги съм била убедена, че си гледам децата перфектно колкото и странно да звучи- съвети непожелани не съм получавала... Относно кърменето, което беше единствената "драма" при мен понеже исках, цедях, но те така и не засукаха от мен, и като констатират "Ааа, ти ги храниш с изкуствено мляко" отговарям, че не ги храня с пластмасово мляко, а адаптирано, понеже половин месец едната, един месец другата бяха в болницата (на 250 км от моя град) , за да достигнат тегло и да си ги прибера живи и здрави Simple Smile  Който може да кърми- страхотно, но който не може - надали не го прави, защото така му е хрумнало и е грубо да се навира под носа въпроса с кърменето на майка (която знае ползите на кърмата) , която е желала и е ревала над помпата, но детето й просто не е засукало след това. Та така, дами, шарен свят - свиркайте си и си гледайте красивите деца без капка съмнение, че сте най-добрите мами за тях :*

# 349
Не съм се непрегнала, даже съм супер спокойна Simple Smile Аз не споря, че е трудно, не пренебрегвам опита на никого, просто не намирам смисъл в това да ми се казва колко по-трудно ще става - озъзнавам го и щом съм се хванала на хорото, значи съм преценила, че мога да се справя.
Относно кърменето - слава Богу за сега ми се получава, макар че покрай най-различни трудности бях на косъм да го зарежа. Но и на мен ми е много нелеп и смешен този внезапен интерес към циците ми и течността в тях...

# 350
  • Бургас
На мен ми става по-лесно като растат, защото започват да се отделят от мен и да се занимават все повече и двамата или самостоятелно,.И най-вече.......да не ги суркам на ръце от едната в другата стая 10 ккг дебелаци, с кеф чакам да пропълзят и да си ходят кой където си иска и да си взимат играчките, не да ме полазват за разносвач, като искат нещо или искат да идат някъде. Около 2рият месец ми беше най-трудно, тогава хем будуват, хем не знаят какво да правят и искат само моето внимание. Сега ги пльоскам на килима и гледам само да не се драпат един друг, пръскам им играчките и това е. Колкото повече растат и играят, толкова по-лесно става, стига да си обезопасиш добре пространството. И като си навън винаги да избираш безопасни места за игра. Това е. Играят ли си , драма няма.

Имам кака на 5 и половина. Ако трябваше да родя близнаци с дете по-малко от 4 години, щях да се откажа, честно.И по добре тризнаци от колкото примерно 2 годишно и близнаци.

За режима. Моите около края на 3ти месец спряха да стават вечер и това беше момента в който си отдъхнах. Заспиваха в 8 и се будеха в 5,30 сутрин, до ден днешен е така. Това беше момента в който махнах кърмата и те сами си направиха режим на около 3.5-4 часа хранене, като редуваха будуване, сън , хранене, будуване, сън хранене. Това е. Докато ги кърмех и преди писах, беше някакъв малък ад и хаос. Сега дори серат заедно, толкова са се напаснали режимите им , без дори да полагам усилия.

Последна редакция: вт, 24 сеп 2019, 07:07 от Cherry^Blossom

# 351
Здравейте, момичета. Аз съм много объркана с избора на количка и наистина кои кошове ще са ми необходими- термина ми е Февруари, но към края на Януари - нататък мисля че трябва да се стягам че може всеки момент. Вие колко коша ползвате, ако купиш всичките излиза адски скъпо,ако може да споделите според вас, кое може да пропусна като покупка. И съм харесала от този сайт, някой ползвал ли ги е?
 http://buggy.bg/shop/index.php?route=common/home

# 352
  • Бургас
Аз съм с полса количка. Адски адски съм доволна! Много маневрена е и наистина минава през стандартна врата. Влизам си в повечето магазини, без проблем. Количката е много стабилна и кошовете са здрави и широки сравнително. Толкова е маневрена, че често я бутам с една ръка. Бебешките кошове умаляха преди месец, но моите са големи, в момента са размер 47, а утре правят 6м. Седалките имат напълно легнало положение и идват с всички аксесоари към тях. Дъждобрани, матраци, сенници и т.н. Най-важното е, че седалките имат две позиции-към гледащия и напред, за мен това беше много важно, защото сега почти не спирам да се движа, докато си ги обслужвам.

https://www.bebetabg.com/produkt/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88% … 1%83%D0%B8%D0%BA/

# 353
Моят опит е много малък, след няколко дена стават на 2м. Ние купихме Бъги, като цяло съм доволна, но сме с летни бебета, съответно решихме да не купуваме кошове за новородено, а сега като стане хладно ще използваме чувалчета. Единственото, което си мисля, че щеше да ми е много удобно е кошчетата за кола да бяха към самата количка. Така ги слагам в кошовете, хаквам в колата и после директно с кошчетата щраквам към количката. Сега ми е хамалогия - слагам в кошовете, те най-често заспиват в колата и когато стигнем дестинацията, трябва да ги извадя и преместя в количката и често се будят или пък на разходката са заспали, но за да се приберем трябва да ги преместя в кошовете за кола и те пак се будят.

# 354
  • Бургас
Ето го пресни пресни от днес.

# 355
Ето го пресни пресни от днес.

Охх толкова хубаво пу пу , сигурно ме мислите за луда, ама нямам търпение да дойдат малките бандити. Инече мисля и аз такава колички, до сега ги разглеждах, има и намаление в Емаг, на 3 в1 и ти идва някъде за 1650лв. Чеата и някакви коментари, вие в кой месец си ги закупихте?, страх ме е да не я купя и да дръпна дявола за опашката както се казва, като чели е рано в 5ти месец.

# 356
Ние сменихме 3колички за 2г.Останахме с хубави впечатления от Бритакс американска марка много маневрена количка сгъва се тип куфар махат се гумите и не заема мн място.Не бързайте да се хвърляте на 1количка ,че като им гледам цените Simple Smile

# 357
  • Бургас
аз си я взех, като ми потрябва, някъде на 2та седмица, след като родих....за кво ми е да я прескачам преди това.

# 358
аз си я взех, като ми потрябва, някъде на 2та седмица, след като родих....за кво ми е да я прескачам преди това.
А след изписването как се превозихте до в къщи?  и на мен не ми се бърза,ама не знам как ще стане.

# 359
В кошчетата и в колата.

Общи условия

Активация на акаунт