Ще имам близнаци! Тема с продължение 36

• 70 334
  • 822
  •   1
Отговори
# 405
  • Варна
Момичета,днес в 8:40 и 8:41 на бял свят с планово секцио с появиха нашите съкровища Никола и Себастиан. 💙💙
37+1 - 2250 и 2290,и тримата сме добре.
Успех на всички бъдещи мами! ❣

Страхотни мерки и прекрасна седмица, да сте живи и здрави и тримата💓

# 406
  • Бургас
Кръвното, особено тези с поначално високи стойности, трябва да се следи много стриктно, Същото важи за момичетата с белтък в урината. Аз съм с много ниски стойности на кръвното, но и с двете бременности бях на допегит и протеин, защото вдигах кръвно и се подувах. Първото ми секцио беше спешно, защото точно накрая, почти от нищото изпрасках високо кръвно/а бях на лекарства/, а това е опасно за бебето., Следете го ежедневно и стриктно, това е показание за преекламсия/кръвно и белтък/

Хубаво е и да и направят и скрининг за преекламсия на първия БХС/В Св. Петка, в гр. София го правят,предлагам ви да отидете там/

# 407
Процедурата ми е в Надежда, но съм се насочила за раждане е Майчин дом с избор на екип, д-р Дяволов. Дори вече се срещнахме веднъж и ни допадна. В 29 к.с. съм вече, термина ми е на 21.12. Дано всичко да върви наред, защото шийката е взела да се скъсява, но ако допутаме д-р каза, че горе-долу към 15.11.ще ме приемат в болницата малко и вече ще чакаме да видим как ще се развият нещата. Цената там доколкото разбрах е 900 лв. за избор на екип и вече зависи в каква стая искаш да те настанят по 43,70 или 90 лв.на ден. Общо взето не би трябвало да излезе самото раждане повече от 1500 лв. Надявам се де.

# 408
Аз родих във Варна, платих 780лв за избор на екип и полувип стая, каквото и да е това. Grinning
През цялата бременност момчетата се състезаваха - един път единият е малко по-голям, на следващия преглед - другия. Родиха се в 36+4г.с. - 2110 и 2040. Но моите са си разнояйчни в отделни плаценти.
Относно кръвното - следете го добре. Няколко дена преди да родя започнах да вдигам, а винаги съм била с ниско. Вкараха ме в болницата, за да ме следят, същата вечер ми изтекоха водите. Е, аз имам фамилна обремененост - майка ми ме е родила 1 месец по-рано заради животозастрашаващо високо кръвно.
Успех на всички, на които предстои раждане! Бъдете спокойни, скоро всички тревоги ще са зад гърба ви и ще бъдат заместени от мноогоооо радост! Heart

# 409
Живи и здрави да са ти и много да те радват.
Къде във Варна роди, АГ- то ли?

# 410
Процедурата ми е в Надежда, но съм се насочила за раждане е Майчин дом с избор на екип, д-р Дяволов. Дори вече се срещнахме веднъж и ни допадна. В 29 к.с. съм вече, термина ми е на 21.12. Дано всичко да върви наред, защото шийката е взела да се скъсява, но ако допутаме д-р каза, че горе-долу към 15.11.ще ме приемат в болницата малко и вече ще чакаме да видим как ще се развият нещата. Цената там доколкото разбрах е 900 лв. за избор на екип и вече зависи в каква стая искаш да те настанят по 43,70 или 90 лв.на ден. Общо взето не би трябвало да излезе самото раждане повече от 1500 лв. Надявам се де.
Всичко ще е наред, очакваме декември радостни новини! Аз също за там обмислям, ами аз повече ги смятам, имаш и пакет за бебето (което при нас е х2) важното е всичко да е наред, но все пак ми се иска да избера, най-добрия вариант, качество-цена, а не някъде да си дадем парите само заради името на дадена болница.

# 411
Живи и здрави да са ти и много да те радват.
Къде във Варна роди, АГ- то ли?

Благодаря! 😊
Да, АГ-то с Г. Георгиев.

# 412
Всичко ще е наред, очакваме декември радостни новини! Аз също за там обмислям, ами аз повече ги смятам, имаш и пакет за бебето (което при нас е х2) важното е всичко да е наред, но все пак ми се иска да избера, най-добрия вариант, качество-цена, а не някъде да си дадем парите само заради името на дадена болница.
Силве, то универсален "най-добър" вариант няма - всичко е лична преценка и възможност. Надали тук някоя мама е отишла да ражда или да лежи с месеци в някоя болница само заради едното име, възприето като "престиж" едва ли не Simple Smile Та - всеки с очакванията си за качесто, струващо различна цена в различните болници-накрая важното е здрави бебета да се родят Simple Smile

# 413
Аз родих в Плевен в Авис Медика и операцията ми беше 1400лв, малките стояха 9..10 дена в кувиози и се грижиха много добре за тях, родиха се 2480 и 2320,а аз се изправих още на втория ден. Сравнително много бързо се възстанових, но още смъквам коремче. 🙂

# 414
Най-добрия избор според мен 😊
И аз съм при др. Дяволов.
В 22 г.с с тризнаци

# 415
# 416
Леле, благодаря ти silveto. Просто мислех, че тези цени са на деца и идващи от други болници. Това са много високи цени си мисля.... Моля някоя мама, която е раждала близнета или малко на кг бебенце да сподели, дали са плащали тези суми.

# 417
Леле, благодаря ти silveto. Просто мислех, че тези цени са на деца и идващи от други болници. Това са много високи цени си мисля.... Моля някоя мама, която е раждала близнета или малко на кг бебенце да сподели, дали са плащали тези суми.
Аз лично не съм плащала въпреки че родих в частна болница и близнаците стояха 10 дена в кувиозите. Единствено 1400 лв за всичко.

# 418
Аз ви съветвам, ако близнаците ви тръгнат преди 34 седмица, да родитв в МД. Много съм доволна, едната близначка беше 20 дни в неонатологията, а другата 30 дни. Нищо не съм платила. Една приятелка роди в  Токуда, в 30 седм. Тризнаци, те бяха в неонатологията 2++ м. и е платила 15 000 лв. За престоя на трите бебета. Можела е да ги вижда само по веднъж на ден. А в МД когато се захранват бебетата, може да се ходи по 3 пъти на ден. Неонатологията е много добра в МД. Родилното отделение също е на ниво, но стаите след родилен период и патологията са си, като държавна болница. Но иначе лекарите си разбират от работата и имат какви ли не случай от цяла България. За мен беше важно с бебетата всичко да е наред. За това предпочетох да родя там. Едната близначка имаше шум на сърцето и в деня на изписването ми  уредиха час при един от най-добрите кардиолози, за който трябваше да чакам 2 месеца, ако аз го бях записала. Другото е, че в МД, Токуда и Надежда работят заедно до известна степен. Някой доктори работят и в Надежда и в МД. Доктор Димитрова, работи в Токуда и ходи да преглежда очите на бебетата и в МД. Така, че преценете.

# 419
Аз ви съветвам, ако близнаците ви тръгнат преди 34 седмица, да родитв в МД. Много съм доволна, едната близначка беше 20 дни в неонатологията, а другата 30 дни. Нищо не съм платила. Една приятелка роди в  Токуда, в 30 седм. Тризнаци, те бяха в неонатологията 2++ м. и е платила 15 000 лв. За престоя на трите бебета. Можела е да ги вижда само по веднъж на ден. А в МД когато се захранват бебетата, може да се ходи по 3 пъти на ден. Неонатологията е много добра в МД. Родилното отделение също е на ниво, но стаите след родилен период и патологията са си, като държавна болница. Но иначе лекарите си разбират от работата и имат какви ли не случай от цяла България. За мен беше важно с бебетата всичко да е наред. За това предпочетох да родя там. Едната близначка имаше шум на сърцето и в деня на изписването ми  уредиха час при един от най-добрите кардиолози, за който трябваше да чакам 2 месеца, ако аз го бях записала. Другото е, че в МД, Токуда и Надежда работят заедно до известна степен. Някой доктори работят и в Надежда и в МД. Доктор Димитрова, работи в Токуда и ходи да преглежда очите на бебетата и в МД. Така, че преценете.
Вие при кого раждахте там? Да и аз знам за такива космически суми, което не трябвали това да се покрива от ЗК, явно на някой места си изискат да се заплаща...

Общи условия

Активация на акаунт