Как да се променя?

• 6 337
  • 161
  •   1
Отговори
# 90
  • Linz
Ами няма как да се промениш съзнателно. А не може и да преживееш някои неща и да останеш същия. Истинската промяна е на подсъзнателно ниво- там може да се въздейства с някои техники, но не и с усилие на волята.

# 91
В случая на авторката не е. Тя иска да промени характера си, а това е мисия невъзможна. Но, всеки има правото да пробва цял живот да пробива стената с глава. Simple Smile
Върни се и прочети внимателно първия пост, преди да правиш генерални обобщения. Къде точно авторката пише, че иска да променя характера си? Тя иска да получи съвети как да общува по-успешно, а това са комуникативни умения. Та въпросните комуникативни умения  се научават и СЕ РАЗВИВАТ както ти казваш, все едно човек като шофира и става все по-добър шофьор.
И въобще кой тук говори за същността на човека? Нека не се вкарваме във философски спорове за същността на човека. Тук в темата е посочен конкретен проблем и  за него има възможни решения.

# 92
Тогава да промени заглавието на темата с "Как да развия комуникативните си умения?" вместо неправилното "Как да се променя"... Simple Smile

# 93
Аз не вярвам че човек се променя . Няма такъв филм от добър станал лош човек
или от лош станал добър . Можеш да променяш маниерите си, позите си ...Но дълбоко същността на човека си остава същата .
Съвършено вярно. Толкова много постове на толкова хора, които бъркат промяната/развитието на нещо, което вече съществува с появата на "от нищо нещо".

# 94
  • Linz
Добър човек не може да стане лош, но лошия да стане добър- със сигурност.

Ако иска да си подобри комуникацията- има литература по въпроса, напр. Изкуството на общуването. Но за да промени излъчването си, енергията си, начина, по който я възприемат другите, й е необходима промяна отвътре.
Не съм чела темата, коментирам само последните постове.

Последна редакция: ср, 29 май 2019, 20:02 от SaRaNia

# 95
Ако си интроверт от набивани комплекси като дете или тийн, можеш да станеш екстроверт, стига да се справиш с тях.
Към авторката - ако се обличаш с елегантни рокли и поли ( не скъсани дънки и широки тениски , правиш си прически (не ходиш несресана и с мазна коса) , обуваш токчета (а не маратонки и кецове) , гримираш се леко (малко очна линия или молив, малко спирала, малко червило или гланц), дори да си пухкава, няма да останеш незабелязана. Вече не си тийн, изкарай жената от себе си! И най-важното - усмихвай се, а не ходи намусена.

# 96
  • София
Хубаво в, че.момичето има желание.Млада е,ще успее.

Разбира се, има и хора, които.не се променят и растат.само на ширина. Намерили са си някаква дупка по пътя на живота, седят си там, кютат си и всичко минава покрай тях...

# 97
Всеки променя това, което има. Никой не се сдобива с нещо, което изначално няма.

# 98
  • София
Всеки променя това, което има. Никой не се сдобива с нещо, което изначално няма.
Напротив. Опитът ми е съвсем различен.
Маниерът ти на писане - все едно изваждаш постулати, е забавен, но това не прави написаното по-вярно.

# 99
  • София
Не знаем какво имаме!

# 100
  • Linz
Напротив. Опитът ми е съвсем различен.
Маниерът ти на писане - все едно изваждаш постулати, е забавен, но това не прави написаното по-вярно.
Въпрос на гледна точка. И двете имате право, зависи от перспективата, която сте избрали.

# 101
  • София
Развиваме потенциала си. Но никой не знае какво точно има в него. Направо е като една торба, пълна с чудеса.
Затова никога не трябва да си слагаме етикети и спирачки. Като например - аз съм смотана и не мога да общувам. Ми като си смотана, размотай се... 😄

# 102
  • София
Агентче, в TED Talks имаше преди време една хубава презентация точно за хора, които са по-притеснителни, ''смотани'' в общуването с други, и как да се преодолее. Трябва да я потърся, може да е от помощ на някого тук.

Всичко е въпрос на перспектива, да. И на способността да приемеш, че има чужда валидна такава.

# 103
  • Linz
Потенциала ни е неограничен.
Сложила си е етикет, който не й харесва, но не знае как да го смени. Елементарна работа е щом разбереш как работи системата, но до тогава оставаш в плен на собствените си ограничения.

Всички перспективи са валидни, всичко е въпрос на избор.

# 104
  • Linz
Всъщност може да си помогне чрез самовнушение- повтаряне на някоя мантра като "обичам да общувам с хората и да разговаряме на взякакви теми, това ме зарежда с положителни емоции, забавлявам се като съм в компанията на нови хора, приятно ми е да завързвам запознанства"... нещо като това колкото повече си го повтаря, толкова по-дълбоко ще се набие в подсъзнанието и ще се прояви като истина.

Общи условия

Активация на акаунт