Как да се променя?

• 6 301
  • 161
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте. След съвети от минали теми, за които съм не малко благодарна, искам да питам как да се променя?
Как да стана по-общотелна? Кои качества и теми хората харесват? Кои ги отблъскват?
Какво поведение се харесва?
Какви други съвети бихте ми дали?
Готова съм да се променя, искам да стана по-приятна и да имам повече приятели?

Ами проблемът е, че сте готова да се промените за да се харесате на някого. Първо се променете заради себе си!
 Вие самата не се обичате и то си личи по двете изречения, които сте написала. Няма нужда да спазвате поведение, както и няма нужда всеки да ви харесва. Първо и преди всичко е нужно да харесате сама себе си.
 Има едно прекрасно упражнени, с помощта на което аз почнах да се харесвам - сутрин ставате и се гледате в огледалото 5-10 минути. Усмихвайте се на себе си и търсете черти в лицето или фигурата Ви, които Ви се струват красиви и привлекателни. В началото ще е по-трудно, после сами ще се откриват пред Вас такива черти. А когато се харесате и приемете такава, каквато сте нямате идея, как ще се промени и Вашият живот!
 Успех, стискам палци Heart

# 16
Разбира се, че се променят хората. И като външен вид, и като поведение. Все едно да се твърди, че всички се държим както бебета или тийнове.
Чети книги, гледай TED talks, подкастове.
Намери си интересна работа.
Запиши се да учиш.

Хората СЕ развиват, НЕ се променят.
Ти си й дала съвети как да се Развива, не как да се промени.   Smiley

# 17
  • София
"промѐням — преходен глагол от несвършен вид
Значение
променяш, несв. и променя, св.; Кого, какво. Правя промяна в нещо или в някого. Променям навиците си. Променям външността си. Нашата връзка го променя.
променям се/променя се. — Придобивам друг вид или друго качество. Децата растат и се променят."

# 18
Аз съм на 52 години.
И все още не съм видяла/срещнала:
1.мързеливия да стане работен
2.лъжеца да стане честен
3.нервака да стане спокоен
4.екстроверта да стане интроверт
5.скромния да стане нахален
6.притеснителния да стане "отворен"
7 и т.н.   Smiley
Можеш да Доразвиеш качество, което ВЕЧЕ имаш.Но нямаш ли го, няма и да го проимаш.
Без значение каква е дефиницията за "промяна".
Да промениш навиците си/външността си, да.Да промениш характера си, не.

Авторката иска да промени характера си.Невъзможно.

# 19
  • Fairbanks, Alaska
Кaто зa нaчaло не отблъсквaй хорaтa, който тук се опитaхa дa осъществят диaлог с теб. Зaчеркни предубеденосттa, че щом един мъж имa профил тук, знaчи не му е чистa рaботaтa. Тук може нaистинa дa срещнеш хорa, с които дa си допaднеш. Но от теб зaвиси дaли ще успееш дa се възползвaш от товa.

# 20
Бъди по- отворена за нови приятелства, движи се сред хора за да наблюдаваш кой как се държи и какво се приема и какво не се от останалите. По този начин си прави изводи и действай. Вярно е, че човек няма как да се промени, а да доразвие дадено качество. И най- важното е ти сама да се обичаш и харесваш и по този начин и другите започват да те приемат така, както ти сама се приемаш. То всичко е до излъчване и се личи. Ако се смяташ за някоя тъпа задръстенячка, останалите го надушват и те започват така да те приемат.

# 21
Аз съм на 52 години.
И все още не съм видяла/срещнала:
1.мързеливия да стане работен
2.лъжеца да стане честен
3.нервака да стане спокоен
4.екстроверта да стане интроверт
5.скромния да стане нахален
6.притеснителния да стане "отворен"
7 и т.н.   Smiley
Можеш да Доразвиеш качество, което ВЕЧЕ имаш.Но нямаш ли го, няма и да го проимаш.
Без значение каква е дефиницията за "промяна".

Малко по-млад съм, но вече съм видял половината от изброеното като случило се с най-близки хора и приятели. А и тук се говори само за промяна на елементи от "характера" свързани с по-лесното общуване, което е напълно възможно. Нужна е по-висока осъзнатост, че това ни пречи (или най-малкото с нищо не ни помага) и вътрешно желание за промяна. Не е нужно принципно да се променя характера. Трябва да се работи върху това да се приеме себе си въпреки тези "слабости" и да се премахнат няколкото вида страхове свързани с общуването. Начините са много. Един от лесните е например текниката на емоционалната свобода (ТЕС/EFT) за приемане на себе си и премахване на всички наслоени пластове от блокирани емоции. Друг е инициация в Рейки за осъзнаване на своя потенциал и развиването му на макс чрез по-висока осъзнатост и балансиране на всички аспекти вътре в нас, които неизбежно ще се проявят и извън нас в общуването ни с другите.

# 22
Мой приятел в началото като се запознахме беше страшно притеснителен. Трудно му беше да завърже разговор или да се включи в разговорите на компанията. След много усилия от негова страна днес не можеш да го познаеш- няма нищо общо с момчето, което беше преди. Говори, смее се, не се срамува да изкаже мнение, общува с хората. До 24 не беше целувал момиче, да не говорим за друго. Вече има приятелка, което е доста голям напредък.

# 23
Juicy Pigeon имай в предвид, че подобни хора , които явно имат проблем си остават със скрит проблем. Т.е. ...един ден ще се ожени, кредити, работа , недоспиване заради бебета, кризата на 30 и... гледай къде ще избие тогава.
Т.е. при стрес ще се покаже дали се е променил и как ще се прояви начина на основна реакция изградена от детството.

# 24
Juicy Pigeon имай в предвид, че подобни хора , които явно имат проблем си остават със скрит проблем. Т.е. ...един ден ще се ожени, кредити, работа , недоспиване заради бебета, кризата на 30 и... гледай къде ще избие тогава.
Т.е. при стрес ще се покаже дали се е променил и как ще се прояви начина на основна реакция изградена от детството.
О да, абсолютно е възможно в някаква ситуация да се върне към предишното си поведение. Важното е, че сега е добре и не е така затворен и общува.

# 25
Не слагайте всяка черта от поведението на човек като част от характера му, така е роден и така ще си умре. Много от елементите са напълно поправими дори и от психолог, а хипнотерапевт би могъл да навлезе доста по-навътре в подсъзнанието и да открие причините, а дори и да ги премахне за подобно поведение. Не всичко е толкова издялано в камък колкото първоначално изглежда. Екстроверт не може да изпадне в депресия? Всеки може да премине през различни периоди от живота си, но ще е добре, ако може да намери начин да изживее по-голямата част от тях по най-добрия възможен начин. Не е недостойно или срамно да потърсиш чужда помощ когато не можеш да се справиш сам точно както решаваме например да отидем на лекар при болест.

# 26
...
О да, абсолютно е възможно в някаква ситуация да се върне към предишното си поведение. Важното е, че сега е добре и не е така затворен и общува.

няма да стане като рпеди. по-лошо ще е . според мен., с предното поведение се е @спасявал @ от нещо ... според мен при тази @промяна@ и при стрес ще стане точно нещото от което се е спасявал.
Например ако е бил обект на агресия или гняв той ще започне да прави така и пр. ...
Но това е само мнение и то от съвсме нормални разсъждения. Нямам някаква експертиза по въпроса.

# 27
  • София
Авторката я чувствам близка, защото на 24 и аз бях доста захлупена. Не можех да заговоря някой мъж, който ми харесва. Да си кажа мнението на някой шеф, който ме дразни. Определено се имах за интроверт. Търсех си такава работа, че да общувам минимално - пред компа.
Сега - е съвсем друго.

# 28

Напротив. Напълно възможно. Нарича се личностно израстване. И хората го правят постоянно. Когато имат мотивация (вътрешна или външна). Просто не идват да се отчетат във форума.

# 29

Напротив. Напълно възможно. Нарича се личностно израстване. 
...

Това е друго.
Говорим за различни неща.
Хората от малки се учат да живеят и на реакции. Т.е. ако майка ти всеки път когато е имала проблеми в службата и е била подложена на стрес е имала истерии, главоболия и напъни да оближете цялата къща за да има поне там ред ... Ти разбира се мразиш това поведение спрямо теб и ребелираш , като се държиш по определен начинкоренно различен от този на майка ти ... попадаш в друга ситуация > далеч от къщи, студенти , приятели, приятни години ... и ти се държи готин и спокоен ... ама попадаш в ситуацията в която е била тя > семейство, натиск за пари, натиск в работата, никакво време за себе си и приятели иииии ... ами мисля , че ще започнеш да истерясваш в къщи, да те боли нещо и да искаш да @въведеш ред @ поне с почистването ... там няма как да не успееш.
Т.е. реагираш по единствения начин, който си видял и ти е известен .

Само си разсъждавам .

Общи условия

Активация на акаунт