Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 390
  • Мнения: 469
Скрит текст:
Благодаря ти много!  Hug Дай Боже всичко да е наред!
Док. все пак ми изписа Дуфастон и каза след 15 дена да ида на ехограф. Притеснява ме само - Дуфастон потиска ли синтеза на естествения прогестерон? Да не стане беля след спирането...
Дуфастонът не потиска синтеза на естествен прогестерон.

Денис, утре мисля да пусна пак ЧХГ и прогестерон да видя как се движат.
Вече пих 1 хапче Дуфастон, но не съм убедена, че ми е необходимо, след като нивото на прогестерон ми е добро. Утре си запазих час и при друг лекар за второ мнение.
Въпросът ми е: приемът на Дуфастон променя ли кръвния резултат на прогестерон?

# 391
  • София
  • Мнения: 28 256
Скрит текст:
Благодаря ти много!  Hug Дай Боже всичко да е наред!
Док. все пак ми изписа Дуфастон и каза след 15 дена да ида на ехограф. Притеснява ме само - Дуфастон потиска ли синтеза на естествения прогестерон? Да не стане беля след спирането...
Дуфастонът не потиска синтеза на естествен прогестерон.

Денис, утре мисля да пусна пак ЧХГ и прогестерон да видя как се движат.
Вече пих 1 хапче Дуфастон, но не съм убедена, че ми е необходимо, след като нивото на прогестерон ми е добро. Утре си запазих час и при друг лекар за второ мнение.
Въпросът ми е: приемът на Дуфастон променя ли кръвния резултат на прогестерон?
Да, променя го.
Прогестерон се изследва 3-4 часа след прием на прогестин  и това трябва да се спазва при контролите.
Пусни също ТСХ, Т3 и Т4  Peace

# 392
  • Мнения: 34
Денис, може ли въпросче? За фиброаденом в гърда, кои хормони влияят ?Доктора казва, че се появява, защото между 25-35 г. особено нераждали жени, има постоянно променяне на хормоните, попитах за лекарства евентуално за намаляне на размера на фиброаденома или неговото изчезване  каза, че единствено само оперативно.Също ,че при бременост и високи стойности на пролактин, той не нараства, а дори е възмозно след раждане и кърмене да изчезне.

# 393
  • Мнения: 259
Денис здравей!Това са ми изследванията и днес ми изписаха метизол 2×2.След 30 дни съм на контролен и допълнение към хипер.... имам и хашимото с завишени тат и мат

# 394
  • София
  • Мнения: 28 256
Денис, може ли въпросче? За фиброаденом в гърда, кои хормони влияят ?
Скрит текст:
Доктора казва, че се появява, защото между 25-35 г. особено нераждали жени, има постоянно променяне на хормоните, попитах за лекарства евентуално за намаляне на размера на фиброаденома или неговото изчезване  каза, че единствено само оперативно.Също ,че при бременост и високи стойности на пролактин, той не нараства, а дори е възмозно след раждане и кърмене да изчезне.
Ще ти ги изброя, но не трябва да мислиш, че само те са причина - просто има вероятност да са и те:
- естрогени
- андрогени ( тестостерон, андростендион, ДХЕА)
- високи нива на инсулина
- пролактин
При бременност, пролактинът е висок, но и прогестерона е много висок, а той неутрализира вредното влияние на някои хормони, вкл. потиска синтеза на пролактин. След раждане прогестерона пада, а пролактина се повишава (което е нормално) за периода на лактация.



Денис здравей!Това са ми изследванията и днес ми изписаха метизол 2×2.След 30 дни съм на контролен и допълнение към хипер.... имам и хашимото с завишени тат и мат
Скрит текст:
Здравей!
Дано по-бързо да се повлияеш от медикамента Peace

# 395
  • Мнения: 39
Денис, моля за помощ при тълкуване на тези резултати взети на 3-ти ден от МЦ. Струва ми се, че нещата не са добре... И отделно - немога да повярвам как така преди три месеца FSH ми беше 6, LH - 7.3, a Е2 53.6. Преди 9 дни TSH ми беше 2.21...Какво може да ми се е случило та такива резултати имам сега?

Хормони/Hormones

Anti-Tg/TAT/       1214       IU/ml     до 115   
A-TPO/МАТ/       84.4       IU/ml     до 34   

LH       9.1       mIU/ml     М 1.7 - 8.6; Жф.ф 2.4 - 12.6;ов.ф 14.0 - 95.6;лут.фаза 1.0-11.4;менопауза 7.7-58.5   
 
FSH       12.7       mIU/ml     M 1.5 - 12.4;Ж ф.ф3.5-12.5;ов.фаза 4.7-21.5;лут.фаза 1.7-7.7;менопауза 25.8-134.8   

Естрадиол/Estradiol       44.5       pg/ml     M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138

# 396
  • Мнения: 469
Скрит текст:
Благодаря ти много!  Hug Дай Боже всичко да е наред!
Док. все пак ми изписа Дуфастон и каза след 15 дена да ида на ехограф. Притеснява ме само - Дуфастон потиска ли синтеза на естествения прогестерон? Да не стане беля след спирането...
Дуфастонът не потиска синтеза на естествен прогестерон.

Денис, утре мисля да пусна пак ЧХГ и прогестерон да видя как се движат.
Вече пих 1 хапче Дуфастон, но не съм убедена, че ми е необходимо, след като нивото на прогестерон ми е добро. Утре си запазих час и при друг лекар за второ мнение.
Въпросът ми е: приемът на Дуфастон променя ли кръвния резултат на прогестерон?
Да, променя го.
Прогестерон се изследва 3-4 часа след прием на прогестин  и това трябва да се спазва при контролите.
Пусни също ТСХ, Т3 и Т4  Peace

А изследванията ми за щит. жлеза от преди месец не са ли актуални вече?

# 397
  • София
  • Мнения: 28 256
Денис, моля за помощ при тълкуване на тези резултати в
Скрит текст:
зети на 3-ти ден от МЦ. Струва ми се, че нещата не са добре... И отделно - немога да повярвам как така преди три месеца FSH ми беше 6, LH - 7.3, a Е2 53.6. Преди 9 дни TSH ми беше 2.21...Какво може да ми се е случило та такива резултати имам сега?

Хормони/Hormones

Anti-Tg/TAT/       1214       IU/ml     до 115   
A-TPO/МАТ/       84.4       IU/ml     до 34   

LH       9.1       mIU/ml     М 1.7 - 8.6; Жф.ф 2.4 - 12.6;ов.ф 14.0 - 95.6;лут.фаза 1.0-11.4;менопауза 7.7-58.5   
 
FSH       12.7       mIU/ml     M 1.5 - 12.4;Ж ф.ф3.5-12.5;ов.фаза 4.7-21.5;лут.фаза 1.7-7.7;менопауза 25.8-134.8   

Естрадиол/Estradiol       44.5       pg/ml     M 25.8 - 60.7;Жф.ф 12.4 - 233,ов.ф41.0 - 398;лут.фаза 22.3 - 341;постменопауза <5.0 - 138
ТСХ 2,2 показва Хипофункция, но е желателно да се видят и Т3 и Т4. Антителата са високи - консултирай се с Ендокринолог.
ЛХ и ФСХ може да са се повишили от киста/ЗФ - трябва да те видят на УЗ.


kaSsisS
При бременност трябва да се проверят ТСХ,Т3 и Т4, защото те бързо се променят, а това може да навреди на развитието на ембриона и на бременността. Защо да поемаш този риск, когато всичко може лесно и бързо да се коригира?!

# 398
  • Мнения: 469
Денис, в никакъв случай не искам да поемам риск. Питам за разяснение, тъй като док. не каза нищо по този въпрос. След малко отивам в лабораторията и ще пусна и тях. Hug

Денис, излязоха резултатите. ТСХ действително много е скочило...

Последна редакция: чт, 12 сеп 2019, 10:52 от kaSsisS

# 399
  • София
  • Мнения: 28 256
Денис, в никакъв случай не искам да поемам риск. Питам за разяснение, тъй като док. не каза нищо по този въпрос. След малко отивам в лабораторията и ще пусна и тях. Hug

Денис, излязоха резултатите. ТСХ действително много е скочило...

Скрит текст:

Много е висок. Консултирай се с лекар  Peace за да ти назначи терапия.
Не е страшно, не се притеснявай. Започни с по-ниска доза и до 3-4 дни я увеличи до необходимата.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.

# 400
  • Мнения: 469
Скрит текст:
Денис, в никакъв случай не искам да поемам риск. Питам за разяснение, тъй като док. не каза нищо по този въпрос. След малко отивам в лабораторията и ще пусна и тях. Hug

Денис, излязоха резултатите. ТСХ действително много е скочило...

Скрит текст:

Много е висок. Консултирай се с лекар  Peace за да ти назначи терапия.
Не е страшно, не се притеснявай. Започни с по-ниска доза и до 3-4 дни я увеличи до необходимата.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.


Звънях на 2 ендокриноложки. И двете за другата седмица искат да ми дадат час. При едната разговарях с рецепционистка, а на другата директно на личния й телефон звъннах. Казах й, че съм бременна и ТСХ ми е висок. Тя ми каза, че то не се било гледало само това и не било толкова спешно, че да бързам за днес.
Днес следобяд съм при новата АГ и ще я питам дали може да ме насочи с тези резултати при някого.

# 401
  • София
  • Мнения: 28 256
Скрит текст:
Денис, в никакъв случай не искам да поемам риск. Питам за разяснение, тъй като док. не каза нищо по този въпрос. След малко отивам в лабораторията и ще пусна и тях. Hug

Денис, излязоха резултатите. ТСХ действително много е скочило...

Скрит текст:

Много е висок. Консултирай се с лекар  Peace за да ти назначи терапия.
Не е страшно, не се притеснявай. Започни с по-ниска доза и до 3-4 дни я увеличи до необходимата.
Ще чакам да споделиш какво е казал лекаря.


Звънях на 2 ендокриноложки. И двете за другата седмица искат да ми дадат час. При едната разговарях с рецепционистка, а на другата директно на личния й телефон звъннах. Казах й, че съм бременна и ТСХ ми е висок. Тя ми каза, че то не се било гледало само това и не било толкова спешно, че да бързам за днес.
Днес следобяд съм при новата АГ и ще я питам дали може да ме насочи с тези резултати при някого.
Не мога да коментирам - дано да успееш да намериш добър лекар Peace

# 402
  • Мнения: 9
Здравейте, моля Ви за помощ и разчитане на моите резултати. Правени са на 3-тия ден от МЦ. На 27 години съм, с редовен цикъл на 28 дни. Пролактина ми е завишен, отдавам го на стрес, предвид това че преди 6 месеца правих пак и беше в норми. За другите нямам идея, моля за мнение.

П.С. Денис аз ти писах и на лично


Благодаря ви предварително

# 403
  • Мнения: 469
Денис, сега се връщам от другото АГ. Според нея, тази стойност на ТСХ била нормална по време на бременност и нямало нужда да предприемам нищо. Смятам да запиша час и при друг.

# 404
  • София
  • Мнения: 28 256
Денис, сега се връщам от другото АГ. Според нея, тази стойност на ТСХ била нормална по време на бременност и нямало нужда да предприемам нищо. Смятам да запиша час и при друг.
Потърси Ендокринолог от клиника по репр. медицина.
Обикновен АГ няма да ти помогне много.

Общи условия

Активация на акаунт