Юлчета 2018- Тема 5

• 53 449
  • 756
  •   1
Отговори
# 525
Мами имам следния въпрос, понеже изобщо не съм запозната. През третата година на бебетата имаме ли право на някаква помощ от държавата? Или?
Третата година от майчинството е неплатена.

# 526
  • Варна
Детски ,в зависимост от дохода Ви.
Аз не съм съгласна децата да ходят боси върху теракот или гранитогрес ,когато е студено времето,освен ако няма подово. Особенно момиченца  . Аз съм с цистит и изкарани възпаления на бъбреци  и веднъж на яичници и тръби,ами всичко е от изстиване. Има една поговорка за камък и змия...та така де,ореди години апартаментите с балатуми ,мокети ,паркети е било друго. Но тези плочки са опасни. С толкова лежане по болници ,срещнах много момичета,млади,които от малки са с цистит или др подобни заболявания. Момчецата са друга работа. Тук е момента да спомена към мамите на момиченца,при прием на антибиотик,наблюдавайре за гъбичкови инфекции ,долу, много зачестиха последните години,заради безразборното изписване на антибиотици и още куп др приччини!! При установяване, моля обърнсете се към детски гинеколог ,а не джипито да предписва кремчета.
Как са малчуганите които ходят на ясла? Добре ли се адаптират. ? За ясла целогодишно ли може да се подава заявление? Аз съм адски изморена,цяло лято бях с болести и що химия изпих,сега ми е отпаднало и още не мог да се възстановя. Разчитам на омнибиотик,биозин не пия. Витамини не обичам,защото имат мин усвояемост и малко са пари на вятъра.  За зимата на малкия ще взема капки от грейпфрут иначе от детските витамини,бих ви препоръчала само сиропа - мултисаностол. Един от добрите е  ,въпреки ,че докторите и семействата са го позабравили и масова налитат на тези марсианци и сие..
Малко дълго стана ,ама исках да ви напиша всичко за което се сетих и знам Simple Smile лек ден ,дано не съм засегнала никой

# 527
Здравейтеееее Simple Smile
Аз малко да събудя темата...
Ние сме от ходещите на ясла. Преди 2 седмици млката беше на антибиотик, пуснах я на ясла и сега пак кашля и е с хрема Sad  Утре ще я водя на лекар, ама предполагам ще е хубаво да я оставим у дома за няколко дни, та с таткото пак ще правим схеми (и двамата сме на пълен работен ден, а нямаме баби и дядовци, които да помагат). Тепърва започнахме с филмите с боледуването, а вече започнах да се изморявам...
И всъщност се оказа доста хард да рботиш и да гледаш дете Grinning
И да не е само оплакване - имам чувството, че детето се променя с всеки ден. Започва да проявява все повече характер, да иска все повече да комуникира с хора, почти всеки ден с нов номер и всичките тези неща супер много ме зареждат! Blush
С гърнето сме до никъде, същото и със самостоятелното хранене, ама съм решила да се водя по детето и не я натискам много много (а и май малко ме мързи, което не е хибаво) Confused
Проби първият кучешки (беше тежко положението), сега чакам вторият, чак не знам кога мина това време и голямата й усмивка се изпълни с бели зъбчета Grinning   А, нещото за което постоянно я карам е миенето на зъби, ама много се дърпа, не знам къде греша - при вас как е положението?
Смяната на часът също не е много яка, ама се надявам до 2 - 3 дни напълно да свикне. На вашите дечковци отрази ли се?
Хубава вечер на всички Kissing HeartStuck Out Tongue Winking EyeHug

# 528
Привет и от нас! 😊
Още плачем по малко сутрин на яслата, но после цял ден е добре. За сега се разболя веднъж, беше петък и до неделя се оправи. Хубавото е, че мога да работя от вкъщи, а лошото че няма баби, няма помощ от никъде. Дано да няма много болести тази зима. Какво мислите за грипните ваксини? Някой мисли ли да слага?
Иначе ни избиха 4те кучешки зъба едновременно. Вече си имаме устичка пълна със зъбки. Бърбори много и повтаря всичко. Знае имената на децата в яслата и на учителките. 😍 С гърнето обаче сме до никъде. Казва като вече е късно за гърнето. 😄🙃

# 529
Ние също нямаме баби и дядовци под ръка, но пък не ходим на ясла. За сега ни гърне ни хранене самостоятелно Kissing Казва си когато му се ходи и бяга да се крие Joy Пробвах веднъж да го сложа и се секна милия та порева. Още ще почакам да спре да се крие. Устата в момента не дава да се пипа, само виждам че избиват 2 кучешки и 2 предкътници. Сополи имаше цяла седмица заедно с много лиги и намален апетит, но все още не виждам избил зъб. Смяната на времето не ни се отрази изобщо. Всичко си му изместих от раз.
И моя е от повтарящите, ама си има любими думи и главно с тях кара. Сега ме е яд,че го научих на ДАЙ! Всичко иска Joy
Последно се научи да си казва името като го попитат, с което много забавлява бабите от входа.
Грипни ваксини не слагаме вкъщи. Аз и мъжа ми рядко боледуваме като цяло. Антибиотици не съм пила от дете и дано се запази тази тенденция Grin

# 530
Donchence, защо се наложи антибиотик? Питам, защото масово се изписва антибиотик при кашлица, при бронхит. Бронхит се лекува с инхалации. Антибиотикът го изписват, за да не стане инфекция, нещо като превантивно. Това ми го каза най-накрая педиатърката, след като баткото го тъпчеха всеки път с антибиотици и за година беше пил 7-8. Сега малката си оправи бронхита с инхалации. Разбира се, не знам как е било при вас, просто реших да ти пиша.

# 531
И малкия от както се събуди преди час /отразява му се смяната и на него/ грачи, покашля и е сополив и след малко отиваме до педиатърката да прецени как е положението.
За ясла - облича се и взима раничката с кеф, знае си шкафчето, преобуваме пантофки и плаче на влизане. Там се храни добре, спи малко и го взимам затова по-рано от другите.
С гърнето свиква още, сяда си понякога без да има нищо, с лъжичката сам се справя що годе също.
Кучешките зъбки чакам ли чакам, заредили са се, но още няма.
За ваксината, никой няма да се ваксинира вкъщи също.

# 532
Лоли как си ти и другия бебок отвътре 😁 И аз чакам кучешки, доста дълго вече ми се струва. Още се кърмим. Нищо не повтаря, нон стоп си дрънка нещо, но дотам. Само "мама" и "баба", даже "тати" още не казва. В последно време опитва да яде и с прибори, ама е много далече от истината. Впечатлява се много от животни (от мравки до жирафи).
Ние и двете преди 2-3 седмици изкарахме някакъв хремав и сополив вирус. После една нощ ми повръща, после разстройство няколко дни и по площадките все болни ги влачат, ама кво да правиш... Исках да сложа противогрипна, така чрез кърмата и тя щеше да намаже. Ама мъжът ми хич не ги обича ваксините и ме отказа барабар с майка ми, която е лекар. Аз съм с изключително отслабнал имунитет и почти винаги аз я разболявам Sad
Иначе тича, тропа с крака при подскачане и танци и като посочи нещо и включи аларматаааааа еее ужас. Ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей до безкрай 🙄 Вече не се яде и слага в устата всичко (освен, когато не я болят зъбките, за да се почеше). Отскоро прояде и плодове, те пък свършиха 😂 нищо де, като чуе банан и откача. Има моя глас и се къпем вече заедно под душа и си увиваме. Спуквам я от мачкане и целувки 😍

# 533
Момичета, витамин Д давате ли/ще давате ли, сега в есенно-зимния период? 🤔 Мисля да питам личната като ходим следващия път.

# 534
Аз витамин Д давах и лятото, когато не забравях Grin Малкия се роди с голяма фонтанела и педито все ми се караше, че не го давам както ми е казала. А и знам, че подсилва имунитета така, че ще си го давам и зимата. Лятото като дойде вече ще го спирам.

# 535
Ларингит било то.Взех една торба капки, сиропи от аптеката и отиваме при баба на почивка да ни глези Relieved
Amphibia вие сте сладурки големи Kissing Heart
Бебко в коремчето расте, и аз с него - в 6тия сме вече, Той е около половин килце и е станал игрив, ритка и радва
Дребо също знае мама, баба, дай! И Ам Повечето останали неща - животни, обувки и всякакви предмети са Па, папе, папа, и Ба Joy
Вит.Д - давам едни комбинирани, казвала съм, wellbaby по месец с почивка.
Лекувайте болничките, гушкайте се и хубав уикенд от нас HugNature Partly Sunny

# 536
Лоли как си ти и другия бебок отвътре 😁 И аз чакам кучешки, доста дълго вече ми се струва. Още се кърмим. Нищо не повтаря, нон стоп си дрънка нещо, но дотам. Само "мама" и "баба", даже "тати" още не казва. В последно време опитва да яде и с прибори, ама е много далече от истината. Впечатлява се много от животни (от мравки до жирафи).
Ние и двете преди 2-3 седмици изкарахме някакъв хремав и сополив вирус. После една нощ ми повръща, после разстройство няколко дни и по площадките все болни ги влачат, ама кво да правиш... Исках да сложа противогрипна, така чрез кърмата и тя щеше да намаже. Ама мъжът ми хич не ги обича ваксините и ме отказа барабар с майка ми, която е лекар. Аз съм с изключително отслабнал имунитет и почти винаги аз я разболявам Sad
Иначе тича, тропа с крака при подскачане и танци и като посочи нещо и включи аларматаааааа еее ужас. Ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей ей до безкрай 🙄 Вече не се яде и слага в устата всичко (освен, когато не я болят зъбките, за да се почеше). Отскоро прояде и плодове, те пък свършиха 😂 нищо де, като чуе банан и откача. Има моя глас и се къпем вече заедно под душа и си увиваме. Спуквам я от мачкане и целувки 😍
Да отбележа само, че ваксинален имунитет не се предава през кърмата. Важи за всички ваксини това, не само за противогрипната.

# 537
Ние ходим на гърне от 10м (по голяма нужда), но на ясла няма да я пускам. Много е капризна с яденето, не яде готвено изобщо супи и т.н. Има кой да я гледа и ще я пускам чак на 3 сигурно.

# 538
Мине, не мине време, не спирай да предлагаш. Моята така допредимесрц два не ядеше плодове, ама изобщо. Ама с баща й не се отказахме да й досаждаме Simple Smile И сега поне опитва. То ядене е силно казано по принцип, не знам дали е станала 9 кила, надявам се Simple Smile и аз не мисля за градини още, но не се знае. Вчера видях това и го пратих на мъжа ми с текст "Некст левъл":
https://www.hippoland.net/chipolino-toaletna-sedalka-sas-stalba- … byala-stpti0191wh

# 539
Мойта само попара, салам, спагети, ориз, краставици и АМ...
Но пък е 11.700

Общи условия

Активация на акаунт