Юлчета 2018- Тема 5

• 53 435
  • 756
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
Благодаря !
Много зле се чувствам днес , не спирам да плача.
Започнах снощи и няма връщане назад. Виждам, че е готова , а на мен също понякога ми е досадно. Само че не мога да преценя дали повече ми е досадно или повече ми е приятно.
Днес прочетох една статия на Хедра по повод отбиването и сега само за нея си мисля и си я препрочитам :
"Отбиването е част от естествения ход на кърменето и една от многото стъпки в порастването на детето и отделянето му от нас. Сладко-горчивата тъга, която го съпровожда, е просто част от нещата, които ни правят майки…"

# 601
Моя като го изведоха на снега да се порадва направи няколко крачки хванат за мен и щом го пуснах застина на място. Joy Ох беше ми много смешен милия,  явно си мисли, че по снега не се ходи. Съответно искаше си гуш и мама да го носи. А иначе с говора сме доста напред, ама аз защото си пожелах да проговори преди да проходи Joy Казва прекалено много думи, за да ги напиша, част от които не са на бебешки. Освен стандартните мама, тате, кака, баба, деде, чичо,лела, така интересни сега се сещам абълка, минка(мандаринка), кръг, падна, панда, риби, коала Dizzy Face и тия дни ботро (добро утро) Kissing Heart Ех как хубаво ми започва деня щом го каже.

# 602
Miss V, голямо гушшш от мен. 🥰
Аз те разбирам идеално, тъй като съм с доста голям стаж в кърменето. Защо да нямаш друго дете? Горе главата и не тъгувай. И за мен кърменето е много специално и полага основите според мен на една прекрасна емоционална връзка с децата. Моята принцеса ходи на ясла вече 5 месеца и си я кърмя само вечер като заспива. Не знам дали е готова да.се.отбива, но и на двете ни харесва този момент и не знам дали скоро ще искам да я отбивам. ☺️
Мис В, усмихни се и се радвай, че детенцето е здравичко и расте, какво по хубаво от това? Потъгувай малко и гледай напред. Толкова хубави неща ви предстоят, пък може скоро и едно братче. 😍

# 603
  • Варна
Благодаря, Мама на 4 !
Вчера цял ден плаках, не знам явно и хормони ме удариха. Бях съкрушена и помислих, че не съм готова и вечерта ще се предам.
Еми да ама малката , като легнахме и само веднъж каза ц*цииии и аз й казах , че са тук, даде им боци и това беше. Облякох за първи път пижама !!!! До сега година и половина все съм с отворена нощница, но снощи смених тактиката , както и легнахме заедно с таткото и четохме книжка. Трудно заспа може би час и половина бърборене, гушкаше едно бебе, пи вода, идва при нас, връща се в нейното легло, скача в леглото и какво ли не.. 23:40 заспа !
Тази сутрин само веднъж каза ц*цииии и аз й казах, че спинкат и толкова.
За сега е лесно и няма драма от нейна страна. Aма дали ще продължи така ... ?!

Аз не знам дали съм споменавала тук, но освен, че имам страх от друга бременност, защото пак ще лежа, серклаж, фраксипарин..., ами и ме е страх, че ако имам друго дете то няма да е толкова добро, кротко, прекрасно, колкото това сега Grinning
Особенно, ако е момче съм сигурна, че ще е някой кривчо и ревльо ! Ама пък сигурно ще е синеок , като мене, че това момиченце сега нищо мое няма Grinning

# 604
Бравона теб,Мис.В случея  щерка ти е била по-готова от теб да приключите Hug
Аз след недаването няколко дена, но голям нощен рев и тръшкане, се крих да се преобличам и за банята известно време още да не му е мъчно.Ама и той излезе герой и се разбрахме.
Иначе май имаме доста кърмени бръмбъзъци тук Grinning При мен, живот и здраве, всичко скоро започва отначало и дано да ми потръгне както първия път, че е голяма разправия с това АМ май

# 605
Права си Мис В, другото дете няма да е като това, а ще е още по-прекрасно, добро, миличко, сладичко и красиво. 🥰 Аз за всяко си казвах, че е най-най и не може повече от това и бум, другото е по-, хихи. ☺️ Аз обаче има една тактика за пред децата, която е доста успешна. На големите казвам, че ги обичам повече, защото съм ги имала за по-дълго време и сега трябва да наваксам с малките, хихи. Те не ревнуват и не се сърдят, но разбира се мъничето получава най-много гушки и цунки от всичко, а и тя раздава наред! 🥰🥰🥰🥰

# 606
  • Варна
Кураж Мис,хормоните си казват своето. Всичко ще се нормализира скоро. Аз ти пожелавам и второ,а защо не и трето дете.  Ще са различни като деня и ноща и именно в това е очарованието да си родител. Различни деца- различни характери и подход. И при нас какаката е копие нс тати ( нищо мое) ,а малкия е мое копие със синьо- сивите ми очи Simple Smile.
Ние имаме  общо дворче със съседите и там си излизаме,мързи ме да ходя до детска площадка- няма хубав тротоар до там и ме е страх да не ни отнесе някой тир или кола. Количка все пи рядко ползваме,но ако ползваме е от тези наи малките и леки тип чадърче. Няма опция за сън,но той отдавна не спи в количка. Сънят остана само 1 на ден и за жалост около обяд ,понякога дремва само 20-30 мин и кукуряк до вечерта. Доближава си режима до този в детската градина. Яде сам,даже и супа с голяма лъжица,вилица по не му давам ,че много ръкомаха и ме е страх. Само с това пусто гърне сме до никъде. Чакам сега празниците и го мятам по- сериозно.
Хайде мами лека от мен Simple Smile
Бременни мамчета кога очаквате бебенцата да се родят( че забравих ) ,да Ви стискапе палци и ще чакаме да се похвалите Simple Smile

# 607
  • Варна
Благодаря, Европа !

Ден трети успешен Grinning Никаква драма от нейна страна, общо взето въобще не пита и не се сеща.  Обаче това заспиване... мале по час и нещо. Поне преди сучеше и 3-4 пъти седмично заспиваше на гърда, а сега партииииииииии, голямо бушуване пада.
При тези, които не сучат и не пият мляко как става заспиването вечер ?

Снощи пих ракия !!!! И после една чаша бира Grinning
Викам на ММ , че ще спра да кърмя и ще се пропия сега хаахххаах
Предстоят ми 3-4 излизания вечерни този месец покрай банкети и срещи с приятелки и определено ще си пийна винце като пич ,без да му мисля, че после ще кърмя !

# 608
Европа с термин края на февруари съм, очаквам да е естествено пак и да си дочакаме Hug Сина подрани с 6 дни.
Мис с цокането заспиваше по-рано, но и спеше още по два пъти дневно.Сега ляга по обед за 3 часа, и дивее до към 10 вечерта.Лягаме заедно с книжка сега, гушнати разглеждаме, чета и се унася за 10 минути.По едно време разглеждахме снимки от телефона за приспиване, понякога пускам едни кратки филмчета Minuscule от youtube, и с тях така до 10-15мин се е отнесъл

# 609
Включвам се да ви помоля за съвет. Малкия наскоро боледува. Беше 2 дни с постоянна Т от около 37,5-7 без кашлица или хрема, нооо със загуба на апетит и сън. Факт е че ни изникват много зъби едновременно, но според лекарката е вирусна инфекция. Температурата мина, пак кофти спи, ама това което ме притеснява е, че спря да яде. Ей така от нищото просто вече не ми дава да го храня. Давам му да яде сам, но той само си играе и яде, колкото за играта. НЕ огладнява! Цял ден може нищо да не яде а да кара на кисело мляко с или без бисквити. Отказа вече АМ, но се излъгва да го пие с повече кисело мляко. За сега най-успешно яде принцеси... 1/3 от филията Confused , питка/ баница със сирене и кашкавал, някой видове плодове. Макарони със сирене отказа. Манджа не е ял повече от седмица. Най-близкото до готвено бяха няколко зърна ориз от моята чиния. Дълъг стана поста, но искам идея какво да пробвам да му дам още, докато отмине този период на зъбоникнене. Или поне се надявам да е период.

# 610
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Подобно е положението и в нас. Пие гъсто кисело мляко, яде плодове и хляб. Понякога супа. Ние имаме много тежки периоди със никненето на зъбите.Спи неспокойно. Има температура понякога.
 Период е и ще мине.
Важно е да не спираме с предлагането на храна на чести интервали от време.

# 611
  • Варна
Алеа,минахме подобно боледуване. Силно намали храната за над 2 седмици и отслабна с около половин кг. После бавно върна апетита,купих му сиропче с вит ,малко повишава апетита.
Малкия пие още адаптирано мляко вечер ,но не заспива след него. Поне още 1-2 часа е въртене,ходене по легло,криене под завивка и тн.

# 612
Температура под 38 не е притеснителна. Нормално е да отказват храна при зъбоникнене. Вие ще ядете ли като ви боли, не се притеснявайте Wink

# 613
AleaPP
При нас е нещо подобно.От раз апетита на Дария изчезна.Това продължава вече почти два месеца.Домашно готвено,кухня(частна,държавна)-всичко отказва.Аз обаче продължавам да предлагам всеки ден...почти без  успех за сега.Игра на нерви!!!
Закуска най-често хапва(елда,просо,овесени ядки),но винаги трябва да е смесено с КМ.През останалото време кара на хляб,кисело мляко и кашкавал.Рядко опитва от нашата храна.Месо не е яла вече не помня откога.
Имам някакъв успех със зеленчукови мъфини,сега планирам да добавя към тях и някакво месо.Утре ще правя рибни кюфтенца(повече картофчета+ малко риба) и се надявам на някакъв успех.
Стремя се обаче да не я насилвам,защото ефекта при нас е още по-категоричен отказ!

# 614
Не само при вас, по мое усмотрение са в някакъв тотален отказ на... всичко. Тръшкане, извиване, увиване, ужасна работа, дано отмине скоро!

Общи условия

Активация на акаунт