Юлчета 2018- Тема 5

• 53 433
  • 756
  •   1
Отговори
# 615
Амфибия, не са чак толкова зле нещата при нас иначе, не се тръшка много, понякога имам чувството, че просто е изнервен от глад. Когато хапне макар и малко е много по-добре. Яде като го оставя сам, опитва се да ползва лъжица, но още хич го няма и съответно нищо не успява да изяде. Опитам ли се аз да му дам, извръща глава и рев, та се отказах да го храня тотално. На масата винаги има шишета с вода и мляко, и чаша със сок или чай, купа с плодове на кубчета, които основно ръчка с лъжицата. Безсънието, имам съмнение че беше причинено от сиропа, който пиеше понеже ден след като го спря за пръв път от 5 дена, колкото го пихме, спа 3 часа на обяд. Сега пак спи непробудно от както е заспал в 20:30, а иначе поне 3-4 пъти да се е будил. Европа кое е сиропчето с витамини? TD03, благодаря за идеята за кюфтета, че изобщо не се сещам сега за такива неща, при все че бели принцесата, за да изяде каймата. Дано всички безпроблемно да го минем този период на отказ, защото наистина си е игра на нерви.

# 616
Ох, дано не спре да яде и нашето, че още много зъби им да излизат.
Сега очаквам един, лапа всичко и се сърди лесно за най-малкото. Най е гадно щипането, дрането (и мен и другите близки) и хапенето(вечер като цока започна да ме хапе) май и ние към отбиване ще сме...Първо мислех че защото е свършило млякото (вече не е много) но го прави още на втората минута и ако се прежаля пак да дам има, гълта си. Обяснявам, охкам...няма ефект тя се сърди че не давам...напоследък заспива с пеещата играчка и без да цока (след като ме е ухапала)...

# 617
  • Варна

Това е сиропчето, с витамини ,много е добър. Намира се трудно по аптеките. Ако сте от варна ,го има във Валя дечева аптека. От скоро е в Бг.

# 618
Привет мами, как сте? Готови ли сте за празниците? Ние сме с пневмония и отит 😭, та хич не ни е до празнуване, но все пак ще оставим комина отворен, да видим  Дядо Коледа какво ще донесе на който е слушал. 🥰
Весели празници на всички и бъдете здрави! ✨💗

# 619
Бързо оздравяване 🤗

# 620
Здравейте мами, от дълго време не съм писала, но си чета абсолютно всичко, когато имам време Simple Smile Европа - моят термин е в началото на април . Много съм притеснена, защото 1-то родих със спешно секцио (в Бг)  , а сега тук в Белгия, казаха че трябва да опитам нормално. И ме е страх да не се получи пак същото, защото много се депресирах с 1-то , че не се получи нормално.. А и все пак си е скоро ако ще се наложи пак да ме режат.. ох не знам... голям стрес.. 😥 Иначе някой беше питал как преспиваме . В 21ч. му правя млякото, слагам го на спалнята ( където в последните 3 месеца спи до мен, направих грешка , че му позволих 1-2 пъти и край..) и си го галя докато заспи. До преди седмица спеше 2 пъти на ден ,(преди обед и следобед) , сега явно защото не излизаме по-често ли и аз не знам , но отказва да спи преи обед и останахме само със следобедния сън. Вие как сте в това отношение? Има 10 зъба вече , но разположени не както си са поред 😆 Предни ... разстояние .... кътен.. и т.н , като на стар дядо окапали зъби 😆
 Весело посрещане на Новата 2020г. желая на всички 💫

# 621
Monbebe, моя приятелка така я караха да ражда второто в Амстердам след секцио на първото, НО планувано и 4 години след него. И пак получи руптура на матката и я срязаха по спешност. Аз НЕ бих си го причинила. Много скоро ти е раждането и това каране за естествено е застрашаващо живота според мен на майката и на бебето . Добре го обмисли. Не им харесвам чужбинските политики. Вярвам, че всичко ще бъде наред, но си уреди въпроса предварително. Чакаме ви всички да ни се похвалите през новата година.
Желая на всички момичета и дечковци (и мъжове) здраве, обич, топлина и семеен уют, много радост и смях покрай елхата, а и през цялата идваща нова година. Аз си пожелавам здрави момчета близнаци 🤗

# 622
Monbebe, опитай да се настроиш максимално позитивно за едно прекрасно вагинално раждане. Ако искаш, пиши ми, ще ти изпратя група във фейсбук за вагинално раждане след секцио. Там има голяма подкрепа, участниците предоставят много полезна информация и лични истории също. Изобщо не са малко жените с успешен вбак Simple Smile

# 623
Гинекологът ми в Бг, е категоричен че трябва пак да съм със секцио.. Родих не планувано в Бг ( бяхме на ваканция) но този път обмислям сериозно да си го планувам там. Поне и 2-те ще са родени в България ☺ И може би аз по-спокойна , не че нямам доверие на тукашните, но много ме е страх с това тяхно настояване за нормално раждане. Показах преведена епикриза и пак си твърди тук гинеколога, че все пак е можело да се помъча и да стане 😩🙄  Afternoon ще може ли линк към страницата с темичката  . 🌸🌸🌸

# 624
Всичко е възможно. Наистина има много жени родили естествено след секцио. Просто това е моят опит. Дадох всичко от себе си да родя естествено. Но аз също съм спешно секцио. На девет сантиметра разкритие, загубихме тоновете след изтекли преди 26 часа води. Беше се омотала три пъти около врата с пъпната връв. Няма сила, която да ме накара да рискувам след всичко преживяно. Но ако имаш правилната нагласа, ще се случи. Съжалявам, ако съм те подвела с лоши мисли. Стискам палци само да сте здрави накрая 🤗

# 625
Благодаря ти Амфибия ❤ Те лошите мисли не ме напускат напоследък да го мисля , но се опитвам да се нагласа позитивно и за 2-та варианта . 🌸💫

# 626
https://m.facebook.com/groups/451308951591967?group_view_referrer=profile_browser
Това е групата. Наистина има много информация как може да се случат нещата, плюсове, минуси, статистики, изследвания, лични истории. За съжаление аз не успях, но не заради друго, а най-вече защото преносвах една седмица, а нямах подкрепящ на 💯 лекар. Усещах, че на бебето му трябват още няколко дни, с много късна овулация съм. Но се съгласих на планово секцио, защото просто нямах друг лекар като избор. Не трябва да се предизвика вбак, а да върви естествен процес. Изобщо нагласата и подкрепата от акушерка, лекар, дула са много важни. Успех!

# 627
  • Варна
Успех Монбебе ! Моля те не рискувай с естествено раждане след секци и то с малък интервал. Риск от руптура е над 20 % ,а след 2 секциота риска е 83%. Неоправдан риск е. Всичко ще си е наред не се тревожи. Доста забава те чака с две малки деца,представям си като станат на 3-4 год и започнат яко да бърборят Simple Smileвесели празниници

# 628
Европа, от къде е тази информация за вероятността от руптура? Моята е съвсем различна.
Например тук (вижда се и на каква база са цифрите): http://www.estestveno.com/node/436

Разбира се, ако човек не иска, никой не може да го накара, но не я стресирайте излишно. Тя има нужда от подкрепа и да направи информиран избор, а не избор на база страх.

# 629
  • Варна - Монреал-Едмънтън
Моя доктор в Канада каза, минимум 2 години след секциото, че препоръчва нормално раждане.
Всеки организъм е различен. Колко си се възстановила. Добре ли е зарастнало всичко..
Дъветвам да вземеш решение като наближи и каквото ти говори вътрешния глас. Послушай организма си.. ( дано не звучи шантаво)😂 Колкото и да четеш никой не може да каже какво ще е при теб. Спокойно планувай и двата варианта.

Общи условия

Активация на акаунт