Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 413
  • 576
  •   1
Отговори
# 30
Бих го оставила на човек, независимо мъж или жена, който има опит в гледането на бебе.
Ако няма - не. Това не е като да си поиграеш с него, докато друг го гледа.

Относно това как ще се чувства бебето при друг, зависи от детето. Нашето си го гледахме сами с мъжа ми, баби и дядовци в други градове, т.е. не е гледано от други хора. На 7 м. и на 12 м. я оставихме на моите родители за 3-7 дни и въобще не ни е търсила. Като по-голяма също. И никога не е била привързана към мен. Така че не я плашете как ще реве за нея, децата са различни, тя си го познава и може да прецени.

# 31
  • Варна
Бабата е съвсем друга работа. За два дни на ерген приятел не си оставям детето аз. Свикнало било с него - колко е свикнало? Хранил ли го е нощно време, памперси сменял ли му е? Като плаче нощем - успокоявал ли го е?
Ти спокойна ли ще бъдеш и ще успееш ли да се веселиш на сватбата или ще си нонстоп на телефона, за да проверяваш всичко с бебето наред ли е?
За мен лично това е абсурдна авантюра и крайно безотговорна.
Абсолютно съгласна. Звучи ми направо като смешка тая идея, толкова е безумна.

# 32
Моя син го оставих на майка ми, за да отидем на гости в Родопите, когато той беше също на 11 месеца. Хич не ме е търсил той, а пък майка ми е идеална бавачка.
Но изтраях едва 24 часа и обявих на мъжа ми - тръгваме си. Струва ми се, че домакинята ми повярва, че тръгвам заради бебето, а не че си търся извинение да прекратя гостуването, което беше много дълго чакано и силно желано. Убихме се от път за едното нищо.

# 33
  • Linz
Не. Нямаше да отида на сватбата.

# 34
  • София
До 3-годишна възраст съм оставяла детето 3 пъти: 2 пъти на баща му (беше на 1 и на 7 месеца) и веднъж на баба му - беше 3-годишен. Говоря за периоди от по няколко дни.
Дори и сега, когато е на 6 и половина, не бих го оставила на семеен приятел, мъж и то без деца. За мен идеята е напълно лишена от мисъл.

# 35
  • Варна
Само на майка си бих оставила детето на такава възраст и за толкова време. И то по належащи причини, а не за да задоволявам прищевките на откачения си мъж. Той е за бой, не авторката. Ултиматуми ще ми поставя, как пък не!

# 36
Като си имате бебе или го вземате с вас, или не ходите. Пълно щастие няма. Simple Smile
Бих оставила детето за 2 дни само на майка ми или свеки. Нито на сестра, нито на стринка, чинка и сие.
Авторке, твоят мъж явно не е много адекватен, на колко години сте?

# 37
  • София
По-добре наистина вземете приятеля си с вас и така реално бебето ще е само с него само няколко часа, докато сте на сватбата. А ако е в самия хотел ще може да отскочиш да го накърмиш (ако кърмиш още)

# 38
Здравейте, дами!

Със семейството ми сме поканени на сватба в друг град, но имаме 11 месечна дъщеря и мъжа ми не желае детето да пътува с нас.
Имаме близък приятел, който предложи детето да остане за два дни при него.

Вие бихте ли оставили детето, при положение че се чувства по принцип добре с този човек?

Благодаря предварително!
Ако детето го познава и действително няма проблем, ако той знае как и може адекватно да се грижи за бебе, да, не виждам проблем.

# 39
  • София
Категорично не. Що за идея?!
На тази възраст - само на майка ми, свеки, сестрата на мъжа ми. Никой друг - дори на най-добрата ми приятелка, която има няколко деца и е чудесен родител.

# 40
Колко млади мъже без деца (че и жени) знаят и могат да се грижат адекватно за бебе пеленаче?

# 41
  Не бих оставила толкова малко дете на човек без деца. Както и аз не бих се навила да гледам чужди деца.
  И аз, и ММ нямахме никаква идея какво се прави, преди да имаме бебе.

# 42
Пускам тема, да, защото мисля, че идеята звучи неадекватно и искам да се успокоя, че не съм единствената, която не би го направила, понеже ме убеждават, че 11 месечно бебе и то МОМИЧЕ би могло да бъде оставено при мъж, колкото и да е отговорен, добър и примерен (за секунда не се съмнявам в това).
Какво значение има дали бебето е момиче, та чак капслока си включила? Не мислиш ли , че е по-важно дали този човек има опит в гледането на бебета отколкото дали МЪЖ ОБОЖЕМОЙ ще се грижи за МОМИЧЕ ОБОЖЕМОЙ?

# 43
Взимам бебето и оставям мъжа при приятеля.

# 44
Оставяла съм 13 мес. ми син на майка ми за около 24 часа за една сватба. Познават се. Нямаше проблем и вече не кърмех. После и за 4 дни пътуване в чужбина. Изобщо нямам предразсъдъци.
Ако не ти харесва идеята, разбери се с мъжа ти. Важно е да ти е спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт