Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 419
  • 576
  •   1
Отговори
# 75
Е как да не е пояснила, аз я питах и отговорът беше, че мъжът е ерген и живее сам (никъде не е упоменала, че е разведен с деца или нещо подобно). Тоест - опитът му се свежда до бавене и игра с чужди деца на площадката за известно време през деня. Ако това се счита за "опит с малки деца", то евала за нека го наречем смелостта на някои тук. Силно се съмнявам, обаче, че те биха си поверили бебето на някой толкова опитен, за два дена.

# 76
Знаете ли на мен пък на какво ми намирисва цялата история? Че майката е отчаяно зажадняла за някакъв социален живот извън гледането на бебе, че 11 месеца нон стоп й идват нагорно и затова се е вкопчила в тая ценна сватба на три часа път, въпреки че явно няма на кого да оставят детето.

Не я е срам. Имаш ли бебе, край на социалния живот.

# 77
  • Най-красивата страна
Аз не бих отишла на сватба с бебе на 11 месеца.
Но в никакъв случай не бих оставила бебе на приятел и то ерген.

Ако сватбата е толкоз важна-бих оставила бебето единствено на майка ми,свекърва ми или сестра ми.Или детегледачка.

Тоест или не отивам изобщо на сватбата .
Или оставям бебето при някоя роднина.

# 78
  • Варна
Знаете ли на мен пък на какво ми намирисва цялата история? Че майката е отчаяно зажадняла за някакъв социален живот извън гледането на бебе, че 11 месеца нон стоп й идват нагорно и затова се е вкопчила в тая ценна сватба на три часа път, въпреки че явно няма на кого да оставят детето.

Понеже цитираш мой пост, би ли казала, много моля, къде точно съм го написала?

# 79
  • София

Глупости, никой тук не е написал подобно нещо. Безсмислено преувеличение.

# 80
# 81

Глупости, никой тук не е написал подобно нещо. Безсмислено преувеличение.
Ами, май хич не е преувеличение, щото повече от половината в темата си казаха, че нито биха си оставили детето, нито биха отишли на сватбата.   Smiley
Май само аз си признах, че ако имам доверие на кандидат-гледача, нямам проблем да му оставя детето си.
Както и, че не ми е било никакъв проблем да ги оставям...е, в началото с баби.
Апропо, когато децата ми бяха на 2,5 и 7,5 години, големия гледаше малкия за около 2 часа всеки ден в продължение на една седмица, просто нямаше друг вариант.Само единия ден баща им успя да се прибере малко по-рано....Не го пиша като хвалба, а като факт.
Предполагам, майките -орлици в темата вече са в ступор от безотговорността ми.

# 82
  • Варна
Не е вярно. Много написаха, че не биха оставили бебето си на приятел ерген. Повечето споделиха, че с майка, свекърва, сестра нямат проблем с оставянето. С присъствието на бебето на сватбата също не биха имали проблем. Така че айде да не преувеличаваме наистина.

# 83
Бих, ако го познавам добре и детето ми и той се чувстват добре заедно.
Дали ще е баба или нероднина, мъж или жена - все едно е. Въпросът е човекът да е отговорен, да има желание и да му имаме доверие. Лично аз не бих се доверила на много млад човек, но това си е вътрешно мое усещане и убеждение.
За сватба точно не бих си търсила гледач - това не ми е важно събитие, но бих го направила за важно такова. Важно според моите виждания.
Моите деца никога не са плакали от контакт с чужди хора, защото са общували много и от ранна възраст с различни. Затова отговарям за себе си.

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 10:33 от Judy

# 84
  • София
Защо си мисля, че авторката вече писа, че не е съгласна да си остави детето.
Сондира мнение тук, за да разбере дали не греши.

# 85
Какво ще направи реално авторката е без значение. Просто е задала въпрос, а какво ще прави тя с отговорите - нейна си работа.

# 86
Вероятно планът е ергена да дойде в дома им.
Аз имам спомен за 11 месечно, тогава четях за държавни изпити и свека дойде уж да помага. Ами бебо не искаше нито тя да го храни, нито да го приспива. Голяма драма беше, та чак после водихме жената по кардиолози.
Представям си бебчето да откаже да го нахрани тоз батко юначен, какво ще прави, не знам. И памперси да сменя, и да приспива. То не е толкова малко бебето, ще търси майка си. Голяма авантюра за едното аху- иху. Има време за всичко, не е моментът, ама изобщо.

# 87
  • Най-красивата страна
Веднъж бяха ни оставили племенницата да я гледаме за 1 седмица.Беше на година и половина.
Тогава ние нямахме деца.
Това дете 2 дни рева за  мама и тате и на третия не издържах и им се обадих да се връщат.

# 88
Не са свикнали с други хора плачещите бебета.
Моите два броя никога не са имали такива проблеми. Племенниците ми - също. Важно им беше да ги занимава някой, да си играе с тях, да ги храни и да ги приспи, като му дойде времето. Simple Smile

Последна редакция: пт, 31 май 2019, 10:32 от Judy

# 89
  • Варна
Ами децата са различни. Моят също ревеше, защото не съм го оставяла на никого. Авторката очевидно ще има същия проблем, защото ако детето беше оставяно на роднини и приятели нямаше да си задава въпроса нормално ли е, та явно не е, съответно не е свикнало да бъде хранено, приспивано и обгрижвано от други хора.

Общи условия

Активация на акаунт