Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 502
  • 576
  •   1
Отговори
# 495
Не са детемразци българите, но си гледат децата с много ограничения, комплекси и притеснения. Затова и толкова се взират в другите деца и така осъдително коментират поведението им.

# 496
Не само така си гледаме децата най-често, но точно комплексите ни са тези спирачки и пречки, които ни карат на всяка цена да изтипосаме нашите разбирания и начин да правим нещата като най-добри навсякъде и за всички времена. И да заклеймим чуждомислието и чуждодействието.
Коментират се не само децата, а и всички останали. Предимно с негативен и подигравчийски уклон, за да изпъкнем колко сме най-първенци. Независимо в какво отношение.
Човек, който живее на спокойствие със себе си, рядко се пъне да убеждава останалия свят колко той е грешен. Понеже не е аналогичен на неговия мъничък светец.

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 15:03 от Judy

# 497
Смятам, че българинът е научен все някой да му помага в живота. Не смята, че на 20+ г. трябва да си поеме по пътя, а не да разчита на мама и тате било за гледане на деца, било за финансова помощ. Хубаво е да знаеш, че при нужда има към кого да се обърнеш за помощ, но това е точно - при извънредни обстоятелства.
Защо толкова ви пречат тези деца, като сте на почивка /на някои от вас, де/? Не искате ли да споделите преживяванията и с детето?!?

# 498
Ми точно в държави, в които не е тъй разспространен безплатният бабински и дядовски труд, най-често се срещат бавачки, наети от родители срещу заплащане или без такова. Нормално е - всеки родител си преценява дали и кога има нужда от смяна и услугата е ползвана широко. Българинът далеч не е най-добрият родител само защотоси мисли, че освен него няма кой да я свърши тази работа, изискваща докторат.
Аз, също като човек, който е ползвал и платена и безплатна такава услуга и предоставял такава, мога да споделя само адмирации към двете бавачки на моите две деца. И до сега си поддържаме с тях добри отношения и децата ми имат чудесни спомени от тях. Много полезно нещо е да има кой да те смени за ситуациите, които изискват спокойствие, съсредоточаване, отпускане и т.н. Какви са тези ситуации - за всеки са различни. Колкото е по-богат човешкият живот, толкова повече и разнообразни са те. И не знам дете да е пострадало точно от това.
...
Изкривява се отново идеята с това невярно и безсмислено натъртване за "пречещите деца". Не пречат по принцип, но в някои ситуации не е добре да са придружаващи и толкоз. Да се въртите отново около  крайности между "Пречка са" и "Тотално не мога да дишам без тях"  не ви дава предимство за крайните тези. Крайностите си остават общо неприемливи и вредни.

# 499
Понеже точно така излиза. Оставяме детето на бабата, понеже "имаме нужда от почивка, младостта минава бързо". Детето ни пречи да си веем гъза по плажа и го мятаме на бабата. Защо да не отиде и детето на почивка? Да не е по-малко член на семейството? По-скоро аз не бих отишла, отколкото да лиша детето. /мое мнение. Вие си ги гледайте, както ви е угодно./

# 500
Защо толкова ви пречат тези деца, като сте на почивка /на някои от вас, де/? Не искате ли да споделите преживяванията и с детето?!?
Искам да ги споделя, да. Но също така понякога искам примерно един час само за мен и да не го споделям с никого.

# 501
Не мисля, че някой визира един час.  Peace

# 502
Фигуративно казано беше "един час". Зависи от детето възрастта, състоянието му и конкретните обстоятелства, но и една седмица да е това откъсване от детето, за мен не е углавно престъпление. Може даже да е за добро- по-добре ако майката е изпушила, да презареди батериите, отколкото съвсем да превърти.

# 503
Фигуративно казано беше "един час". Зависи от детето възрастта, състоянието му и конкретните обстоятелства, но и една седмица да е това откъсване от детето, за мен не е углавно престъпление. Може даже да е за добро- по-добре ако майката е изпушила, да презареди батериите, отколкото съвсем да превърти.

Какви са тези изпушили майки, от какво по-точно?

# 504
Туристите са ясни, но съм виждала и много деца на чужденци. Факт е, че българите сме много изнервена и нетолерантна нация. Пречат ни нашите деца, пречат ни чуждите. Всяко действие е осъдително. Прекаленото вглеждане е лошо, обратното също. Само на нас ни прави впечатление и се възмущаваме от търкалящо се дете на летището, подивяло от чакане на закъсняващ полет.
Точно така е, да. Чудесен пост, кратък и съдържателен.

Майките обичайно са изпушили не от детето, а от други житейски условия и обстоятелства. Често пъти. Много е лесно да каже - изнервена съм, изморена - от детето. Само че истината е, че това не е така. Просто е най-лесно и общоприемливо да се обясни така. Това е моят личен опит, аз по-лесно се справям със задачките, породени от децата, отколкото с такива, измислени от неуравновен възрастен, с каквито изобилства наоколо.

Последна редакция: ср, 05 юни 2019, 16:10 от Анонимен

# 505
Наистина ли не можеш сама да си отговориш на толкова елементарен въпрос? ОК, помагам. От преумора, от системно недоспиване, от еднообразното ежедневие и т.н.

# 506

Какви са тези изпушили майки, от какво по-точно?

Ако говорим за малки деца - от недоспиване, от непрекъснатата необходимост очите ти да са на 10, от невъзможността да си вземеш дълъг душ, ей от такива работи, от непрекъснатото "Мама, мама, мама".  И ако има коя баба да ми вземе детето за един уикенд на няколко месеца, за да може с баща му да отидем и да си починем малко  - наистина не виждам нищо толкова лошо.  Пък и за детето малко разнообразие - баба знае нови песни, ще му покаже нова игра, красота Simple Smile

# 507
Наистина ли не можеш сама да си отговориш на толкова елементарен въпрос? ОК, помагам. От преумора, от системно недоспиване, от еднообразното ежедневие и т.н.

Това постоянни и перманентни състояния ли са, че да водят до изпушване. Всичко е много субективно разбира се, аз също се чувствам уморена, недоспала, но пък гледам по всякакви начини да разнообразявам ежедневието и в никакъв случай не се чувствам изпушила, явно въпрос на възприятие и лична настройка.

# 508
От това да общуваш винаги и непрекъснато с дете.

# 509
Да, субективно е. Нещата никога не са черно-бели и хората не са прости схеми. Обикновено дяволът е в детайлите.

Общи условия

Активация на акаунт