Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 498
  • 576
  •   1
Отговори
# 525
Принципно,това е естеството на темата."Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел"
На който не му изнася,да не чете,проста работа е.

# 526
Аз всъщност не разбрах, дали е проявявал инициатива. Въобще  личността на този приятел остана мистерия.

# 527
Малко вероятно ми се струва да е проявил инициатива, освен ако преди това не си е паднал 5-6 пъти на главата. По-скоро, мъжът на авторката му се е примолил и той се е съгласил.

# 528

Да, сам си предложи услугите. Държа да уточня това за да бъда максимално ясна в картината, която описвам

# 529
Е, то не пречи преди това таткото да му е ревал на рамото и той като верен приятел да си е предложил услугите. А може и да е ентусиаст.

# 530
Аха.
Ами не знам, доста голяма рядкост е мъж ерген, който да се счита способен да гледа бебе . Както видяхме, има татковци, които отричат, че могат памперс да сменят...
Моят мъж може да гледа бебе, май вече го писах. Но все пак човека вече е изгледал едно свое и за дни наред е гледал почти бебе - на две години -  на близка роднина.

Може и тоя да е гледал, иначе едва ли току така ще се навие, все пак е голяма отговорност.

# 531
Оставяла съм го само на майка ми и то за 1 вечер. За повече не бих, освен ако не се налага нещо мн спешно.
2 дни бях извън града, ММ го гледа и ми беше мн мъчно. На 3г6м е.

# 532
  • Варна
Възможно е т.н. приятел да е разведен, с опит и приятел на майката. Само мъжете ли имат приятели в 21 век? Grinning

# 533
Авторката повече не се появи, възможно е сватбата да е минала и заминала. Ние от както имаме дете сме отказвали 2 сватби до момента, нито един от нас не се е замислил даже ще се ходи ли, няма ли да се ходи... В края на август сме канени на друга сватба извън България, ще е вечерна, мъжа ми предложи да вземем майка му с нас за да гледа малката в хотела докато ние сме на сватба, но аз може и да не ходя, майка му почти не ми е помагала в отглеждането на детето, да не кажа хич. Виждаме я от дъжд на вятър, та като не познаваш навиците, настроенията и нуждите на съответното дете..как би се справил човек.

# 534
Авторката повече не се появи, възможно е сватбата да е минала и заминала. Ние от както имаме дете сме отказвали 2 сватби до момента, нито един от нас не се е замислил даже ще се ходи ли, няма ли да се ходи...

Е аз пък съм ходила няколко пъти в чужбина с детето си и още няколко  без него и е било у родителите ми. Всеки си преценява роднините, детето, ситуацията, собствените потребности. Който смята, че е по-добре да не се отделя и за ден от детето си - Ок, който смята, че няма проблем да си повери детето на доверен близък и да иде някъде, пак така - според мен. Аз пък нямаше да откажа две сватби, ако ми се ходи. Щях или да си взема детето, или да го оставя на нашите /ако не бяха толкова далече/. И какво от това какво съм щяла аз да направя? Мое дете е, гледам го както аз си знам, другите и те така Simple Smile

# 535
Авторката повече не се появи, възможно е сватбата да е минала и заминала. Ние от както имаме дете сме отказвали 2 сватби до момента, нито един от нас не се е замислил даже ще се ходи ли, няма ли да се ходи...

Е аз пък съм ходила няколко пъти в чужбина с детето си и още няколко  без него и е било у родителите ми. Всеки си преценява роднините, детето, ситуацията, собствените потребности. Който смята, че е по-добре да не се отделя и за ден от детето си - Ок, който смята, че няма проблем да си повери детето на доверен близък и да иде някъде, пак така - според мен. Аз пък нямаше да откажа две сватби, ако ми се ходи. Щях или да си взема детето, или да го оставя на нашите /ако не бяха толкова далече/. И какво от това какво съм щяла аз да направя? Мое дете е, гледам го както аз си знам, другите и те така Simple Smile

За мен не е разумно да водя бебе на няколко месеца по сватби с по минимум 100 човека, а пък и да ми се е ходило, не ми е било по-важно. Мисълта ми е, че когато някой не ти познава детето, особено бебе..което не може да си каже какво точно иска, трудно би се справил, има си особености и тънкости.

# 536

За мен не е разумно да водя бебе на няколко месеца по сватби с по минимум 100 човека, а пък и да ми се е ходило, не ми е било по-важно. Мисълта ми е, че когато някой не ти познава детето, особено бебе..което не може да си каже какво точно иска, трудно би се справил, има си особености и тънкости.

Ами то човек си преценява детето. Моето спи като пор, свикнало е да спи на шум от бебе, като е уморено - и на 1000 човека ще заспи. Също е и свикнало да пътува много от бебе, в общи линии поне 2 пъти в месеца го водим някъде покрай София, дали на 20 км, дали на 100 км. Та до дете е. А че и аз няма да си оставя детето на човек, който няма опит, да, няма. Всъщност ставяла съм го, на 2г. да го гледат брата на мъжа ми и жена му за 2 часа. Но те са ни идвали на гости за 2 седмици, в които бяха у нас с него. Нямат деца, ми справиха се хората, то колко му е за някой друг час. Сега е на 3. Но като цяло само у родителите си го оставям за по-дълго

# 537
Да бе..Девер и жена му,за два часа детегледачки..
Ама баш същото е като да са два дни  с  приятел-ерген.
Направо..1:1 е ситуацията!

Последна редакция: чт, 06 юни 2019, 08:17 от Какво?

# 538
Че и на 2 г.

# 539
===
Конкретния казус обаче касаеше дали 11 месечно момиченце да бъде оставено за 2 дни на.....''някакъв си там'' Simple Smile
===

"Конкретният казус" е дотолкова лишен от конкретика, че няма какво да му се обсъжда. Въпрос на дете, на навици, на конкретни качества у родителите и у човека и т.н. - все неща, от които никой тук и представа си няма.
Просто не мога да си предтавя, че аз бих обсъждала и взимала решения за такива неща въз основа на тема в някакъв форум и мнения на няколко жени, които наистина идея си нямат от ситуацията ми. Най-често подобни питания имат за цел сеир. Че къде по-хубав, от такова място?
Затова и всеки говори за себе си, на база на наличен или липсващ личен опит, вкл. с помощ при гледане на деца от други хора. Понеже имам не малък и разнообразен опит с разни хора и ситуации, именно за това смятам, че няма обща рецепта и правило. Такива неща не се гласуват като на избори. То, като гласуваме, се вижда и какви са резултатитте, де. Smile

Общи условия

Активация на акаунт