Бихте ли оставили 11 месечно бебе на приятел?

• 18 435
  • 576
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Беше даден пример  по-назад - да отидат в чужбина заедно със свеки, за да гледа тя детето. И пак проблем, въпреки че детето ще бъде на 1 ръка разстояние...

# 541
Да бе..Девер и жена му,за два часа детегледачки..
Ама баш същото е като да са два дни  с  приятел-ерген.
Направо..1:1 е ситуацията!

Ами аз съм отговорила на този въпрос в същото цитирано мнение - за по-дълги периоди оставям детето само на родителите ми /свекърва ми се притеснява от по-дълго гледане, детето не я слуша/. Може приятелят ерген да се справи и добре, но родителите ми имат опит, плюс че са ме гледали и знам какво да очаквам като подход.

# 542
Да бе..Девер и жена му,за два часа детегледачки..
Ама баш същото е като да са два дни  с  приятел-ерген.
Направо..1:1 е ситуацията!

Ами аз съм отговорила на този .
Какъв въпрос,не съм те питала нищо..
А авторката не пита дали е ок.да си остави детето при свекървата или при майка си.За друго иде реч..

# 543
Тази тема ме подсети за мой близък роднина, ерген. Скатава се значи, и никога не е отварял дума да гледа детето за два дни, а ние с ММ да идем на екскурзия. Smiley И през ум не му минава, бих казала. Imp А хората на приятели си предлагат услугите... Sad

# 544
  • София
Авторката - Sisy85 - какво стана, кога е сватбата и ако е минала - къде оставихте бебето? Изобщо ходихте ли/ще ходите ли? Пусна темата и край?

# 545
Вие, дето сте с 4 цифрени мнения, какво се чудите?
Винаги е било така - пускат се теми от сорта на "Той ме бие и изневерява, какво да правя?". След като 100 човека казват "Напусни го!", авторката се обижда, че обиждат мъжа на живота й, скрива се и не влиза повече в темата. Та така и тук. Wink

# 546
Все пак никой не е длъжен да се обяснява. Без друго тук има достатъчно талантливи сценаристи. Я какви съчинения има написани. 😁

# 547
Все пак никой не е длъжен да се обяснява.
Че не е длъжен, не е.
Има обаче едно мъъъничко нещо, нарича се възпитание/уважение към събеседника, което изисква да завършиш комуникацията.Особено ако си я започнал Ти.

# 548
  • София
То по тази логика и никой не е длъжен да отговаря и да дава съвети. Темите можеха да са без отговори, щот нали никой не е длъжен. Да, не е, не казвам обратното. Има едно друго нещо обаче - възпитание му се казва. А съчиненията се получават поради не дадени отговори и не разсяснена ситуация, тогава се почва "ако" това, "ако" онова и н.т.

ПП с Франсоаз* сме писали заедно.

# 549
Разбира се, че и да дава съвети никой не е длъжен.
Обаче ръсячите на акъл са толкоз много, че празно никога няма да остане.🤣  Акъл се дава най-често за собктвения кеф на даващия го. Чувства се човекът тъй значим и ценен.
Ако ще и да има въпрос, дали синьото е по-хубаво от червеното. Все ще има такива, които на всяка цена ще искат да бъде обявен техният цвят за най-хубавия на всички времена.
...
Някой питал нещо тук. Често въпросът не е дори молба за съвет, а сондиране на мнения. Е, що да се отчита човекът какво бил решил. Никой не е обещавал такова нещо.

# 550
Аз не мисля, че винаги си личи. Даже в много от случите, не. Множество педофили се крият с години и си кютат необезпокоявани. Точно от това е обусловена и моята убеденост, че не бих го направила И поради тази причина, освен всички останали. Всеки знае себе си. Някои биха приели офертата, някои не. Аз съм от вторите.

Не искам да се намесвам, но съм съгласна с High Speed. Преди няколко месеца, докато си гледах в Youtube едни неща, ми излезе един канал с човек, който беше направил такова видео за други родители - снимаше от един форум в the deep web (който знае за какво става въпрос няма да обяснявам, но това е място, което не е видно за обикновенния човек, трудно се влиза) и мога да потвърдя теорията на HS, защото коментарите бяха от рода на - търся си момиченце/момченце за еди какво си и голяма част от критериите са свързани с малки деца - от такива като на авторката до 9-11 годишно дете, някои открито си търсеха семейства даже. В същия канал имаше интервю със педофил, който си признаваше за сексуалните си преживявания с деца и как "ако те искат, аз ще им го дам и това не е нищо лошо".
Доста често това става с помоща на  роднини или познати, защото е по-лесно и може да се прикрие.

# 551
  • София
Е , много черна е станала темата... От една сватба , та до the deep web  сте стигнали. И тези ужасни истории.. Уф , гадост. То , направо , авторката на темата да го дава този "мераклия за гледане на бебета", да го обажда в полицията. Или тук да го разпитаме и проверим този.
Аз рядко следя тямата, и сори за майтапа, но сте забили в много черна посока. Thinking
Не е ли достатъчно да се каже на момичето, "не, не бихме оставили бебе на неопитен чужд мъж"...?

Той защо предлага и дали е педофил?.... едва ли... но все едно.... няма да си оставя бебето на такъв човек и ако бях аз,  хич няма и да разсъждавам в посока педофилия Confused Апропо , той може да е всякакъв и все неподходящ.. Дори само да е несериозен и лентяй, да заспи и да зареже бебето без надзор, то това е достатъчно,..... и още 100 такива хипотези и все води към отговор : твърдо НЕ ! ( аз и на жена - приятелка не бих го оставила де)

# 552
Не, не бих оставила дете на неопитен чужд мъж. Но съм любопитна авторката дали го стори.

# 553
Да провериш детето си на чужд човек мъж няма как да се случат нещата

# 554
Дори не мога да си представя варианта двама сериозни, отговорни родители дори да обсъждат възможността "приятел да гледа бебето", ако му нямат доверие.
Откъде да знаем, че са сериозни и отговорни родители? Напълно възможно е темата да е пусната със съвсем чисти намерения за дълбоко проуване по въпроса с детегледачеството отнесено към млади ергени. Аз съм престаряла вече на 36, не знам дали днешните такива не се интересуват живо от гледането на бебета под една година с цел трупането на опит... Може пък да има намерение да стане отличен домакин като свие собствено гнездо, 'що да не му помогнат хората, нали са му много близки семейни приятели... Astonished

Общи условия

Активация на акаунт