Априлски бебета - тема 5

• 45 435
  • 501
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
И при нас се е случвало да удрят Марти,но майката веднага реагира, въпреки че се случва от едно и също дете няколко пъти и според мен има някакъв проблем. Досега не съм се карала с никой, но ако родителят стои безучастно и не си гледа детето и аз бих повишила тон. Марти вкъщи също проявява агресия, удря, хвърля,но навън не се е случвало. Дано и не се случи никога,че бих се почувствала адски неловко.

# 136
Мами как сте със закуските при нас е рев и не иска да яде ! Какво правите за закуска? Аз кус- кус, юфка, попара, филия с кашкавал, филия с кайма, и от тези медените от Лидл топченцата с мляко! Всичко се отказва освен кус кусът

# 137
Тази сутрин стана със ам-ам от леглото , докато и направя закуската ме следваше навсякъде.
Днес беше бъркано яйце със ситно нарязан суджук любимото и. Обожава да хапва месо яде всеки ден .
Иначе правя кус кус , юфка , принцеси , попара със прясно мляко , яде с пъсти маслини кашкавал и плодове.

# 138
Ее не се бях сетила за яйца ! Благодаря за идеята ! Аз колбаси още не съм давала ! Филийка с мед също се харесва , но и днес не иска ! Идва баба ми на гости и започва какви са тези хиляда купички и аз казвам , ами като нищо не иска да яде и следва отговор , ако иска като огладнее знаеш ли как ще търси Хахах! Имам чувството , че е гладен постоянно мрънка и реве , а не яде ! Не знам как са вашите деца , но това не ядене нос стоп ме изнервя адски много ! Благородно завиждам на мами с лакомници

# 139
И ние не ядем. Аз давам също баница, принцеси с яйца.

# 140
А и да два пъти съм давала филия с пастет на мама това и се ядеше Stuck Out Tongue Winking Eye
Купих от Кауфланд мисля , че беше на Еленко хареса и също и на мама Blush
Баницата кога я приготвяте , аз сутрин едва си отварям очите .

# 141
Баница не яде!

# 142
  • Варна
Много обича закуските. Варя елда, овесени ядки, ечемичени, ръжени, кус-кус, попара със сухари. Тези давам с масло и сирене. Бебешко мюсли с мляко.

# 143
  • Лайпциг / Перник / София
Аз да добавя - палачинки. Мажа му ги с плодово пюре/пауч. Изяжда една цяла без проблем 🙈😃
Принцеси аз му правя със сирене и яйце - много ги харесва. Само с кашкавал - много се разтяга и не му допада.
Препечена филийка с дип от авокадо, сирене и може и малко доматче. Много обича авокадо!
Другите варианти за закуски, май са споменати вече....

П.С. Забравих и любимите мъфини! Точно ги вадя от фурната! Днес направих с боровинки, а в сместа има банан и кокосови стърготини.
Скрит текст:
[img]//cdn.bg-mamma.com/xKzl/BjuJB.jpg[/

Има интересна тема във форума - “Рецептите на мама”. Може от там да черпите идеи също Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 юли 2019, 10:23 от Angelaaaa

# 144
  • Варна
Чудесна идея за авокадото мачкаш авокадо със сирене и мажеш на филийка ли? И после му чупиш хапки или то само си гризе? Обипам здравословните закуски и смятам, че вкусът се възпитава. От сега.

# 145
  • Лайпциг / Перник / София
Да, точно така! Мачкам авокадо със сиренце и мажа или топя на хапчици от препечената филийка. Добавям к съвсем малко сол и черен пипер.
За сега аз си му давам в устата, той е ОК с този вариант, но ако поиска сам му давам, разбира се Simple Smile
Добавяла съм в дипа и няколко капки лимон, харесва му, но той авокадо никога не отказва!

# 146
Кекс много обича.
И палачинките също.
Предпочита всичко, което може да яде само с ръка.
Попарата изобщо не ь яде.
Принцеси вместо с кашкавал ги ппавя с гауда или чедър от лидъл, мажа с масло и затоплям, колкото да се разтопи.

# 147
Моето дете не обича да закусва. Ако реши да закусва хапва съвсем малко. За закуска му давам кисело мляко с бисквитки, само кисело мляко, банан, сандвич със сиренце или кашкавал, принцеси, банички, но само ако прояви интерес. Случвало се е да не закусва грам. Не го карам да яде ако не иска. Забранила съм и на бабите, когато огладнее си казва "ням - ням". Не харесва манжите от кухнята и като цяло не харесва особено манжички. Мъжът ми като малък в яслата са го накарали да изяде насила някакво месо та до ден днешен той месо не яде. Една от причините поради, която не карам Влади да яде когато и каквото не иска

# 148
  • Варна
При нас проблем с хапването няма, малкият тежи вече 13кг и е с размери на 2-годишно дете, но той се роди по-голям, а и има на кой да прилича. Абсолютно нищо не връща, рядко се е случвало с малко мъка да изяжда яденето от кухнята. Общо взето сте изредили всичко,което и аз предлагам за закуска. От скоро започнах да правя палачинки с овесени ядки за разнообразие. Тези от вас,които ще ходят на почивка, моля да споделят как смятате да процедирате с храната. Ние понеже живеем на морето,смятаме да ходим далеч от морето на почивка Simple Smile , но се чудя дали да приготвя храна и да заваря бурканчета или готови пюрета да купя. 

# 149
И моята мома тежи 13 кг яде всичко , сега иска да яде сама. Тази вечер заспа в мъфини в ръка докато се връщахме от рожден ден. Иска да опита от всичко .Не бях давала патладжан ,но си поиска яде Karniyarik (патладжан с месо на фурна).
Морето ни се очертава Септември ще ходим 2-3 дена и не мисля да мъкнат храна при положение ,че яде всичко.
Ходим в един и същ хотел от доста време заради чистотата и храната , тази година пак сме там.

Общи условия

Активация на акаунт