Децата между 3 и 11 години са в т. нар. “ранна детска възраст”. Те са в състояние да ядат почти всичко (в зависимост от техните желания и апетит), защото едно дете на 3 години няма същия апетит, както това на 11.
Важно е да се спазват правилните количества и пропорции, адаптирани към всяка възраст.Децата не обичат да променят диетата си, но е полезно да се научат да се хранят в определени часове. И да се спазва ритъмът от 4 хранения на ден, разделени на равни интервали.
В дневния порцион на децата от тази възраст трябва да има плодове и зеленчуци (богати на минерали, витамини и фибри), а също така и млечни продукти (богати на калций и протеини).

Във всяко хранене е добре да има:
● Зърнени храни, хляб или картофи
● 1 до 2 пъти на ден: месо, риба или яйца, за да се усвояват протеини
● По желание: вода (да се избягват газираните и сладките напитки)
Храни, които трябва да се избягват: съдържащи повече мазнини и въглехидрати!

Какво е решението на PEDIAKID за подпомагане растежа на децата?
Мечета с Vit.D3  – оптимизират приема на Vit.D, който подобрява абсорбацията на калций, необходим за здрави кости и зъби!


Като допринася за усвояването на калция и фосфора в костите, Vit.D помага за поддържането на здрави кости. Според скорошно проучване във Франция, над 80% от населението страда от недостатъчност на Vit.D*.  Затова е от изключителна важност да се осигури оптималният му прием. В 2 мечета има природен Vit.D3 (5 μg), извлечен от ланолин, което гарантира правилното му усвояване и допринася за поддържането на костите, зъбите и укрепването на естествените защитни сили.С природен аромат на ягода.
Без желатин, глутен, лактоза, консерванти, изкуствени ароматизатори и оцветители!
Можете да зададете своите въпроси, свързани с детското здраве и хранене, като се обърнете към специалист в консултативната ни тема. Там имате възможността и да спечелите страхотни награди!

За да разберете как да реагирате, когато детето не иска да се храни и какво е подходящото примерно меню за него, прочетете продължението на темата - Децата трябва да се хранят добре, за да растат правилно: 2-ра част .

Последна редакция: пн, 03 юни 2019, 14:31 от Редактор***