Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Безопасно ли е да приемате Синулан по време на бременност?
Какво може да причини подуване на пръстите по време на бременност?
Защо бебетата хълцат по време на бременност и какви са причините за това?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Безопасно ли е да приемате Синулан по време на бременност?
-
Какво може да причини подуване на пръстите по време на бременност?
-
Защо бебетата хълцат по време на бременност и какви са причините за това?
Хълцането на бебето по време на бременност е нормално и е начин за подготовка на дихателната система. Това е важна част от развитието на бебето и не би трябвало да предизвиква притеснение. Хълцането може да бъде реакция към различни фактори, като например консумацията на храна или напитки от страна на бременната жена, но обикновено не е свързано със сериозни здравословни проблеми.
-
Какво може да причини остра болка в кръста до дупето по време на бременност?
-
Защо бебето имаше изоставащо тегло и черна плацента по време на безпроблемна бременност?

Вече нямам търпение, а аз съм чаааак за края на Юли.

Имам доста силни, краткотрайни и остри болки - едните са около пъпа, а другите са парещи ниско в таза и отпред в самата сгъвка на краката, от които спирам да си усещам краката и ако съм права в този момент буквално мога да се изсипя на земята. Лекарката ми каза, че е нормално, защото всички нерви минават от там и за "разкош" бебока е седалищно и много ми помага за допълнителните "приятни" усещания. Имам дискова херния и най-вероятно ще раждам секцио, така че всичко ще си изтърпя и както иска да застава, само да си седи за сега в тумбака. 

Много ме мъчи това вече.... Като се приключи с това, започват киселините и вземам таблетка Гавискон. Вчера обядвах в 12ч, и чак към 18ч ми олекна. Вечерях няколко ягоди и така легнах... Почвам вече да се изнервям някой като ми каже:"Лягай и почивай!" Искам да легна, а не мога! А и ще съм на работа до края на юни, т.е. 2 седмици преди термина. Ще стискам някак! Една колежка дори все обяснява как искала да изроди бебе и се надява да съм родяла на работа
Луда работа!
Това всъщност е най-важното и не се притеснявай изобщо - на лекарите това им е работата и при нужда ще знаят как да реагират адекватно
Надявам се да няма много ранни бебчета и бебевалежа да започне след 15. 06