Юлчета, стойте по местата, с тате още бистрим имената! Тема 7

• 25 033
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
В baby.bg има уж до 50% намаление до 13.06. на доста от артикулите.

Да попитам на каква помпа за кърма сте се спряли? Ръчна или електрическа? И на коя марка?

А относно водите и тапата,с тези,с които съм говорила, ми казаха,че наистина няма как да се сбърка състоянието и уж да не се притеснявам... та да видим при нас как ще е 😊😊
И аз видях намалението в сайта, цената на нашата количка е с 20% по-ниска там.

Помпа си взех ръчна, като част от стартовия комплект на Авент, понеже само в него има електрически стерилизатор включен. Иначе нямам представа доколко ще ми свърши работа.  А на същата марка електрическата помпа ми се стори безобразно скъпа - на цената на целия стартов комплект.

Голям зор било с тези ръчните,поне така казват, но пък наистина другите са си доста скъпи. Иначе и аз си взех този стерилизатор,за който говорите,доста ми го препоръчаха.

По запознатите да кажат колко често всъщност се използва помпата? 😊 Или при всяка е индивидуално? Защото ако е ежедневно да кажем,че цената е оправдана според мен,тъй като сигурно ще се спестява доста време. 😊

# 421
И аз съм с доста обилно течение,ту бяло ,ту прозрачно воднисто,ту слузесто,добре че доки каза,че има доста води и очаквам като дойде момента да е голямо изливане,ама знам ли  🤔

И моето е по-обилно, същото описание, от няколко дни, и се чудя дали не ми “пада тапата” постепенно. 🙄 По-опитни ми казват, че уж било различно и нямашо да го объркам с течение, имало леко кръв, не знам и аз... от друга страна чета че много жени не я забелязват така че може точно и това да е... на преглед съм чак в неделя и ще питам...
Преди 20 дни заради силно воднисто течение  лежах в болницата със съмнение за пукнат мехур,уж съмненията отпаднаха,вече не знам какво да очаквам ☹😳☹

# 422
За д-р Джеров - не го познавам човечеца. Появи се на моето раждане, беше на смяна. Стори ми се доста внимателен. Отделно след часове с контракции и без никакво разкритие, той ми направи 4см и ми спука мехура. Смятам, че това ми помогна.
А първото дете си взех ръчна помпа на Авент. На мен лично не ми беше ок. Голяма мъка и голям зор. Имах бая кърма. Ходех на училище и спазвайки препоръките на лекторката, която е и консултант по кърмене, цедях ежедневно. Това първите месец, два де. После по-рядко. Иначе в началото, след като малкия се на ядеше, доизцеждах още някакво количество от гърдата от която съм хранила и понеже другата ми беше болезнена и като камък, изцеждах и от там поне 10-20-30мл,за да ми поотпусне малко. Общо взето 15-20мин с ръчната ми окапваше ръката. Добре че след една седмица ми даде една приятелка електрическа. Казват, че не е хубаво да се ползват чужди помпи, но просто няма как да дам 200-300лв за помпа. Все пак ако някой иска да си купува, може да погледнете в немските сайтове. Тази обикновената електрическа на Авент я бях гледала на 70евро и то не на промоция.

# 423
  • София
Аз първия път бях с ръчната на Авент, този път мисля да взема електрическа...
Но аз много я ползвах, цяла една година...винаги се доизцеждах и замразявах доста кърма. Накрая след като приключихме с кърменето, имах да удължа поне още месец от замразеното.

А относно водите...първият път ми изтекоха точно пред АГ кабинета. Все едно се изля лиген вода Simple Smile дънките ми бяха мокри до коленете. Така, че смятам че ще се усети и този път.

# 424
Аз взех електрическа Medela Swing, излезна ми доста изгодно когато беше намалението в Комсед. С първото ми дете ползвах пак електрическа - Medela Mini, даде ми я една приятелка, бях много доволна. Аз ежедневно я ползвах.

# 425
  • София
Момичета, в 36 седмица ли влизаме в 9 месец?

# 426
Момичета, в 36 седмица ли влизаме в 9 месец?

Да, поне според приложенията, които аз ползвам е така.

# 427
  • София
За д-р Джеров - не го познавам човечеца. Появи се на моето раждане, беше на смяна. Стори ми се доста внимателен. Отделно след часове с контракции и без никакво разкритие, той ми направи 4см и ми спука мехура. Смятам, че това ми помогна.
А първото дете си взех ръчна помпа на Авент. На мен лично не ми беше ок. Голяма мъка и голям зор. Имах бая кърма. Ходех на училище и спазвайки препоръките на лекторката, която е и консултант по кърмене, цедях ежедневно. Това първите месец, два де. После по-рядко. Иначе в началото, след като малкия се на ядеше, доизцеждах още някакво количество от гърдата от която съм хранила и понеже другата ми беше болезнена и като камък, изцеждах и от там поне 10-20-30мл,за да ми поотпусне малко. Общо взето 15-20мин с ръчната ми окапваше ръката. Добре че след една седмица ми даде една приятелка електрическа. Казват, че не е хубаво да се ползват чужди помпи, но просто няма как да дам 200-300лв за помпа. Все пак ако някой иска да си купува, може да погледнете в немските сайтове. Тази обикновената електрическа на Авент я бях гледала на 70евро и то не на промоция.
На мен ми дадоха електрическа, и не знам защо не е хубаво от друг. Ще си купя нови консумативи и готово и шишета та са си мои. Ще използвам дефакто само мотора

# 428
Аз имах ръчна от сестра ми. Не ми е трябвала помпа изобщо. Пих АБ седмица, тогава се цедях само. Иначе имах мега яко кърма и също замръзявах, но се цедях на ръка. Беше ми много лесно. Та на мен лично инвестиция в помпа щеше да ми е излишно. Това е, че няма как да знаеш предварително дали ще ти трябва или не.
Също не виждам нищо лошо да ползваш помпа от друг. Стерилизираш си я и готово. Какво толкова може да стане?

# 429
Еми и аз ползвах чужда. Купих си ново шише и биберон и още някакув консуматив взе мъжа ми. Теорията е, че може да доведе до тежки инфекции, които да прекъснат кърменето и дори да навредят на детето. Домашната стерилизация не била реално стерилизация, защото била на по-ниска температура от необходимото. Както и да е. Не съм го спазвала. Предполагам, че ако наистина се смени и маркуча, вече риска е никакъв.
На мен ми дадоха електрическа, и не знам защо не е хубаво от друг. Ще си купя нови консумативи и готово и шишета та са си мои. Ще използвам дефакто само мотора

# 430
# 431
Аз имам от периода на кърмене на по-голямото момче ел. помпа на Медела, бях изключително доволна от нея и я запазих, та сега ще я ползвам пак. Малко се психирах дали ще мога да я почистя достатъчно, все пак е стояла в кутията вече 4 години.
Първите два месеца се цедях след всяко кърмене, за да стимулирам производството на кърма. След това само при нужда; във всички случаи е голямо облекчение и върши чудесна работа. В родилното момичето от моята стая ми услужи с ръчната си на Авент (цедяхме се и хвърляхме кърмата) - ами, нищо не можах да свърша с нея, вероятно обаче съм била твърде неопитна все още.

# 432
Много е трудно да се даде съвет за помпа за кърма, защото не се знае дали изобщо ще бъде ползвана. С първото ми дете реших, че едва ли ще ми трябва и бах си взела евтина ръчна просто да имам някаква...Сина ми обаче се роди недоносен, 2 седмици изкара в неонатология. С ръчната не успях и капка мляко да изцедя, после взех електрическа на Авент, но и с нея нищо не излизаше... Накрая взех Medela swing и с нея потръгна цеденето, но при мен като цяло трудно слизаше мляко и едва цедях по 30-40мл. Виждала съм как на други майки им тече кърма от гърдите още като свалят сутиена и са мокри... После бебето като засука пак трудно ми потичаше, но все пак с доста усилия малкия изкара само на кърма до захранването в 6ти месец. След всяко кърмене цедях и с помпата, за да стимулирам лактация. Много изморително беше наистина, но в моя случай купуването на по-скъпа помпа си заслужаваше Simple Smile

# 433
Аз бях писала за помпите и преди, че е строго индивидуално.
С първото ми дете беше от първа необходимост, тъй като тя не искаше гърда и и изцеждах млякото. 
При второто нямах този проблем и почти не съм ползвала помпа, само когато трябваше да изляза.
Та този път съм си купила най-обикновенна ръчна, а то ще си покаже, дали ще купувам скъпа електрическа като се роди бебо.
За течението четох някъде, че в 9 месец се усилва, тялото се подготвя да предстоящото раждане, но не си спомням къде. Ако я намеря статията ще я споделя.

На мен много започнаха да ми изтръпват ръцете сутрин 🙄, направо не ги чувствам.
В понеделник бях на тонове (37г.с), бебо е добре, но все още е в седалищно прилежание. Ако до другия понеделник не се обърне, ще ми назначат дата за секцио.

# 434
Моят хемоглобин продължава да пада сега се чух с доки..каза да купя тотема 2×1, но как да го пия..разреден с нещо или..? Идея си нямам

Моят също падаше от януари месец насам,въпреки всичкото желязо, което пиех. Миналият месец обаче изследваме витамин Б12,който не беше под нормата,но стойността беше ниска за бременност. Оттогава го приемам и в началото на този месец стойността на желязото ми вече се беше повишила. Така че може да си го проверите и вие ако не сте го направили.
 За тотхемата и аз я приемах разредена  в малко сок от портокал. Също така я пиех със сламка,тъй като много оцветява зъбите.  😊 Пробвайте, не е чак толкова неприятна.

Благодаря Ви момичета,много полезни бяхте за помпите. Ще си взема електрическа на медела,пък дано да ми вземе в широка употреба.🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт