Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 31 май 2019, 12:13 ч.

Индийска кухня

  • 1 741
  • 38
  •   1
Отговори
# 30
  • Sofia
  • Мнения: 13 925
Правих преди години ладу и сама си го ядох,не го харесаха в къщи Sunglasses

# 31
  • Мнения: 675

Един от видовете индийско доматено чътни.
Домати
Лук
Червена чушка
Лщт къри сос
Джинджифил
Кардамом
Куркума
Черен пипер
Червен пипер
Захар или мед
Олио
Сол
Индийско орехче
Чубрица
Морков
Кокос
И магданоз
Слага се и асафетида, но в нашия район не продават за това аз не използвам. Това чътни го правя постоянно, много е вкусно

# 32
  • Мнения: 660
Аз правя от време на време манго чътни, но по-често купуваме готово на Sharwood.

# 33
  • Мнения: 675
Аз правя от време на време манго чътни, но по-често купуваме готово на Sharwood.

А може ли да споделиш рецептата. Обожавам манго

# 34
  • Мнения: 660
Рецептата е много лесна и бърза, от този сайт. Не е точно оригиналната, но поне няма къде да сбъркаш.

Скрит текст:
4 бр.   манго, твърдо
200   g   кафява захар
125   ml   бяло вино или 125ml вода с 2-3 с.л лимонов сок
1с.л   чили, стрито на люспи
3 см   джинджифил
щипка   канела
1 ч.л   морска сол
1бр.   фино нарязан чесън

Мангото се обелва и нарязва на малки кубчета. Смесва се с настъргания джинджифил. Прибавят се останалите продукти и се слага да заври. Бърка се непрекъснато 15 минути, докато се сгъсти. Още докато е горещо се пълни в буркани и затваря.

Последна редакция: пт, 07 юни 2019, 06:59 от Leonie

# 35
  • Варна
  • Мнения: 1 595
Пилешки шишчета "Тандури". Вкусно и лесно Simple Smile

# 36
  • Мнения: 675
Аз искам да споделя една рецепта за райта, гледах я в manjula'skitchen и е много вкусна.
Домат
Червена чушка
Краставица
Кисело мляко
Запечен кимион
Черен пипер
Сол
Червен пипер
Зеленчуците се смесват с другите продукти, кимиона леко се запича и се прибавя. Много вкусна е

# 37
  • Мнения: 34
Момичета , да ви споделя моята утвърдена рецепта за chicken pilao или по български пиле с ориз . Пилето се сварява с кожата и костите - правите хубав наситен бульон . В голяма дълбока тенжера (най - добре тефлоново покритие ) се налива олио и почвате да пържите ситно нарязан лук , след като вземе да става златист , намаляте леко котлона и слагате - кимион на зърна около 2ч.л  , дафинов лист 3-4 , пръчица канела около 2см , семена кориандър около 1ч.л . Подправките трябва да се запържат за да се отвори миризмата им , но на слаб огън иначе изгарят . След няколко минути се добавя един малък домат нарязан на филиики и той се пържи докато омекне . Предварително накиснатият за поне 15-20мин бясмати ориз във вода ,се изцежда от водата и се слага в тенжерата при запръжката . На една чаша басмати ориз се слага  1.5 чаши вода или бульон . В моя случай аз използвам бульона от пилето и слагам 1.5 чаши от него . Пилето си го прибавяте и него - на парчета с каквато големина искате . Прибавя се половин ч.л куркума , сол на вкус , черен пипер , червен пипер , лют червен пипер по желание . Тенжерата се затваря плътно с капак и чакате да заври водата и да почне да се сгъстява , примерно когато ориза е поел около 70-75% от водата , намаляте котлона на 1-2 максимум и ориза продължава да се готви на пара (задължително затворен капак през цялото време) . Обикновенно 15-20 мин и е готов , когато ориза е мек и се разделя , готово е . Много лесно и вкусно ! Смело с подправките , може и повече да сложите , по-ароматно става . Сервира се с раита обикновенно .

# 38
  • Мнения: 675
А аз ще споделя рецепта за роти. Отдавна се каня да я споделя но напоследък нямам време. Скоро не съм ги правил, но преди ги правех почти всеки ден, дори на гости съм ги сервирал и много се харесаха.
3 чаши брашно
1 чаши хладка вода
Щупка сол
Няколко капки олио
Брашно за разточване
Гий или масло за намазване
От всички продукти се замесва тесто, правят се топчета и се разточват. Пече се на чугунен тиган, след това се намазва с масло и червен пипер

Общи условия

Активация на акаунт