Отговори
# 675
Русалка Велика!

# 676
Талант !
Благодаря за разясненията, много полезно ми беше.

# 677
  • София
Аш, не съм целяла да обиждам.
Но възхвалата на реда в онези времена, точно когато по новините пак показват "чинията".
Липсата на онзи "ред" отвори нови възможности пред нас, но някои неща се променят бавно. Колко и кои хора можеха да си помислят децата им да учат на Запад? или нашите родители са мислили, че внуците им може да учат в частни училища, да използваме частни болници?
Споменатите от теб категории и тогава бяха много зле платени, много вода трябва да изтече докато се променят нагласите....за съжаление.
(всъщност и трите категории ме засягат по някакъв начин - в миналото, в настоящето, че и в бъдещето, засега)

# 678
  • София
Русалке, кой точно страда по соца Joy ? Ако намекът е към мой пост, категорично не го приемам, въпреки римите. Редът е друга бира и трябва да се оценява положително. Българинът обаче го спазва, когато отиде в Германия, а като се върне у дома, си зарязва колата на тротоара, защото тук просто няма кой да му каже, че така не се прави.

Десем, няма възхвала. И други ти го казаха. Конкретно за зле платените - и тогава не е било добре, и сега не е. Никъде не съм написала, че при соца лекарите са били с адекватен статус. Ама никъде. Напротив, не случайно с насмешка написах за идеологическата дупка и лошата безрезервна вяра в светлото бъдеще. Като причина защо все още има хора, които намират смисъл да напуснат страната.

За Бузлуджа - схванах го чак след като Уоруик го обясни. Мислех, че говориш за някаква крайно неуместна метафора, честно. Защо въобще се допуска, че всички трябва да сме запознати със случващото се ... на Бузлуджа Flushed и ще разбираме такива намеци.

# 679
  • София
Ооох, съжалявам, мислех,че хората тук са малко  по-отворени към майтапа. Явно не пиете достатъчно като седмокласните майки, там никой не се засяга от съвсем безобидни закачки. Simple Smile Написала съм  за страдане по соца, да, но веднага след това следва уточнение, че не за всичко в него, но  поне  със сигурност в частта с реда в онова време.. И няма лошо тогава да си спомняш с най-добро чувство за онова време и да не одобряваш нещата по този параграф днес, точно каквото си изразила всъщност като мнение и в предходния си пост за двойния аршин - в Германия прави човек едно, тук друго, понеже е ненаказуемо. За да има мир обаче, смених текста. Дано и Ежко на свой ред не се засегне от определянето на момчетата му като диванета, ако не минат през частната казарма, или Лейка, или най-вече Нотарис за предпопределянето на бъдещата връзка на щерката му в САЩ с евреин, че ме напусна музата за замяна на рими..

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 00:11 от пенсионирана русалка

# 680
Дано и Ежко на свой ред не се засегне от определянето на момчетата му като диванета, ако не минат през частната казарма.
Що да се засягам, когато е истина? Е, не точно Диване®...
Такива ще си и останат, докато снахите не ги сложат "да спят под чехъл".
А относно казармата, едно време не ни искаха без сертификат оттам. Сега, като навсякъде са му олабили края. И като навсякъде, държавното ни стаа, а частното още не е като държавното навремето по соца Joy

Последна редакция: нд, 04 авг 2019, 23:24 от Ezhko

# 681
  • София
Аш, явно сме изгубили в четенето (и себе си броя). Не съм и очаквала, че няма са се разбере това за Бузлуджа, не гледам новини, а последните 2-3 седмици и от това, което избирателно чета, ми се повръща и не успявам да довърша ...но ще имам предвид че може да има и по-малко от мен запознати с новините Wink

Не само Соца и други неща "помня" от преди това ... А когато си го чул от живи свидетели е още по-интересно.

Ежко, "частно" по онова време бе лоша дума или свържано с кражба (да си вземеш от общото), или да си в сивата икономика (ако можеше да се нарече това така).
В тази връзка препоръчвам филм по  Viasat History за Китай от Мао през Дън Сяопин.

# 682
Не, нее, супер е.
Не реагирайте на соца като ужилени, тук не е политически форум. Смешно става даже, като заподскачате.

# 683
  • София
Десем, няма драма (разбрахме се) Simple Smile.

# 684

Смятам, че забележка е безпочвена. Не сте срещнали такива деца? Е сигурно са само от определени випуски и са страшна тайна.

Ако сте честни, ще признаете и тази страна на медала. Но не, няма начин университетското образование в Германия, Холандия, Дания, Шотландия, англия и пр. да не си заслужава усилията и парите.

Има върнали се, разбира се, от Германия, най-често причината е, че трябва да учат и работят още отрано, а следването е тежко и не издържат на стреса - това по мои наблюдения, но сигурно има и други причини. Има върнали се и от други държави, възпитаници на всякакви училища, вкл. и АК, и в това няма абсолютно нищо лошо, просто избраното не е отговорило на очакванията и те са решили да потърсят друго. По-добре така, отколкото да се мъчат с нехаресвана специалност/университет, а после и с нехаресвана работа.
Всеки сам си решава дали си заслужава или не. Въпрос на лична преценка и личен избор.
Втори пост ми зачезва, явно само се хабя Simple Smile Така да е, спирам.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 12:21 от Анонимен

# 685
И какво сега - понеделник, вторник, всички на тръстиката. Някои на море.
И няма ли кой да ми каже дали, ако едно момиче е красиво, това е пречка да бъде пълен отличник? Независимо дали в ЧУ или ДУ Simple Smile

# 686
И какво сега - понеделник, вторник, всички на тръстиката. Някои на море.
И няма ли кой да ми каже дали, ако едно момиче е красиво, това е пречка да бъде пълен отличник? Независимо дали в ЧУ или ДУ Simple Smile
Не знам дали е пречка, но би било жалко Wink

# 687
  • София
Хахахаха, красива девойка според кого/какво? Според момчетиите около нея, според  завистливите  девойки наоколо, според мама, татко, баба и дядо,  според конкурс за красота, според брой лайкове на фотошопната, леко кифленска снимка във фейса или по друг критерий?

# 688
Пссс, погледнах отгоре дали не сме в "Красива мама" или "Клюкарника".

# 689
  • в страната на чудесата
А ако момче е красиво?  И е двойкар?
Казвате завист могло да е Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Щастлива съм - постнах в другата тема : Свети Георги имат 50 златни медала по ораторство. От едно състезание в УК. А аз ги търся е матрматиката.
Корекция - състезанието било в Холандия. Много благодаря!!!

Последна редакция: вт, 06 авг 2019, 16:33 от Leika_moja

Общи условия

Активация на акаунт