Препарати за съдомиялна - 10

• 54 683
  • 766
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Сол задължително.
Гланц не ползвам повече от 2 години. Една химия по-малко.

# 241
Здравейте, колебаех се къде да пусна запитването си, дано съм уцелила правилното място.
Ползвам сол Медикс, гланц Финиш и таблетки Финиш от най-семплия им вариант, като ги деля на половина, защото пускам кратки програми и иначе не се разтварят (те и на пълна не се разтварят). Имам миялня Бош с три кошници (сега не мога да открия точния модел, но не е със зеолит, обикновена машина си е). Много често, независимо от програмата и дължината й, средната кошница излиза по-мръсна отколкото съм я сложила. Има пръски по всички съдове като наслоена мръсотия и например чаша, от която сме пили само вода, излиза с налепи от храна, частици от таблетката и пр. Къде бъркам?

# 242
  • София
Здравейте, колебаех се къде да пусна запитването си, дано съм уцелила правилното място.
Ползвам сол Медикс, гланц Финиш и таблетки Финиш от най-семплия им вариант, като ги деля на половина, защото пускам кратки програми и иначе не се разтварят (те и на пълна не се разтварят). Имам миялня Бош с три кошници (сега не мога да открия точния модел, но не е със зеолит, обикновена машина си е). Много често, независимо от програмата и дължината й, средната кошница излиза по-мръсна отколкото съм я сложила. Има пръски по всички съдове като наслоена мръсотия и например чаша, от която сме пили само вода, излиза с налепи от храна, частици от таблетката и пр. Къде бъркам?
Провери да няма запушени дупки на перките и дали се въртят свободно. Проблема явно е локален след като е само на средната кошница.

# 243
  • София

Кратките програми са за почти чисти съдове, в никакъв случай пълна миялна.
Пускай дълги програми, на високи градуси за добро измиване. Или слагай по 1/2 посуда и в никакъв случай тенджери и тави.
Първо направи профилактика на миялната със специален препарат. След това свали всички филтри и перки и ги измий втори път.

# 244
  • На изток от Ада
Моята на Бош е с кратка програма 55 мин. 65 градуса

# 245
И аз мия само на тази програма. Не защото е кратка, а заради 65/70 градуса

# 246
Кратката програма е час и 25,на 65-70 градуса, не мисля че за леки замърсявания е нужно да върти по 3 часа. Загорели тави и тенджери ги пускам на дълга де.
Забелязах, че едната перка се беше разместила вчера и я наместих, посудата беше чиста след това. Може и това да е бил проблема.
Машината е сравнително нова, тази профилактика колко често трябва да се прави?

# 247
Лично аз чистя миялната през месец - четен месец миялната, нечетен пералнята Grinning

# 248
  • На изток от Ада
Вече има гланц на К класик в Кауфланд

Последна редакция: чт, 16 апр 2020, 22:46 от nasito8988

# 249
  • София
Аз купих гланц на ДМ.Досега ползвах на Сомат.Не откривам разлика...

# 250
Здравейте, от понеделник таблетки те на Лидл ще са на изгодна цена. Има ли доволни от тях? Никога не съм ги ползвала. То всъщност само Финиш ползвам, но реших да започна да търся по-изгоден вариант.

# 251
Употребявала съм ги и съм доволна. Но по-скъпите-в момента не мога да кажа точно наименованието им. Има 2 вида и не зная кои точно ще са на промоция.

# 252

Ей тези са. Аз пък други не знам. Не че съм гледала до сега де.

# 253
В Лидъл таблетките ще са намалени от четвъртък , не от понеделник.Да не се втурне утре , някой и да се чуди на цената...
Ползвам втора кутия , но от фемили опаковката 60 бр.класик и съм много по-доволна сравнено със Сомат.Машината ми е за 6 комплекта и непретенциозна Канди.Ежедневно пускам на 65° около  час и 50 мин.

# 254
В Лидъл таблетките ще са намалени от четвъртък , не от понеделник.Да не се втурне утре , някой и да се чуди на цената...
Ползвам втора кутия , но от фемили опаковката 60 бр.класик и съм много по-доволна сравнено със Сомат.Машината ми е за 6 комплекта и непретенциозна Канди.Ежедневно пускам на 65° около  час и 50 мин.
Направо се бях засилила още утре да ги тествам. Благодаря за уточнението!

Общи условия

Активация на акаунт