Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 164 692
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 2 430
  • На правилното място в правилния момент
Бухали и Сови, значи твой е бил въпросът под видеото на Десислава. Браво, мила. Права си и добре я контрира. Ясно си личи кога един труд е твой и съответно кога не е.

Уважавам правото на избор на всеки, да се храни кой както си иска, няма грешно и правилно. Но така да обиждаш хората, че ядат месо и млечни продукти не смятам, че е приемливо.

Галя дори не й гледах съветите, не смятам и за нужно. Нямаше ли друго такова видео тя преди време?

Не знам дали са обсъждани тук, но какво мислите за Наум и Теа. И те правят влогове отскоро. Още не съм събрала впечатления за тях. Гледала съм Наум в ОЖ,а Теа беше поканена в  "На кафе" и показваше декорации за дома. Стори ми се приятна, но фактът, че се занимава само с инфлуенсърство ми се стори несериозно. Или може би аз съм старомодна и смятам, че тази тенденция /инфлуенсърство, влогърство и др./ се брои по-скоро за хоби, а не професия?

# 2 431
EmigrateToAustralia, не знам каква теза по-точно защитаваш, те искат пари от хората за да отидат на пътешествие и в замяна ще показват на хората снимки. (поне така се казва в статията). Ми аз снимки мога да си гледам и в Google безплатно. Не знам какви облаги бих получила от това, че някой си е развял задника в Африка.
Разбира се, никой не задължава никого да дава пари за каквото и да било. Но е нагло. Все едно аз сега да кажа набирам пари да си боядисам косата, и в замяна ще видите снимки от новата прическа.

# 2 432
ivka След като не е проблем да си водиш децата (да, двете, не само кротичкото спящо бебе Сиена) със себе си по работни ангажименти, защо тогава не го направи и вчера?
Това няма нищо общо с критиките, които съм цитирала, има още много като тях. Тези потребителки не я критикуват заради двоен стандарт, а само заради това, че си "изоставя" децата и си веела байряка. Вижда се черно на бяло. Искам да кажа, че ако има майки, дето ронят сълзи като се разделят с детето си за два часа, слухтят под терасите на яслата с часове дали реве и спят с децата си заедно до 10г възраст на едно легло, то проблема е в тях, не в Антоанета.
А пък за воденето на децата с нея преди и сега може да я питаме, и на мен ми е интересно какво ще отговори, а може и тогава да е смятала така, а сега нещата са се променили, не е невъзможно. Бих искала да си изкаже възгледите за това в момента.

Това са само два коментара. Повечето, мисля, единодушно се съгласиха, че са ок да оставят деца на баби, ако имат възможност, за да си починат или за да работят. Аз също съм на мнение, че не е задължително да си лепнат за бебето си 24/7. При някои е така, при други не.
По-горе обясниха, че не с това дразни Пепоната, а с фалшивите си послания.

# 2 433
  • Варна
Ивка смайл, понеже и мен си цитирала. Ако тя следваше собствените си съвети, щеше да вземе и двете деца ''на работа'' във Варна. Когато дава едни акъли на младите жени, пък самата тя живее по други стандарти, не върви..
Да,де, ама НЕ това казвате няколко страници по - напред, вие не обсъждате несъответствието между думи и дела, а казвате следното:

Нека просто разграничим нещата едно ор друго! Ако кажете, че просто си чешем езиците - ок, ама нека сме поне малко обективни! Ясно е с какво дразни Антоанета.

# 2 434
Ивка. Виж първото изречение в поста. Няма нужда да повтарям всичко, с което съм съгласна от постовете в предните страници. Просто допълних.

# 2 435
Не знам дали са обсъждани тук, но какво мислите за Наум и Теа. И те правят влогове отскоро. Още не съм събрала впечатления за тях. Гледала съм Наум в ОЖ,а Теа беше поканена в  "На кафе" и показваше декорации за дома. Стори ми се приятна, но фактът, че се занимава само с инфлуенсърство ми се стори несериозно. Или може би аз съм старомодна и смятам, че тази тенденция /инфлуенсърство, влогърство и др./ се брои по-скоро за хоби, а не професия?
Хмм, не ги харесвам.
Наум вместо да си гледа професията, която уж му беше важна и да започне специализация, се изявява в тв сериал и в инстаграм. Теа знам, че е завършила счетоводство и е работила в банка, а сега и тя стана инфлуенсърка и сякаш напира да е известна с незнайно какво. На всичкото отгоре направиха обща инфлуенсърска агенция заедно с Петканови, което за мен е още един минус.

# 2 436
EmigrateToAustralia, относно обработката на YouTube видео, ясно е, че отнема време и усилия. Всичко, което сме решили да свършим, било то и хоби, отнема време и усилия. Това, обаче, не го прави нещо трудно, тежко и равносилно на упражняване на истинска професия.
Коментарът не е насочен към теб, защото сам казваш, че това не е основното ти занимание. Когато, обаче, това бива използвано като оправдание за това едно младо момиче да не може да работи нормална работа, нещата се променят. Те винаги го казват в стил "Ох, вие не разбирате колко ми е трудно и колко много работя, вие не знаете колко усилия и време влагам аз! Инфлуенсърството е една много трудна и най-вече ИСТИНСКА професия!" Ама, разбира се.. Unamused

# 2 437
Emigrate To Australia,
Ами доста е различно да работиш нещо и да търсиш финансиране за допълнителните си проекти както си ти и други блоговлогъри, и да си като тези търтеи, които нищо друго не правят, че и майка му работела на две места, за да им дава пари. Докато двамката се снимат по екзотични места и пият шампанско. Бляк! Какво вдъхновително има в тяхната дейност? Нищо! Като се пишат модели, да си снимат рекламите и са си изкарат техни пари за гъзурченето в инстаграм. Ама и за моделството били много специални.
Много харесвам NonstopDan, който прави ревюта на авиокомпании, не го знам дали работи друго, но също набира пари чрез Пейтриън. Еми, не ме дразни, щото това, което прави поне има някакъв смисъл и би могло да е от полза и на другите като информация, не само на него.

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 18:45 от tuali

# 2 438
Реално колко жени в България живеят със стандарта на Пепе..Може би са 10 процента..Не харесвам Пепе,но за мен мен тя е успешна в това да се промотира,нахална и амбициозна ,канят я по предавания,интервюта,абе търсят я няма как да се отрече..Котира се,а и бързо набра абонати за година, и задмина много други , като Валери която драпа 5 години и не може да стигне 100 к...Но не може да се отрече, че сериозен гръб седи зад Пепе..А що се отнася за инфлуенсърството, в България конкуренцията е голяма,малък пазар..Но в България,малко хора предлагат качествен контент..Повечето БГ  влогъри са хора на които не им се работи.Да,  влогърството може да е работа, пример Емил Конрад,Изабел , Павел Колев и още няколко които наистина им пука,и дерзаят..80 процента от сегашните "влогъри" не ги виждам след 5 години,защото са еднотипни,безлични и предлагат едно и също съдържание...

# 2 439
На мен Наум и Теа са ми свежи и симпатични. Харесва ми, че нещата при тях не са на всяка цена, естествени са ми.
Теа все още не е завършила магистратурата си, имаше стори в СтФ на СУ, споменавала е, че работи върху дипломна работа, а до преди няколко месеца работеше в банка.

А какво става със специализацията на Наум съм изпуснала...

# 2 440
Ще опитам да отговоря на всички предишни коментари едновременно.
Опитвам се да защитя този начин на набиране на средства (@tinkerbell88).
@tuali, опитах се да го вмъкна в първата забележка. Нямам представа какъв е конкретния случай с тези хора (просто не ги познавам и не съм ги чувал даже) и не твърдя дали са прави или не. Подкрепям те напълно, че очаквам потребителят да реши дали нещо е полезно или не.

Краудфъндинг-а е бил полезен инструмент в много случаи, включително и в тази с капачките в България. Не, не слагам спасяването на човешки живот на едно ниво с “гъзурченето” (хубава дума 😀), просто сравнявам начините заедно да постигнем нещо по-голямо от възможностите ни.
@Superficial, разбирам какво имаш предвид.

# 2 441
Нищо.
Последно каза,че ще я почне, когато свърши да снима в Откраднат живот.

# 2 442
Нищо.
Поне не се е нагърбил с двете едновременно. Но така както върви ОЖ ще стане безкраен май 🤣🤣

А с Петканови нещата май са се раздухали. Няма общи постове, не личи да са се срещали дори.

# 2 443
Нищо.
Виждала съм негови снимки със сина на др Радина Денкова, който е пластичен хирург(ако не се лъжа). Може да се е насочил в тази област.

# 2 444
Да, пластичен хирург ще става.

Общи условия

Активация на акаунт