Блогъри и влогъри от България и чужбина - да ги обсъдим - 7 / Юни 2019

• 164 162
  • 3 696
  •   1
Отговори
# 3 465
  • На правилното място в правилния момент
Много ме забавлява клипа на ВалериЕ. Това момиче в кухня никога не е стъпвало, ясно е. *пляскам се по челото от потрес* Финалът с пицата ме довърши. За добавка примляскването и ломотенето на Мартинчо. Класика в жанра.

# 3 466
Всъщност такъв дом не е невъзможен, но когато си напред с един апартамент /дори за основен ремонт/ и когато пестиш 2-3 години за такова обзавеждане, защото всяка малка дреболия струва пари и като теглиш чертата сумата е бая голяма. Не ми се връзват приказките на Звезделина, защото нито по дрехите и обувките и’, нито по начина и’ на живот - ежедневие, брънчове, вечери, не съм останала с впечатление, че 2-3 години са пестили яко, че да “сбъднат една мечта”. Айде моля ви се. Все тия дето разчитат на мама и тати винаги обясняват как “съвсем нормално е, ако спестяваш, да имаш собствен дом до 30 и кола за 30к”. Ами не е. Домът и’ е много красив, но нека хората не се скапват и залъгват, че щото нямат такъв, не са постигнали нищо в тоя живот

# 3 467
Гледах видеото на mint stories.
Кухнята им ми изглежда непрактична и нефункционална, но пък скъпа, за сметка на това. Отделно са инвестирали една камара пари, ама електроуредите им доколкото видях са Беко, в което не виждам смисъл. По-добре за мен е голяма кухня и баня без вана, отколкото така като тях. Естествено са имали интериорен дизайнер, който взима 30 лв на квадрат в най-евтиния вариант.
Хубаво е като цяло, instagramable и минималистично донякъде, но някои неща не са окей според мен:)  важното е че те си го харесват, а това, че бил от закуски, окей, да го обясняват, просто няма как някой нормален човек, имащ минимална представа от тези неща да им повярва.

# 3 468
  • София
Бамбина, често съм съгласна с теб, ама и ти трябва да слезеш от облаците. Не всички работят в кол-центрове и технически съпорт в София. Има и други професии с много различно заплащане. Класически пример са медицинските специалности - много висока квалификация, много години учене и... в колцентър ли да работят?

И да не забравяме - в момента говоря за позиции, за които единствените изисквания са да знаеш език и да не си идиот.

Жалко е, ако квалификацията се изчерпва само с акъл на академично ниво. Малко акъл на житейско ниво и търсене на НАЧИН (не на извинения и "щом аз не мога, и тя не може", тоест гроздето е кисело) често върши доста повече работа.
Виждала съм наживо, така да се каже, подобно постижение от хора под 30-годишна възраст - начинът на мислене определено е различен. Затова и не на всеки му се получава.

Звезди има желание да направи видео за бюджета - зададох й няколко доста детайлни въпроса още първия път, когато спомена, че са се справили сами и тя каза, че е получила такива от много хора и че не е очаквала да има такъв интерес. И за практическата част я питах, и за начина на мислене, как успява в индустрия като нейната да не отказва покани, да не се чувства "изоставаща", да не губи от поглед голямата цел в името на дребни удоволствия, които обаче също струват пари и се натрупват... Ще видим, много ми е интересно какво ще каже.

Да, за голяма част от хората начинът е на терминал 2. И изобщо не ми е кисело гроздето. Става въпрос за някакъв реализъм, защото не всички имат демонстрираните възможности и наследствени имоти. Аз мислех, че за условията в България говорим. А България не се изчерпва само със София.

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 15:37 от В@ня

# 3 469
Тъкмо идвам и аз да пиша за mint stories, но гледам, че вече сте ги обсъдили. На мен много ми харесва домът, страхотен е. В кухнята мисля, че има много малко работен плот, но те си знаят. Само наистина не разбирам как са го направили без помощ и кредити.... Наистина ли е наследствен този апартамент? Щото ако е така, не е невъзможно за няколко години да се съберат парите за ремонта. Между другото в Драгалевци ли се намира?

# 3 470
Много ми прилича на Драгалевци. Тя беше говорила и за "квартална пекарна", която е точно в Драгалевци. Затова ми се струва, че е там.

# 3 471
Е ако този е наследствен, продали са онзи, който напуснаха - ето ти парите. 12 годишните може да се заблудят.

# 3 472
Аз мислех, че този са купили, а предният е наследствен и са го продали. Но не съм сигурна...

# 3 473
Аз не ги гледам много, затова ми е объркано. Мислех, че са живяли под наем, пък сега са си купили и се пренасят. Ама не мога да разбера как продажбата на един паднал от небето апартамент не се води помощ от роднина Grinning Иначе и мойто предположение за Драгалевци е заради пекарната. Пък и заради изгледа от терасата. Даже малко ми прилича и на затворен комплекс.

# 3 474
И аз идвам от видеото на mint.stories. Апартаментът е УАУ според мен. Много красив,  модерен и уютен, особено спалнята.  Това не е правено само с пари, а с МНОГО пари. Не казват ли някъде колко им е излязал целият ремонт,  щото "много изгодно " има различни измерения.
П. П. Моя приятелка,  която също изтърбушиха стар апартамент, ползваха дизайнери и строителни фирми, поръчкови мебели, ръчно рисуван фаянс  и т.н., казаха, че им е излезнал колкото цената на самия апартамент . В техния случай 100 к евро.

# 3 475
С тази градинка отдолу си е точно затворен комплекс. Това прави имота още по-скъп, ако е купен от тях. И никак не ми прилича на старо строителство, че да е наследствен. Но дори да е наследствен, това е родата да ти помогне с половината. Не е лошо родителите да помагат, но нека децата да си признаят. Аз си мечтая един ден, когато имам деца, да им помогна поне на половината на това, което моите родители са правили за мен...

# 3 476
Разбира се, че няма нищо лошо да дадеш старт на детето си, нали затова всички бъхтаме. Ама не е добре да се преиначава така реалността. Иначе във видеото казаха, че ще кажат колко е излязло всичко като цена, но не разбрах във видео или в блога щ.

# 3 477
Да не признаеш помощ от родител според мен е много неблагодарно.

# 3 478
Наскоро си закупихме жилище и ми е пределно ясно,че дори едно кранче може да е безкарайно скъпо,а за да изглежда "различно", а не като масовката - струва пари! И не, няма кои да ме убеди, че това е постигнато със спестени пари! Не е въпрос на мислене, а на възможности,локация,мотивация и компетентност за намирането на работа! Защото леля Гинче от град Трън може да прави най-хубавите торти в страната, но е в село Трън и няма да изкара 100 лв. от една торта Wink България не е София! Прави ми впечатление, че малко хора са нясно какво е да си от областен или по-малък град (различен от София) мижави заплати и минимални условия за развитие. В малките градове няма администрация на големи фирми,няма брънчове, няма лЯйфстайл и т.н.
Мислете извън границите на София и блогърките, спестили от "банички с боза" за 2 години 100к за обзавеждане на мечтания дом.
Всеки със съдбата си, но като блогър имаш разнообразна аудитория, от която не малък процент са от провинцията и нямат тези възможности и те няма как да повярват на "ами спестих ги"...

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 16:08 от Обичах

# 3 479

Общи условия

Активация на акаунт